keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Uskontojen leviäminen


Maailmassa on satoja uskontoja ja uskonnoksi luokiteltavia ”ismejä”. Kuten nimikin kertoo, uskonto on sitä, että uskotaan siihen mihin uskotaan, ilman että mitkään järkisyyt saisivat mielipiteen muuttumaan. Suomessa on kaksi kristillistä kirkkokuntaa, joista toinen on levinnyt idän kautta aina Kreikasta asti tänne Suomeen, ja toinen on syntynyt Ruotsin kuninkaan käskystä. Nämä kaksi ovat Suomen ortodoksinen kirkko ja meidän luterilainen kirkkomme. Kumpaakaan vastaan minulla ei ole mitään, ja jopa itsekin lukeudun tuohon ensin mainittuun. Molemmissa kirkkokunnissa on kourallinen uskovaisia ihmisiä ja suurin osa tavan vuoksi mukana olevia. Voi olla, että ortodoksit ovat hieman sitoutuneimpia omaan kirkkoonsa kuin luterilaiset, joiden uskovainen siipi on hajaantunut laajemmin kaikenlaisiin ”lahkoihin”. Jos nyt en ihan lahkoiksi näitä luokittelekaan, niin ovat kuitenkin kuppikuntia.

Kristinuskon leviäminen ei ”tavallisen” kansan keskuudessa niin kovin yleistä ole, vaikka suurin osa meistä on jonkin kirkon jäsen. Kristinuskoa nopeammin leviävät kaikenlaiset ”ismit”, kuten aikoinaan kommunismi ja nykyisin rasismi. Molemmille ”ismeille” on kaksi yhteistä asiaa: tietämättömyys ja kykenemättömyys kuuntelemaan järjen ääntä. Sukupolvien aika on tarvittu, että tämä kansakunta on puhdistunut kommunismista, ja varmaan vielä aikaa kuluu, kunnes rasismi on kitketty koko kansasta. Vakaasti kuitenkin uskon, että näin käy, kunhan koko kansa on saanut riittävästi sitä Jari Tervon perään kuuluttamaa siedätyshoitoa. Se osa kansasta, jolle läänin rajan ylittäminenkin on kaukomatkailua, saa nyt ihan omakohtaisesti tutustua ulkomaalaisiin, ja ehkä he oppivat huomaamaan, että ihan tavallisia ihmisiähän nämä ovat. Eivät sen huonompia kuin me suomalaiset, mutta eivät valitettavasti myöskään sen parempia.

 Cordoban moskeija

En tiedä, mistä johtuu rasistinen pelko siitä, että islaminusko leviäisi koko maahan. Olen kyllä nähnyt naisia ihan ilman vaatteitakin, joten ei minua varmasti häiritsisi, jos naiset pukeutuisivat vähän peittävämminkin. En todella usko, että nuijapäitä suomalaisia noin vain käännytetään. Ei ole Jehovan todistajien sanomakaan saavuttanut koko kansaa, vaikka valtakunnansaleja on tienvarret täynnä. Kyllä tänne vielä muutama moskeija sopii, saavat rasistitkin nähdä kauniita rakennuksia. Ei tarvitse mennä ulkomaille niitä katsomaan, kun niin mielellään muutenkin rajoja sulkisivat.

Minä uskon omaan Jumalaani ja siihen, että ei monestakaan ortodoksista tule muslimia. Enpä usko, että niin käy myöskään luterilaisille uskoville. Tavan mukaan kirkkoon kuuluville se tekisi varmasti vain hyvää. Oppisivat ainakin tuntemaan, mitä islam oikeasti opettaa, ja varmasti heistä tulisi uskon myötä myös hieman parempia ihmisiä. Kauan eläköön uskonnonvapaus tässä maassa! Jos islam on jollekin kauhistus, niin minulle se ei sitä ole.

Ajatukseni voivat tuntua joskus hieman radikaaleilta, mutta radikaaleja ajatuksia tämä maa tarvitsee. Kannatan myös verotusoikeuden antamista islamilaiselle yhteisölle. Omiaanhan he verottaisivat jos verottaisivat. Se vaatii toki lainmuutoksen, mutta meinataanhan Suomessa saada aikaan ihmeellisempiäkin lainmuutoksia kuin tuo yhden ison kirkkokunnan verotusoikeus. Oikeasti olen sitä mieltä, että ei siitä Suomelle ainakaan haittaa olisi. Se olisi kädenojennus, joka auttaisi kotoutumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti