maanantai 9. marraskuuta 2015

Näin tapahtuu... amen.

Koska olen ortodoksi, en ole sotkeutunut minkäänasteiseen käännytystyöhön yksinkertaisesti siksi, että se ei ole yleinen tapa ainakaan Suomen ortodoksien piirissä, vaan jokaisen vakaumusta kunnioitetaan juuri sellaisena kuin sen kukin oikeaksi näkee.

Näinä aikoina ovat monet EU-maat joutuneet ennennäkemättömän pakolaistulvan kohteeksi, ja suurin osa Suomeen pyrkivistä turvapaikan hakijoista on islaminuskoisia. Keppihevosenhan suomalaisten rasistinen siipi on tästä uskonnosta tehnyt, ja muslimien valankumouksella pelotellaan. Täysjärkisenä ihmisenä toki tajusin pelottelun aiheettomuuden, mutta siinä määrin se ärsytti minua, että rupesin oikein penkomaan, mitä tapahtuu jos muslimien määrä esimerkiksi kaksinkertaistuu tässä maassa.

Nyt Suomessa on noin 60 000 muslimia, joka on väestöstämme vain reilu prosentti. Tuon väestömäärän on ennustettu kaksinkertaistuvan vuoteen 2020 mennessä. Ihan hyvin näin voi käydä maassa, jossa on uskonnonvapaus. Mitä sitten? No, sitten on muslimeja maassa 120 000, mikä ei haittaa ketään. Elämmehän sentään maassa, jossa on uskonnonvapauslaki. Siis osa Suomen lakia, jonka noudattamisesta juuri tuo rasistinen siipi on elämää pitänyt. Miksihän eivät itse halua hyväksyä sanontaa ”maassa maan tavalla”? Näin se on oltava, mutta rikolliset on tuomittava aivan kansallisuuteen katsomatta. Kunhan mediakin oppii, että rikos suomalaisen tekemänä on yhtä paha kuin sama rikos ulkomaalaisen tekemänä! Ei tänne enkeleitä ole lennätetty, vaan ihmisiä, joilla on kaikki ihmisen ominaisuudet, ja olisi ihme, jos tuo porukka homogeenisesti olisi vain hurskaita islamilaisia.

Kuten joskus olen kertonut, tunnen kymmeniä muslimeja ja olen todennut, että pääsääntöisesti kaikki he ovat kunnon kansalaisia ja hyviä suomalaisia, siitäkin huolimatta, että ovat syntynet muualla.

Kun joku huhu leviää niin, että se alkaa olla jo kiusaksi minullekin, alan yleensä tutkia, mistä oikeasti on kysymys. Kuten sanoin, ei minua haittaa, vaikka islam leviäisi tässä maassa, mutta rauhoittaakseni nyt muita kerron, että uskonnot alkavat supistua heti, kun joutuvat vähemmistöasemaan. Todistaakseni tämän ainakin itselleni otin esimerkiksi todella käännytystyötä tekevät Jehovan todistajat. Kirjassaan ”Vartiotornin varjossa” Aila Ruoho kertoo, että Jehovan todistajien määrä supistuu nopeampaa tahtia kuin mitä järjestöön liittyy uusia jäseniä. Lähes joka kylässä on kyllä valtakunnansali, mutta ahkerasta käännytystyöstä huolimatta ei Jehovan todistajia ole kuin vajaa parikymmentä tuhatta, ja tämä määrä on siis laskussa.
 


Älkää siis pelätkö. Ei islam Suomea uhkaa eikä se tietysti ole edes näiden ihmisten ajatuksissa päällimmäisenä. Pitäköön se porukka uskontonsa, joka lopulta Suomeen jää. Vaikka Ruotsin kuningas aikanaan määräsi maamme luterilaiseksi, emme me vähemmistöön jääneet ortodoksit edes haaveilleet uskonnollisesta vallankumouksesta. ”Tulkoon jokainen uskollaan autuaaksi”, tuntuu jokaisen ortodoksin ajatuksessa olevan.

Melkein ikäväkseni joudun toteamaan, että vain noin reilu 10% kansastamme on aktiivisesti uskovia, vaikka suurin osa kuuluu johonkin seurakuntaan. Jokseenkin varmaa on, että nuo rasistiksi luokittelemani maahanmuuttovastaiset eivät kuulu uskovien joukkoon, mutta siitä huolimatta vetävät uskonnon yhdeksi vastustuksen syyksi.

Jos joukossa sattuu olemaan joku oikeasti uskova, kysynkin, miksi tuo muukalainen ei saisi olla uskovainen, jos kerran sinäkin olet. Ole huoletta, suurin piirtein samat prosenttimäärät pätevät kaikissa maissa, mikäli aktiiveista uskovista on kyse.

Kun maahanmuuttosuma alkaa Suomessa loppua, alkaa muslimien määrä vähetä. Kokemus on osoittanut, että näin tapahtuu, ja minun puolestani saa sekin tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti