tiistai 10. marraskuuta 2015

Halla-aholaisuus


Taisi olla A-talk tai jokin muu vastaava TV-ohjelma, jossa esiintyi mm. perussuomalaisten kävelevä mainos ”työmies” Putkonen. Putkonen esiintyi niin kuin esiintyi, enkä nyt siihen ota enempää kantaa, vaikka jotenkin vaikutti siltä, että eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kiemurteli lievässä myötähäpeässä. 

 
Putkonen lausui mietiskelyä aiheuttaneen lauseen: ”Halla-aho on Suomen paras maahanmuuttoasiantuntija”. Aluksi hieman epäilin tuota asiaa, sillä jotenkin olin saanut käsityksen, että hän on maahanmuuton vastustaja ja rasismin tutkijoiden mielestä myös rasisti. Toki asiantuntijan pitäisi tietää, että maasta toiseen tapahtuvaa muuttoa on tapahtunut kautta aikojen, ja melkein poikkeuksetta ne maat, jotka ovat olleet suurimpia maahanmuuton vastaanottajia, ovat myös taloudellisesti menestyneimpiä kansakuntia. Tämä on yleisesti tunnettu tosiasia, joten ihmetellä täytyy, että mies, joka tietää maahanmuuton tuovan hyvinvointia kansalle, vastustaa tätä hyvinvointia. Jäljelle jää vielä muutama vaihtoehto. Maahanmuuton vastustaminen johtuukin rasismista, tai mies ei sittenkään ole mikään asiantuntija näissä asioissa. Voi olla myös niin, että mies ei olekaan rasisti, vaan on pahasti vetänyt rasisteja nenästä näyttelemällä rasistia. 


Epäilemättä Jussi Halla-aho on vallanhimoinen ja suhteellisen älykäs mies. Älykkyyttä en lainkaan epäile, vaikka tiedänkin ihan kokemuksesta, että tohtorin tutkintoon tarvitaan enemmän alapäätä kuin yläpäätä. Halla-ahon älykkyys ilmeneekin siinä, että hän on löytänyt sen keinon, jolla ääniä kerätään. Ei tarvitse olla rasisti saadakseen rasistien äänet, mutta täytyy osata näytellä sitä riittävän vakuuttavasti. Edes erityisen lahjakas näyttelijäkään ei tarvitse olla, sillä suurin osa rasisteista ei ihan eturivissä ollut silloin, kun ruutia keksittiin, ja heihin menee läpi varsin keskinkertaiset näyttelijäsuoritukset. Kotimaista tohtorintutkintoa nuo kaikki kumartavat, sillä jos heistä joku sattuukin joskus pääsemään yliopiston kirjoihin, on hän joku ikiteekkari tai muuten vain opintonsa keskeyttänyt. Ja onhan se niinkin, että voihan sitä joskus nyrjähtää, vaikka olisi yliopistonkin läpi kahlannut. Montaa sellaista en kylläkään tunne. Perussuomalaisuus ei sinänsä edellytä rasistisuutta eikä edes maahanmuuttovastaisuutta, sillä luulenpa siinäkin joukossa olevan muutamia Halla-ahoakin parempia asiantuntijoita, vaikka eivät asiasta paljon elämää pidäkään.

Joitakin perussuomalaisia kansanedustajia tunnen ja monesta olen sitä mieltä, että ihan fiksuja ja älykkäitä ihmisiä, mutta poliittisesti kokemattomia. Toki joukkoon mahtuu muutama suharikin, vai oliko se nyt sahuri. Varsin pitkä matka kuitenkin on puolueella vielä todella suurten puolueiden joukkoon. Niin kauan kuin käydään kannatuskamppailua jonkin vihervasemmiston kanssa, jonka agendat perustuvat myös enemmän arvailujen kuin asiantuntemuksen varaan, ei itseämme kovin vahvoilla voida pitää. Oikeasti takinkääntäjiä suurin porukka. Kun Timo Soinin takki oli eripäin kuin heillä, luulivat että se olikin Soini joka takin oli kääntänyt, vaikka oma ”demaritakki” oli muuttunut ”persutakiksi” ja sitten vielä ”keputakin” kautta vihervasemmiston loimeksi.

Soiniakin olen arvostellut, mutta todeta täytyy, että ei kääntänyt Timo takkiaan, mutta ei muistanut kertoa, että hallituksessa on monenlaisia näkemyksiä ja siellä joudutaan väkisinkin joustamaan. Ehdottomasti tämä olisi pitänyt äänestäjille kertoa jo etukäteen, mutta politiikassa mukana olevien pitäisi se tietää muutenkin.

Puhutaan nyt tässä vähän sitten Tynkkysestäkin. Hyvä vai huono mies, sitä en tiedä, mutta sen tiedän, että asioita ei minkään puolueen sisällä voida noin hoitaa. Jokaisella puolueella on oma päätöksentekojärjestelmänsä, eikä siihen mikään listojen kerääminen kuulu. Hieman tässä haiskahtaa tuo halla-aholaisuus, jossa oma persoona nostetaan asioiden edelle. Kyllä nuorisosiipi jonkinasteista poliittista koulutusta tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti