perjantai 6. marraskuuta 2015

Mitä enemmän tietää, sitä paremmin tietää, miten vähän tietää


Silloin tällöin käyn facebookissa munaamassa itseni. Samalla tunnen suurta myötähäpeää niiden puolesta, jotka munaavat itsensä vielä pahemmin, kun eivät täydellisessä tietämättömyydessä erota huhuja faktoista, eivätkä uskoa tiedosta.

Tiedättekö mikä laitos on Ipsos? Ettepä tietenkään, koska olette suomalaisia ja Suomessa tuo laitos ei toimi. Se on kuitenkin eräs maailman suurimmista ja arvostetuimmista tutkimuslaitoksista. Silloin tällöin olen joutunut paneutumaan erilaisiin asioihin ja törmännyt myös tämän laitoksen tutkimuksiin ja tutkimustuloksiin. Varsin mielenkiintoinen oli tutkimus siitä, minkä verran eri kansat tietävät maailman politiikasta, uskonnoista ja asioista yleensä. Kovin suuri yllätys ei ollut, että parhaiten menestyivät monikulttuuriset kansat, kuten Saksa ja Ruotsi. Suomalaisten tietämys havaittiin parhaimmillaankin vain keskinkertaiseksi, jopa joissakin asioissa melko huonoksi.

Monelle suomalaiselle tämä varmaan on yllätys, sillä meille on melkein asiassa kun asiassa koetettu uskotella, että olemme maailman parhaita. Se on kuitenkin meidän oma käsitys ja uskon, että myös tuon uskomuksen syöttäjät ovat hyvin tietoisia siitä, että ”puppua” tuli puhuttua. Ehkäpä kansamme keskuudessa halutaan pitää yllä jonkinlaista käsitystä sivistyskansasta, joka saa korkeintaan ulkomailla munata itsensä!

Monia asioita vastustan, mutta kannatan myös monia asioita ja toisten suhteen olen neutraali, niin kauan kuin kansainväliset tutkimukset lyövät silmille ja olen jotenkin pakotettu ottamaan kantaa.

Tuulivoiman, pakolaiskysymyksen ja uskonsotien kanssa minulle kävi juuri näin. Kansainvälisiä tutkimuksia selatessani uskoin lopulta saaneeni tietoa, jonka uskallan julkaista totuutena.

Tuulivoimasta olen kirjoittanut jo niin paljon, että en enää jaksa jauhaa tätä samaa aihetta, paitsi että totean vielä kerran, että siitä kannattaisi luopua hyvin pian. Siitä on pelkkää vahinkoa tälle yhteiskunnalle, ja mitä kauemmin tätä luopumista pitkitetään, sitä kalliimmaksi se maanomistajille tulee. Tuskinpa valtio tai tuulivoimayhtiöt ottavat vastuulleen noiden häkkyröiden purkamista.

 
Kun pakolaisista ja turvapaikanhakijoista puhutaan, niin matematiikka kertoo, että meiltä loppuvat pian ihmiset, jotka pystyvät rahoittamaan eläkkeemme. Suomalaiset naiset synnyttävät liian vähän ja vastasyntyneetkin pääsevät työelämään vasta pari kolmen vuosikymmenen jälkeen. Sitä ennen he maksavat  monin verroin enemmän tälle yhteiskunnalle kuin kotoutettu ”mamu”. Parhaassa tapauksessa tuo ”mamu” on jopa valmiiksi koulutettu, joten meidän tarvitsee opettaa hänelle vain kieli ja maan tapa. Valistunut arvaukseni on, että suurin osa pakolaisistakin on tullut tänne sotaa pakoon, ei suinkaan sotimaan. Ihan hyvin voi joukossa olla myös joitakin elintasopakolaisia, pitäisihän sen olla meille suomalaisille tuttu ilmiö. Sotien jälkeenhän sadat tuhannet suomalaiset muuttivat ulkomaille. Heitä on siellä vieläkin noin miljoona, joten eikös nyt olisi ihan kohtuullista, että tuo miljoona korvattaisiin tuonnilla. ”Mamut” ovat ahkeria ja yritteliäitä ihmisiä. Onhan tämä jo Suomessakin nähty, mutta ulkomailla tästä on jo pitkä kokemus.

Valitettavaa on, että terrorismi on monissa muslimimaissa eräänlainen sodankäyntitapa, joka on selkeästi pahempaa kuin suomalaisten aikoinaan käymä sissisota. Sillä ei kuitenkaan ole tosiasiassa mitään tekemistä uskonnon kanssa, ja suurimmat länsimaissa tapahtuvat kahinat ja pahanteot ovat rasistien provosoimia. Totta on, että isoon joukkoon mahtuu monenlaisia ihmisiä, mutta harvemminpa mikään sota tai mellakka syntyy jonkun vieraan uskonnon takia. Tuskinpa edes piispa Henrik tapettiin siksi, että yritti saada tätä pakanakansaa käännytettyä ristinuskoon.

Muslimit sotivat muslimeja vastaan, kristityt kristittyjä vastaa ja joskus kaikki kaikkia vastaan. Tosiasiat puhuvat sen puolesta, että aina on kysymys vallasta, ja uskonto on hyvä ”keppihevonen”, vaikka vain osa kansasta on oikeasti uskovia. Tuskinpa ateistinen Neuvostoliittokaan aikanaan hyökkäsi Suomeen siksi, että osa meistä peijakkaan ”suhnuista” uskoi Jumalaan.

Niin kuin Henrikin kuolema on legenda, niin sellaisia ovat myös tarinat ”pyhistä sodista”, joiden takana on aina joku vallanhimoinen hallitsija. Niin paljon kuin minä muslimeja tunnenkin, ei koskaan yksikään ole koettanut minua käännyttää. Jos käännyttäviä ulkomaalaisia pelkäätte, voitte aloittaa vaikkapa mormoneista. He ovat tulleet Suomeen juuri siksi. Kotimaassa tästä asiasta huolehtivat Jehovan todistajat ja helluntailaiset. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti