tiistai 27. lokakuuta 2015

Laittomat pakolaiset ja pakkolait

Nuo sanat ovat viimeaikoina pulpahdelleet pintaan milloin missäkin yhteydessä, enkä minä tollero ole niitä tajunnut. Pakkolakia en vieläkään ymmärrä, mutta olen ajatellut, että olisikohan kyseessä joku samantapainen juttu kuin esimerkiksi pakkopaita. Laiton pakolainen on jo jotenkin selvempi tapaus. Kyseessä täytyy olla vankikarkuri, sillä tietooni ei nyt heti tule muita laittomuuksia, joita voidaan pakolaisten kontolle ilman muuta panna. Ainakin pitäisi suorittaa jonkinasteinen esitutkinta, jos tuollaista ruvetaan väittämään. Ristiriita onkin siinä, että ei ole mitään laitonta tulla Suomeen ja hakea täältä turvapaikkaa. Miksi me suomalaiset siis nimitämme näin menetteleviä henkilöitä laittomiksi pakolaisiksi, vaikka he eivät mitenkään ole rikkoneet Suomen lakia?
 

Tietojeni mukaan Suomi on toistaiseksi noudattanut kaikkia kansainvälisiä sopimuksia ja kansainvälistä lakia. Laittomuuden vaara piileekin siinä, että lähetämme jonkun ihmisen hengenvaaraan palauttamalla hänet kotimaahansa, jossa hän väittää tulevansa tapetuksi. Jos todella näin on ja näin myös tapahtuu, niin olemmeko me valmiit ottamaan siitä vastuun päällemme?


 

Kun joku on joskus väittänyt kirjoituksiani pikkuisen provosoiviksi, niin tässä nyt lisää löylyä kiukaalle. Ei ehkä ole lainvastaista palauttaa pakolaista kotimaahansa, mutta se saattaa olla moraalitonta. Minun mielestäni – huomatkaa: minun mielestäni - on moraalitonta lähettää ihminen maahan, jossa hän uskoo tulevansa tapetuksi. Ei siis ehkä laitonta, mutta ehdottomasti moraalitonta. Voihan olla, että tuo henkilö ei tulisikaan tapetuksi, mutta jos sitten kuoleekin, niin raahaammeko ruumiin takaisin Suomeen ja olemme kovasti pahoillamme kun emme uskoneet?

 

Voisimmekohan lakata puhumasta laittomista pakolaisista, kun tarkoitamme laillisesti maahan tulleita turvapaikanhakijoita?

Toinen provosoivaksi tarkoitettu termi on tuo pakkolaki. Olen kai joskus aikaisemminkin kirjoittanut tuosta sanahirviöstä. Opposito väittää, että vasta tämä hallitus on ruvennut säätämään pakkolakeja. Tarkoittaako tämä nyt sitä, että tähän päivään asti on selvitty pelkillä suosituksilla. Onko ajateltu että ihmisille riittää nuo Raamatun 10 käskyä, joita pidetään sitten suosituksina joiden rangaistavuus jätetään Herran huomaan. Miten ihmeessä tämä kuriton yhteiskunta onkaan elänyt ennen pakkolakeja. Olisiko sittenkin niin, että kaikki lait on tarkoitettu ihan pakollisiksi.

 

Sen kyllä ymmärtäisin jos joitakin poliittisesti aktiivisia, mutta politiikkaa ymmärtämättömiä pantaisiin pakkopaitaan, mutta Suomessa ei taida olla sellaistakaan pakoittavaa säädöstä joka tekisi tämän mahdolliseksi. Jos sellainen säädös saataisiin aikaan, niin voisi pian tapahtua niin, että laittomien pakolaisten määrä kasvaisi kun nämä pakkolaitosvangit yrittäisivät vapaaksi.

 

Mennään nyt sitten näillä eväillä. Otetaan vastaan turvapaikanhakijoita ihan niin kuin ennenkin, ihan rahasta puhumatta. He eivät siis ole laittomia pakolaisia, vaan Suomen kannalta katsottuna ihan vain turvapaikan hakijoita. Raha ei saa näytellä mitään osaa, niin kuin ei näyttele kuolemantapauksissakaan. Vainajat haudataan, riippumatta siitä mitä maksaa. 
   

Uskotaan myös se, että eduskunta on meillä se elin joka säätää lait. Kaikki lait ovat pakkolakeja, vaikka joskus korpeaakin kun saattaa käydä niin, että saan sakot jonkin pakkolain rikkomisesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti