sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Kuolemaa ja sairautta tuulimyllyjen takia

(Käännös saksan kielestä)

 


Tuulivoimalat ovat vaikeuttaneet meidän elämäämme jo 14 vuoden ajan

Ensimmäinen mylly (2000) seisoo jopa meidän omalla pellollamme. Me uskoimme suunnittelijoita: on taloudellista, anti-atomisähköä, ei varjoja eikä häiritseviä ääniä… ja vuokrarahatkin saimme. Seuraavan tarjouksen (jossa tarjottiin paljon enemmän rahaa) hylkäsimme kolme vuotta myöhemmin. Liian selvästi näimme: ei ollut taloudellista (1000 käyttötuntia), eivät korvaa perinteisiä voimaloita, osin paljon melua, infraäänestä emme tuolloin vielä tienneet (valitettavasti)!
Ikävä kyllä, tuolloin sitten naapurimme aloittivat: nyt meillä on kuusi tuulivoimalaa länsipuolella (eli sään puolella) ja haitat terveydelle ovat valtavasti lisääntyneet. 

Myös eläimillämme (lehmillä) oli paljon kuolleena syntyneitä vasikoita tai keskenmenoja. Vuonna 2007 kuoli lehmistä peräti puolet. Ja kaikki ne olivat viimeisillään. Kun lähistöllemme tuli vuoden 2013 lopulla kaksi Enercon 101-voimalaa (kaikki 380 – 1200 metrin etäisyydellä), 75% lehmistä ei ollenkaan vasikoinut. Ainoa vasikka, joka meillä on, on kuin aliravittu eikä kasva enää. 

Meidän viiden hengen perheessämme on seuraavia terveysongelmia:

Korkeaa verenpainetta (jatkuvasti lääkärillä), sydämentykytystä, keskittymisvaikeuksia, univaikeuksia, päänsärkyä, korvasärkyä, äkillistä verenvuotoa nenästä, yleistä väsymystä, apaattisuutta, herkkäkuuloisuutta, ärtyneisyyttä, tasapainohäiriöitä…

Naapurimme, jotka saavat suuria vuokratuloja, pilkkaavat minua fyysisistä vaivoistani ja tekevät sen julkisesti. Tällä hetkellä elinkeinomme on uhattuna, sillä meille ei enää anneta tilauksia (koska olemme ryhtyneet juridisiin toimiin), koska tilaaja toimii yhteistyössä tuulivoimatoimijan kanssa. Tuulivoimatoimija on jo vuosia pettänyt sijoittajia ylisuurilla lupauksilla, ja sekä paikalliset virastot että maakuntaliitto uskovat sen ideologisiin visioihin. Niinpä rakennuslupia annetaan nopeasti ja ilman asianmukaista tarkastusta (ei siis eläimistö-kasvisto-tutkimusta, eikä etenkään suoriteta luontodirektiivin mukaista tutkimusta - isohaarahaukka ja metso), manipuloiduilla ääniarvioilla, selvästi väärillä varjostusajoilla. 

Juriidinen riita vain pitkittyy, koska virasto nostaa jokaisen valituksen kohdalla esille mitättömiä asioita ja arvostelee epäoleellisin perustein. Huomattavaa on, että erityisesti ääntä koskevasta teknisestä suojelusäädöksestä on maakuntavirastossa ja valtion ilmasto-, mittaus- ja luonnonsuojeluvirastossa virkailijoilla vain amatööritiedot. Uusimmista mittausmenetelmistä näillä virkamiehillä ei ole mitään käsitystä!

Baden-Württembergissä on katastrofaalista, miten suuresti tuulivoima huolimatta sen täydellisestä kannattamattomuudesta (keskiarvo 1200 käyttötuntia vuodessa) sitä poliittisesti tuetaan. Osavaltion punavihreä hallitus seuraa vain yhtä ideologiaa – ei verkon varmuutta,ei  talouden vakautta, ei CO2-säästöjä, ei kansalaisten hyvinvointia – kyse on vain vallanhimosta (Kretschmann, vihreää puoluetta edustava pääministeri).  

Kaunis luonto tuhotaan mielivaltaisesti!

Satoja vuosia toimineet naapuruussuhteet rikotaan liioitelluilla vuokrasopimuksilla. Kunnat riitelevät maa-alastaan pienten kukkuloiden reunoilla, pienet sijoittajat menettävät rahansa liian suurten tuloslupausten takia, eläimet katoavat tuulivoimaloiden ympäristöstä laajalta alueelta, eläimet ja ihmiset sairastuvat tai kuolevat, rakennukset menettävät arvonsa, luonnon rauhan ja virkistysarvon pilaavat yli 200 metriä korkeat metelijättiläiset, edes toisen maailmansodan pommit eivät  hävittäneet niin paljon luontoa kuin Saksan 24.000 tuulivoimalaa. Ja tämä kaikki pikkuriikkisen sattumasähkön takia, joka yhä pahenevassa määrin vaikeuttaa sähköverkon luotettavaa toimintaa. Saksahan saattaa itsensä naurettavaksi koko Euroopassa!

Meillä on kaksi sähköverkkoa:

Ensiksikin perinteinen varma sähköverkko, jonka sähkö tuotetaan perinteisillä polttoaineilla (ydinvoima, hiili, kaasu) ja toisekseen kallis sattumasähkö (”uusiutuvilla”), joka pakotetaan luotettavan sähkön verkkoon eikä tyydytä muita kuin vihreää ideologiaa! Kustannus-energiavastaavuuslain vastaisesti tuulivoimalat ja aurinkolaitokset ovat tehottomimmat ja epäluotettavimmat energiantuottajat! CO2-valheelle ei tule loppua…  

Me etsimme toista taloa tai 5 huoneen asuntoa, koska terveytemme ei enää kestä. 

Terveytemme on meille tärkeämpi kuin kotiseuturakkaus! Me täten kiitämme kaikkia ahneita ja piittaamattomia naapureitamme, naapurikuntia, suunnittelijoita, tuulivoimatoimijoita, energialaitosta, paikallisia virastoja ja Freiburgin maakuntavirastoa, kaikkia virastoja aina osavaltion parlamentin jäseniin (ja etenkin vihreitä hulluideologeja) Stuttgartissa siitä, että tuhositte terveytemme, perustan toimeentulollemme ja kotiseutumme! Kiitos siitä, että tuhositte idylliset ja eläinrikkaat koskemattomat metsämme teollisuushirviöillänne, jotka eivät mitenkään tuota yhtään mitään järkevää yhteiskunnallemme, vaan täyttävät vain 3-4 henkilön tai pienten ryhmien lompakot. 

Jätämme nyt maatilamme, joka on syntynyt monien sukupolvien työn tuloksena, monet ihmiset ovat täällä työstä hikoilleet ja käsiään käyttäen raataneet varmistaakseen toimeentulonsa ja tulevien polvien toimeentulon, ja nyt sitten tulee muutama villi ideologi ja haluaa pelastaa maailman yli 200 metriä  korkeilla torneillaan, jotka eivät edes paljonkaan sähköä tuota. Miten tyhmä ja ahne pitääkään olla, että näin monta vuotta internetin keksimisen jälkeen pilaa oman maansa tällä tavalla…?

12.11.2014
DI Konrad Saum, St.Peter / Schwarzwald

Alkuperäisteksti:  

Lisää aiheesta:

Tuulivoimaloiden sijainti St.Peterin mäellä - joillekin mallihanke, toisilta voimalat vievät terveyden ja pilaavat maiseman. Kuva: Christa Maier / Badische Zeitung


Sabine Lampe haastattelli Konrad Saumia, joka kertoo kärsivänsä maatilansa ympärillä sijaitsevista tuulivoimaloista. Kuva: Christian John / Badische Zeitung

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti