sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Se on Soinin vika


On todennäköistä, että viimeaikaiset rasistiset mielenilmaukset ja tapahtumat aiheuttavat perussuomalaisten kannatuksen laskua, sillä toki suurin osa Suomen kansasta tajuaa sen, että pakolaisten on ollut pakko paeta kotimaastaan, eikä kenenkään asioita paranna rasistiset kommentit tai ajatukset rajojen sulkemisesta. Kun tätä asiaa aletaan sotkea politiikkaan, kääntyy huomio tietysti perussuomalaisiin, ja kyllähän se vähän näin onkin. Vaikka puolueen ohjelmaan ei rasismi varsinaisesti kuulukaan, on Timo Soini sallinut puoluetoimistosta läheteltävän rasistisia viestejä. Se on Timo Soinin vika. Jos on siis laskettava puolueen nousu Timo Soinin ansioksi, niin on kyllä nyt odotettavissa oleva kannatuksen laskukin.

Lähellä puoluetta on natsiaatteesta eläviä järjestöjä, ja näyttää puolueen toimistoonkin pesiytyneen näin ajattelevia ihmisiä. Ei siis ole mikään ihme, että suuri yleisö mieltää koko puolueen rasistiseksi järjestöksi. 


Kun Timo Soini heitteli oppositiossa ollessaan nokkelia herjoja, pidin minäkin niitä pääasiassa hauskoina ”huulina”, mutta kun miehestä tuli ministeri, olisin edellyttänyt jonkinasteista herrasmiehen käytöstä. Ministeri ei kertakaikkiaan voi paeta vastuutaan eikä syytellä omista mokauksistaan muita. Ei edes EU:ta eikä toista maailmansotaa.

Kun Perussuomalainen puolue lasketaan suoranaiseksi SMP:n jatkoksi, on yli 40-vuotinen taipaleeni tämän puolueen rivimiehenä päättynyt. En tiedä, onko minulla oikein syytä enää ruveta etsimään poliittista kotia, sillä sen löytäminen näillä ajatuksilla on melko vaikeaa. Vihervasemmisto elää utopiassa, vailla minkäänasteista realismia ja tosiasioiden tuntemusta. ”Kepukaan” ei oikein ole luonteva vaihtoehto, vaikka pidänkin Sipilää hyvänä miehenä. Aatteeltaan kristilliset ovat lähinnä samoja asioita kannattavia kuin minäkin, mutta mielestäni kristillisyyttä ei vain voida sitoa mihinkään erilliseen puolueeseen. Myös kaikkien puolueiden jäsenet tulevat aikanaan eläkeikään, joten siltäkään suunnalta tuskin puoluetta löytyy.


Näin on siis käynyt. Perussuomalaisuuteni kaatuu rasismiin, eikä sille todellakaan mitään voi, että osallistumiseni yhteiskunnallisiin asioihin kanavoituu nyt enemmän kansalaisjärjestöihin ja oman seurakuntani toimintaan kuin poliittisiin puolueisiin. Toki poliittisia kannanottoja aion edelleen esittää, mutta teen sen nyt täysin vailla puoluesidonnaisuutta.

Lopuksi nyt sitten kolautan hieman meidän ”pemeä” eli perinteistä mediaa. Siihen on totuttu luottamaan, mutta kun sekin näyttää piehtaroivan maahanmuuttajien tekemäksi väitetyissä synneissä, joskus jopa totuuden vastaisesti, täytyy syyttää sen lietsovan rasismia. Onpa joskus käynyt peräti niin, että joku rasistinen uutinen ”somesta” eli sosiaalisesta mediasta, on poimittu sellaisenaan ilman lähdekritiikkiä, koska niin on saatu asioille uutisarvoa. Voi olla, että tapauksissa on vain hieman perää, tai ei perää ollenkaan.

Tietty painotus saadaan esimerkiksi kertomalla, että sen ja sen teon tekijä oli tummaihoinen, noin 40-vuotias mies. Tämä voi ollakin ainut totuutta hipova lause koko asiassa. Kertomatta jää, että Espanjan auringossa maannut suomalainen joi tuliaisviinansa ja lähti sen jälkeen kadulle rettelöimään. Ja onhan meitä tummaihoisia suomalaisia muitakin.

Kun linja-auto toi lahden pakolaiskeskukseen pakolaisia, syntyi ennennäkemätön rieha kadulla. Mekkalaa eivät kuitenkaan aiheuttaneet väsyneet pakolaiset perheineen, vaan humaltuneet suomalaiset, joita poliisi joutui korjaamaan talteen. Samaa ovat kertoneet Ruotsin viranomaiset, Ruotsin tapahtumista. Ruotsissa tapahtuneita ”mamumellakoita” eivät suinkaan ole aiheuttaneet maahan muuttaneet ulkomaalaiset, vaan rasistiset ruotsalaiset ja melkein ruotsalaisiksi itsensä lukevat suomalaiset maahanmuuttajat. Suomalainen media on sitten onnistunut värittämään näitä tapauksia.

Kun siis oikein syvältä näitä asioita pengotaan, niin selvää on, että natsiaatteen kannattajia on kaikissa maissa. Rasisteja on kaikissa puolueissa, mutta ilman organisoitua ulkomaalaisvihan lietsontaa ei asia oli noussut valtakunnan ykkösaiheeksi. Kyllä minun mielestäni kaikki tämä on aiheutunut siitä, että Timo Soini on antanut puolueen leimautua rasistisen aatteen kannattajaksi.

Tämä on siis Timo Soinin syy. En väitä, etteikö Soini olisi kristitty , mutta minä vain en siihen enää usko.  

1 kommentti:

  1. Soinin aiheuttama kannatuksen lasku taitaa johtua enemmänkin siitä, että rajoja ei vieläkään ole saatu kiinni.

    VastaaPoista