tiistai 6. lokakuuta 2015

Suomen parhaat veronmaksajat


Koetanpa tässä nyt ihan välillä kirjoittaa blogin, joka ei käsittele pakolaisia eikä rasismia, vaikka se ehdottomasti on ollut viime aikojen tärkein puheenaihe Suomessa, ohittaen jopa surkean taloustilanteemme. Jos pakolaisilla ja surkealla taloustilanteellamme jotain yhteistä on, niin ehkäpä se löytyy siitä, että suunnilleen samat ihmiset näyttävät vastustavan sekä taloustilanteen korjaamista että pakolaisten auttamista.

Taloustilanteen korjaamiseksi ei siis auta pelkkä elvytys eivätkä pelkät leikkaukset. Molempia tarvitaan, mutta ns. elvytyksen heikko puoli on siinä, että se joudutaan pääosin tekemään velkarahalla, ja kun Suomen velkaantumisvauhti on nopeinta koko Euroopassa, pitäisi sille hyvin pian saada stoppi. Se stoppi saadaan ainoastaan velan ottoa vähentämällä ja pikkuhiljaa lopettamalla se kokonaan. Tähän prosessiin tarvitaan säästöjä, joihin kukaan ei tunnu suostuvan. Kyllä se surullista on, ja näyttää siltä, että kansa ei käsitä, mistä oikein on kysymys. Olen samaa mieltä muutamien arvostelijoiden kanssa, että ”talkoot” on huono sana. Tähän prosessiin on pakko jokaisen osallistua, halusipa tai ei. Talkoita nämä eivät siis ole. Jos kaikilta ns. suurituloisilta otettaisiin ylimääräiset rahat pois ja jaettaisiin ns. pienituloisille, riittäisi siitä jokaiselle noin viisi euroa. Se ei siis ratkaisisi mitään ongelmaa. Vielä pahemmalta näyttäisi tilanne, jos kaikkien palkat tasattaisiin niin, että tulot jaettaisiin koko kansan kesken tasaisesti ja kaikki saisivat samansuuruisen palkan. Lähes koko kansa köyhtyisi. Matematiikka on todella ihmeellistä, mutta uskonhan minä talousviisaisiin. Näin se varmasti olisi.

Näyttää siltä, että valtion turva on siis veronmaksajissa, joiden määrä Suomessa vähenee jatkuvasti, joten sen verran hipaisen tätä pakolaiskysymystä jälleen. Ainut realistinen tapa saada lisää veronmaksajia on maahanmuuton lisääminen. On kyllä totta, että hyvä apu olisi, jos saisimme takaisin ne miljoona kansalaistamme, jotka ovat elintasopakolaisina lähteneet maasta pois. Se ei kuitenkaan vapaassa maailmassa ole mahdollista. Siksi lienee syytä luottaa siihen, että nuo ihmiset, jotka on ajaettu tänne, tarjoaisivat meille sen avun.


Yksityisten firmojen palveluksessa olevat ihmiset ovat kyllä kohtuullisen hyviä veronmaksajia, ja he pyörittävät tätä kansantaloutta muutenkin ihan hyvin. Heidän määränsä ei vain ole tulevaisuudessa riittävä. Tosiasiassa ei oikein enää nytkään, mutta onneksi heidän apunaan on yhä edelleen kasvava eläkeläisten joukko, joka on se kaikkein hyödyllisin veronmaksaja joukko. Tämä ehkä hämmästyttää joitakin, mutta näin se vaan on! Suurimman osan eläkkeistä maksaa nimittäin joku eläkekassa, joka on koonnut varallisuutensa näiden entisten palkannauttijoiden maksuista. Sen jälkeen eläkekassa kartuttaa tätä pääomaa sijoittamalla sen osakkeisiin. Varmuuden vuoksi nämä salkut on sijoitettu pääosin ulkomalaisiin yhtiöihin, josta seurauksena on että minun niin kuin useimpien muidenkin eläkkeet maksetaan ulkomaalaisella rahalla, josta yhteiskunta sitten nappaa veron päältä. Eläkeläisten maksamat verot tulevat siis pääosin ulkomailta ja kartuttavat täten meidän kansallista tulosta.

Suomen parhaita veronmaksajia ovat eläkeläiset, joiden jälkeen onkin sitten yksityisellä sektorilla työtä tekevät ihmiset. Näennäisesti veroja maksavat myös julkisen sektorin työntekijät, mutta käytännössähän se ei ole edes totta. Eikös vain ole niin, että valtion työntekijä saa rahansa valtiolta, josta hän sitten on maksavinaan veroja. Sehän on vain taskusta toiseen siirtämistä! Ensin valtio antaa ja sitten ottaa. Ottaa siis itse maksamiaan rahoja takaisin. Ei siitä kerry mitään tuloa valtion kassaan. Ei siis kannata kauheasti ihmetellä sitä, että Sipilän hallitus on keskittynyt juuri valtion tulojen ja menojen tasapainottamiseen.

Kaipa tässä veropolitiikassa olisi paljonkin korjaamisen varaa, mutta kun en ole joutunut yhtiöiden verotusta järjestelemään, niin tyydynpä vain toteamaan, että suomalaisten ja Suomessa toimivien yhtiöiden tulisi maksaa myös verot Suomeen. Sama pätee Portugaliin paenneiden eläkeläisten verot. Niistä pitäisi yksinkertaisesti suorittaa ennakonpidätys Suomessa ja irtisanoa kaikki epäedulliset eläkesopimukset Suomen ja ”veroparatiisien” välillä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti