torstai 26. marraskuuta 2015

Oppiikohan se Putin koskaan

Saas nyt nähdä miten tässä käy. Venäjä on usean vuoden ajan rassannut verta nenästään loukkaamalla vieraitten valtioiden rajoja, aivan kuin kansainväliset sopimukset ja säännöt eivät sitä mitenkään koskisi. Totta on, että ennen tätä Turkin tapausta ei kukaan ole uskaltanut palauttaa herra Putinia maan tasalle. Kun Turkki sen lopulta teki, alkoi tuo Pikku-Napoleon  itistä, kuinka vakavat seuraukset siitä on. No kai ne voivat olla hyvinkin vakavat, sillä Turkki on Nato-maa ja tosiasiassa sillä on takana tosi paljon arsenaalia. Toivoa vain sopii, että Venäjän johto tajuaa sen, että seuraukset ovat tosi vakavat, jos Nato-maat katsovatkin Venäjän toimenpiteiden uhkaavan Natoa.

 Kuvakaappaus: Yle

Tosi on, että olivatpa nuo seuraukset millaisia tahansa, ne ovat seurauksia Venäjän uhmakkaista toimista. Toki Venäjä väittää, että se ei ole loukannut rajoja eikä ilmatilaa. Voihan se väittää. mutta tuskinpa olen ainut, joka ei usko noita "veli venäläisen" vakuutteluja. Suomen, Ruotsin ja monien rajanaapureittensa ilmatilaa ovat venäläiset koneet loukanneet kymmeniä kertoja, mutta tätä ennen ei kukaan ole rohjennut tehdä muuta kun pahoitella.

Jo Neuvostoliiton aikana neuvostojoukot etsivät Afganistanista sitä miestä, joka pyysi apua, mutta eivät löytäneet, ja joutuivat lopulta palaamaan häntä koipien välissä. Hyvin samantapainen tilanne on nyt Ukrainassa, jossa myös venäläiset ovat etsimässä apua pyytäneitä kansalaisiaan. Putin ei näytä lainkaan tajuavan, että he käyvät valloitussotaa itsenäistä kansakuntaa vastaan. Jos he todella haluavat Ukrainassa asuvia kansalaisiaan auttaa, niin ei muuta kun kyyti Venäjän puolelle ja siellä vaikka telttamajoitus. Telttamajoituksessa monet muutkin pakolaiset joutuvat olemaan ja vielä paljon kylmemmässä.

Turhaan se Putin itkee, jos ystävällismielisesti suhtautunut Turkki ampui alas ilmatilaa loukanneen sotilaskoneen. Moni uskoo, minä muiden mukana, että venäläiset ampuivat alas reittilennolla olleen matkustajakoneen. Sanonta, "sitä saa mitä tilaa" näyttää taas pitävän paikkansa. 

Ovathan nämä kansainväliset asiat usein uskon asioita, mutta toki näissäkin on joku totuus. Ei ole luultavaa, että puolenkymmentä maata väittää juuri Venäjän syyllistyneen rajaloukkauksiin, eikä syylliseksi yleensä nimetä Ruotsia, Norjaa, Tanskaa tai Suomea.

Jos oikein muistan, niin Suomi syyllistyi viimeisiin rajaloukkauksiin joskus keväällä 1944, ja silloinkin oltiin vähän kahta mieltä siitä, mihin rajat oikeastaan piti vetää.

Voi olla viisumini saanti nyt vaikeaa, mutta voin vakuuttaa, että kun tulen seuraavan kerran Venäjälle, teen sen täysin rauhanomaisin aikein, niin kuin olen tehnyt jo kymmeniä kertoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti