keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Vastenmielinen vasemmisto


Ehkä tuo otsikko on taas liian provosoiva? Mutta niinhän ne lehdetkin tekevät. Otsikoivat juttuja niin, että varsinainen asia onkin sitten aivan muuta kuin otsikosta voisi päätellä. Olen niin monesti selittänyt sitä ja tätä ja että miksi olen sitä. No tosiasiassa on aika vaikea sovittaa päälleni mitään haalaria, kun jo kohta alkaa toinen hiha käryämään, kun toinen on juuri paikallaan. En usko minkään puolueen täyttävän jokaisen jäsenen jokaista toivomusta, jos ihminen on yleensä ajatteleva yksilö. Mielestäni puolueuskollisista kannattajista suurin osa onkin ihmisiä, jotka eivät ajattele asioista itsenäisesti, vaan ovat oikeastaan puolueuskovaisia. Kun Stalin jotakin sanoi, niin se oli totuus, johon uskottiin täysin sitä epäilemättä. Toiselta laidalta löytyy Hitler, jonka nimeen yhä vielä vannotaan, vaikka hyvin tunnetaan hänen hirmutekonsa. Kansallissosialismi olikin aate, jossa yhdistyi niin kansallisuus kuin sosialismikin, ja näin saatiin monen sortin ”uskovaisia” kahlittua samojen aatteiden taakse.

Minun vierastamani vasemmistolaisuus on nimeltään kommunismi. Karjalan pakolainen kun olen, niin on aika vaikea ajatella, että rakastaisin aatetta, jonka turvin kotini vallattiin ja hävitettiin. 



Toki nyt aikuisena käsitän, että kyse oli yhden ihmisen henkilökohtaisesta vallanhimosta, jota hän saattoi toteuttaa tuon aatteen turvin. Se ei kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että puna-armeija valloitti silloin osan Suomea ja ajoi lähes puolimiljoonaa ihmistä pois kodeistaan. En usko löytäväni kovinkaan monta syntyperäistä karjalaista, jolla olisi kovin punaisia ajatuksia. Kyllä Neuvostoliitto aikoinaan oli ihan kirkkaan punainen kommunistivaltio, ja Nyky-Venäjäkin vähintään vaaleanpunainen. Suomessa ei virallista valtaa ole kommunistisella puolueella, mutta aina se on onnistunut valtansa kourimaan jonkin piilonimikkeen suojassa. Aikaisemmin nimi oli SKDL, ja nykyisin tämän puolueen nimi on Vasemmistoliitto. SDP onkin sitten se vaaleanpunainen puolue, mutta en tuotakaan väriä oikein hyväksy muuta kuin naisten alusasuissa. Myöntää kuitenkin täytyy, että silloin, kun nykyistä hallitusta perustettiin, niin mieluummin olisin siihen SDP:n huolinut kuin Kokoomuksen. Tuskinpa ”demarit” sen parempia olisivat olleet, mutta ehkä näillä olisi ollut tasapainottava vaikutus. Nythän demarit ovat muhineet omassa katkeruudessaan jo niin kauan, että tuskin heistä enää hallitukseen olisi.

 
Suomi sanoo kulkevansa omaa polkuaan. Toivottavasti niin on, mutta sekin on suomalaisten oma käsitys, ja siihen vedotaan vain silloin, kun jossakin asiassa on todistettavasti onnistuttu tavallista paremmin. Ehkäpä onnistuimme säilyttämään kohtuulliset suhteet Neuvostoliiton kanssa siksi, että annoimme tuon tummanpunaisen vasemmistolaisuuden kukkia maassamme. Kuitenkin me samalla saatoimme luottaa siihen, että eivät suomalaiset kommunisteiksi muutu. Kun Neuvostoliitto hajosi, osoittautui, etteivät monet mutkaan näennäisesti kommunistiset valtiot aivan sydämessään sitä olleet.

Sitähän tämä nyt paljon on, että koetan etsiä omaa paikkaani poliittiselta kartalta, ja näyttää siltä, että minkään puolueen sylistä sitä ei löydy. Jo lähtökohtaisesti vasemmisto on minulle vastenmielinen, ja fasistiset pilkahdukset oikeistossakin saavat minut voimaan pahoin. Ei oikein keskustan poliittinen terrori ja vihreiden kaikenkattava asiantuntemattomuuskaan saa minua syttymään, joten koetan pysytellä mahdollisimman kaukana valtakunnan politiikasta ja paikallispolitiikassa koetan löytää yksilöitä, joiden uskon toimivani tämän kaupungin parhaaksi.

Näille äänensä käheäksi rajojen sulkemista huutaville kerron nyt salaisuuden, jota joskus on hieman väläytetty julkisuudessakin. Ymmärrettävästi sitä ei kuitenkaan ihan toitotettu ole. Kun meillä lähes kaikki on maailman parasta, niin meillä on ehkä eräs maailman tiivein raja. Siitä kyllä pääsee läpi, mutta maailman paras suojelupoliisi nappaa valvontaansa heti, kun hiemankin epäilyttävältä vaikuttaa. Tästä ei juurikaan tiedoteta eikä keinoistakaan, joita käytetään, mutta tehokkaita ne ovat. Joskus jopa liinakin tehokkaita, kun varman päälle halutaan pelata. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti