perjantai 15. huhtikuuta 2016

Näin kansaa karkoitetaan

Luulin jo eläkepäiviksi löytäneeni pysyvän kodin täältä Kalajoelta, mutta eikös vain tännekin tunkenut tuo Keski-Euroopassa tuhoaan kylvänyt tuulivoima.

Hyvä ystäväni Jussi Tukiainen perheineen on matkustanut Egyptiin, johon syynä lienee tuulivoiman lisäksi myös kalajokisten nurja suhtautuminen muulta muuttaneisiin sekä Suomen hallituksen lepsu talouspolitiikka.

Minä kai jaksaisin Suomessa asua, mutta tuulimyllyt repivät terveyttäni siihen tahtiin, että olen aktiivisesti katsellut asuntoja muualta Suomesta. Ei liene mitään syytä olettaa, että kaikki kansainväliset tutkimukset tuulimyllyjen terveyshaitoista olisivat pelkkää puppua. Suomea huomattavasti edistyneemmät maat ovat pyörtäneet tuulivoimaa koskevat päätöksensä, koska myllyjen aiheuttama haitta on ilmeinen.

Eivät Englanti ja Hollanti lieneeaivan turhan takia rajoittaneet ja jopa kieltäneet moisten häkkyröiden rakentamista mailleen.


Kovasti tulee Suomen päätöksissä mieleen Valkon kuvaputkitehdas. Suomi osti vanhentuneen tekniikan, jolla ei sitten ollut mitään käyttöä, kun muu maailma oli siirtynyt jo taulunäyttöihin. Ilman Suomen päätöksiä olisivat kuvaputkien valmistajat joutuneet kuskaamaan laitteensa kaatopaikalle. Nyt sen tekivät suomalaiset, jotka keksivät saman asian jälkijunassa.

Nyt ulkomaalaiset tuulivoimaloiden valmistajat tekevät samaa. Kun eivät tuulivoimalat enää mene kaupaksi, myydään ne Suomeen. Samalla saadaan työllistettyä oman maan kansalaisia, kun kytketään asennus siihen samaan kauppaan. Suomalaisethan ovat jo niin tottuneita työttömyyteen, että melkein on ilo katsella, kuinka ulkomaalainen asentajaporukka painaa töitä niska limassa.

Kyse ei suinkaan ole siitä, että ei Suomessa osata, vaan siitä, että tehdään "vileenit".. Ostetaan kun halvalla saadaan. Saadaanhan tuulivoimasta halpaa energiaa niin kauan kun me veronmaksajat sen maksamme.

Olen joskus tullut sanoneeksi, että en koskaan enää muuta Lappiin, mutta ei pitäisi koskaan sanoa, että ei koskaan.

Nyt olen kyllä vakavissani katsellut Kemijärveltä asuntoa, ja saattaa olla, että muutto sinne on edessä. Ei siksi, että elämä siellä olisi helpompaa, mutta lähimpään tuulimyllyyn on matkaa parisataa kilometriä. Uskon, että se jotenkin helpottaisi loppuelämääni, olipa sitä nyt sitten jäljellä enemmän tai vähemmän. 

Lääketieteessä on kautta aikojen suoritettu eläinkokeita. Kiistattomasti on nyt toteen näytetty, että eläimet kärsivät, sairastuvat ja jopa kuolevat noiden häkkyräslummien läheisyydessä. Myös ihmisten on todettu sairastuvan, mutta kun ei ultraääniä nähdä, niin niitä ei sitten "ole olemassa". Ei tosin nähdä röntgensäteitä, ydinsäteilyä eikä sähköäkään, mutta tiettävästi nämä kaikki ovat olemassa.


Jos poliisi saattaa suorittaa pidätyksiä perusteenaan vahva epäilys, niin vähintä olisi, että kunnat kieltäisivät tuulivoiman rakentamisen, vaikka ei aivan kuolemaan johtavista sairauksista vielä olisikaan pitävää näyttöä. Toki sitäkin on, mutta vähintään on vahva epäilys.

 
Kun muutin Kalajoelle, ei täällä ollut yhtään tuulimyllyä, ellei nyt lasketa Rahjan satamassa törröttäviä raunioita. Nyt niitä on jo niin paljon, että pakko täältä on lähteä.

Niin, että odottakaa vaan ilmoitusta "kaikki myydään mikä irti lähtee" ja tulkaa sitten ostoksille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti