maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ei petetä itseämme


Olen melkein saanut epäisänmaallisen miehen leiman, kun en ole suostunut uskomaan kaikkea sitä hymistelyä, jota Suomen media ruiskuttaa meidän hyväuskoisten päälle. Ehkäpä tämä minun epäuskoisuuteni johtuu siitä, että olen kiertänyt muutakin kuin tahkoa ja tutustunut moniin kulttuureihin ja ihmisiin. Myös tilastot ovat samaa mieltä kanssani, joten rohkenen tuoda näitä näkemyksiäni esiin. Isänmaallisena minä toki itseäni pidän, vaikka väitänkin, että isänmaallisuutta ei ole se, että välttelee esimerkiksi asevelvollisuutta ja kirjoittelee sitten rasistisia kirjoituksia.

Isänmaallisuutta on se, että on valmis sekä velvollisuutensa täyttämiseen että pieniin uhrauksiin tämän kansakunnan hyväksi sortamatta silti hädänalaisia ihmisiä, tulkoot nämä mistä tahansa.

Oppimiskykyä ja totuudelle avointa mieltä me tarvitsemme tässä maassa.

Suomalaista mediaa minä moitin siitä, että se hieman kiertelee totuutta, vaikkakaan ei ehkä ihan suoranaisia valheita syydäkään. Helposti kuitenkin kerrotaan, että "meillä on maailman parhaat kätilöt" ja maailman paras koulujärjestelmä. Näinhän ei tokikaan ole. Tuskinpa meidän kätilöt sen huonompia ovat kuin muuallakaan maailmassa, mutta eivät sen parempiakaan. Kaikkialla on synnytetty vuosituhansia ja ihan hyvin on mennyt. Yleisesti ottaen meidän terveydenhuoltojärjestelmämme on parempi kuin lukuisissa kehitysmaissa, mutta selvästi huonompi kuin esimerkiksi Saksassa. Sama pätee koulujärjestelmäämme, joka on joskus PISA-tutkimuksissa ollut kärkisijoilla, mutta vähän kerrassaan valunut alaspäin. On myös todettu, että eivät PISA-tutkimukset anna edes oikeaa kuvaa nimenomaan koulujärjestelmästä. Tästä tutkimuksesta lehdistö on ollut melko vaitonainen puhumaan, vaikka samanaikaisesti on hehkutettu mielipidekyselyä, jonka mukaan Suomi on maailman paras maa asua. Näyttää kuitenkin siltä, että oikeasti täällä eivät viihdy edes pakolaiset, ja jostakin syystä joka viides suomalainenkin asuu ulkomailla.

Median välityksellä olen saanut myös kuvan, että Hitler oli hirmuhallitsija ja Saksan kansa jotenkin tyhmää, kun salli kaikki nuo tyrannin hirmuteot. No toki se olikin julmaa, mutta miten oli laita meillä Suomessa v.1918? Vasta viime aikoina on paljastunut, että ns. punavankeja teloitettiin satoja ilman oikeudenkäyntiä tai varsin vähäisin perustein. Kaikki olivat suomalaisia ja ainakin Hennalassa tapettiin kolmatta sataa naista, joukossa myös lapsia. Kyllä minä jotenkin mediaa ymmärrän, enhän minäkään näillä teoilla kerskailisi, vaikka elämänkatsomukseni on enemmän oikealla kuin vasemmalla. Kyllä tässä nyt kuitenkin todistettu se lause, että "on helppo nähdä roska toisen silmässä, vaikka emme näe malkaa omassa silmässä".

Jos ihan kiistatta halutaan poimia asioissa, joissa Suomi kansainvälistenkin tutkimusten mukaan on tilaston jommassakummassa päässä, niin katsotaanpas aluksi ihan kärkeen. Olemme yksi maailman väkivaltaisimmista maista, ja meidän sydäntauteihin kuolleisuutemme on maailman yleisintä.

Toisesta päästä sitten löytyy se tosiasia, että meidän kansantulomme on eräs maailman hitaimmin kasvava ja läntisen Euroopan ehdottomasti heikoin. Kansainvälinen Nanny State Index kertoo myös, että olemme läntisen maailman holhotuin kansa. Vaikka kieltolaki Suomessa päättyi 1932, ei Suomi vieläkään ole päässyt eroon alkoholia koskevasta holhousmentaliteetistään. Sama pätee makeisveroon, johon EU:n piti puuttua, ja se nyt oletettavasti päättyy vuonna 2017. Kaikkea tätä holhousta perusteltiin terveydellisillä syillä, mutta paradoksi näyttää olevan, että systeemi ei toimi.

Tuosta toimimattomuudesta johtuen voidaan alkoholimonopolia puolustella sillä, että haluaisimme päästä melkein ainoalta kärkisijaltamme pois. Olemme nimittäin maailman juopoin "länsimaa". Tuskin me tätä korkeammalle sijalle nousisimme, vaikka luopuisimmekin ylettömästä holhouksesta.

Tosin olen myös sitä mieltä, että kyllä meidän pitää ihan itse pystyä päättämään siitä, mitä verotamme ja miten, ihan ilman EU:n lupaa. EU-vastaisuus taitaakin olla ainut asia, josta jotenkuten olen nykyisin "persujen" kanssa samaa mieltä.

On ehkä perusteltua tuntea turvattomuutta illoin ja öisin tuolla kaduilla, sillä kuten totesin, Suomi on yksi maailman väkivaltaisimmista maista. Tuskin se turvallisuus kuitenkaan sillä lisääntyy, että siellä parveilee nyt myös väkivaltarikollisista koottuja joukkioita.

Voi hyvä Jumala, älä hylkää tätä kansaa. "Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä mitä he tekevät."


 Maailman paras maa asua - koko maailman ulkomaille muuttaneiden mielestä



Maailman parhaat maat elintason mukaan



 Missä asiassa maa on maailman paras? Suomi: kahvin juonnissa


 Euroopan onnellisin maa



 Maailman paras elintaso


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti