tiistai 20. lokakuuta 2015

Petoksen tunnusmerkit


Samanaikaisesti, kun jossakin Varsinais-Suomessa on nostettu useampiakin oikeusjuttuja tuulivoima yhtiötä vastaan, jatkaa Tuuliwatti-niminen järjestö toimintaa, jossa on havaittavissa selkeät rikoksen tunnusmerkit. Kun Työterveyslaitos osallistuu tuohon rikolliseksi katsottavaan toimintaan, olisi muistettava, että laitoksen tavoitteena on turvallisuus, ei vaaralliseksi katsottavan toiminnan lobbaaminen. Missään tapauksessa ei tämän julkisyhtesön pitäisi väittää terveydelle vaarattomaksi asioita, joita kymmenet arvostetut tutkimuslaitokset pitävät terveydelle vaarallisena. Olen antanut kertoa itselleni, että tuulivoimayhtiöt maksavat kyllä tuon lobbauksen, mutta kun tiedetään, että Työterveyslaitos saa suurimman osan rahoistaan veronmaksajilta, on suorastaan rikollista, että se sallii nimensä käytön tässä yhteydessä. 

  
Petoksen tunnusmerkit täyttyvät, kun valheellista tietoa levittämällä saavutetaan toimintaa, josta on jollekulle taloudellista hyötyä. Kysymys onkin nyt siitä tuomitaanko, ja kun tuomitaan, niin kenet tuomitaan.

Lobbari saa ilman muuta hyötyä, koska hänelle maksetaan. Raskauttavaa on, että hän tietää, tai hänen pitäisi tietää nuo tuulimyllyjen aiheuttamat terveysriskit. Myös Työterveyslaitos joutuu kantamaan osaltaan syyn, koska heidänkin pitäisi tietää, että nimenomaan terveyteen kohdistuvia haittoja on tutkittu monessakin kansainvälisessä laitoksessa ja lähes yksiselitteisesti on todettu, että noin 20% ihmisistä kärsii noista myllyistä. Vastaavia tutkimuksia ei Suomessa ole tiettävästi suoritettu, vaikka tuulivoimayhtiöiden lobbari niin antaa ymmärtää. Toki on suoritettu laajahko mielipidekysely, jota on sitten yritetty väittää jonkinlaiseksi tutkimukseksi, mutta sitähän se ei ole. Se on osa tätä tuulivoimayhtiöiden rikosta.

Kyse ei ole pelkästään petoksesta, jolla kuntien päättäjiä on johdettu harhaan. On olemassa myös lukuisia muita lakeja, joita tässä yhteydessä on rikottu. Miettikääpä esimerkiksi lakia naapurisuhteesta.

Lain 17.pykä kuuluu näin: ”Kiinteistöä, rakennusta tai huoneistoa ei saa käyttää siten, että naapurille, lähistöllä asuvalle tai kiinteistöä, rakennusta tai huoneistoa hallitsevalle aiheutuu kohtuutonta rasitusta ympäristölle haitallisista aineista, noesta, liasta, pölystä, hajusta, kosteudesta, melusta, tärinästä, säteilystä, valosta lämmöstä tai muista vastaavista vaikutuksista.”

Koska kaikkien asian kanssa tekemisissä olevien ihmisten pitäisi tuntea kansainväliset tutkimukset ilman vähäisintäkään epäilystä niiden paikkansa pitävyydestä, on ilman muuta selvää, että ainakin tätä lainkohtaa on törkeästi rikottu.

Mielestäni tässä on kyse sen verran vakavasta kaikkia kansalaisia vastaan suunnatusta rikoksesta, että tämän tulisi olla valtakunnansyyttäjän asia. Jos minä olisin tuo syyttäjä, voisin ehkä harkita kuntien päättäjien vapauttamista syytteestä, sillä heitähän on laajanmittaisesti johdettu harhaan. Korkeintaan he ovat syyllistyneet huolimattomuuteen tehtävän hoidossa.

Kyseinen lobbari on ilman muuta syyllinen varsinaiseen rikokseen, samoin kun tuulivoimayhtiötkin. Työterveyslaitoksenkin voidaan katsoa ainakin osittain myötävaikuttaneen tähän rikokseen.

Jos nyt halutaan pelastaa se, mikä pelastettavissa on, niin lyödään nyt ainakin sulku lopuille laitoksille ja aletaan pikkuhiljaa purkaa noita myllyjä. Oikeuden pitäisi määrätä purkuvelvollisuus nimenomaan myllyjen haltijoille, ettei se jäisi maanomistajan vastuulle, niin kuin selkeästi näyttää tarkoitus olevan.

Myllyn käyttöikä esimerkiksi Saksassa on keskimäärin 13 vuotta, ja sen jälkeen alkaa kallis purkuoperaatio. Ei ole samantekevää, kuka myllyt purkaa ja mihin osat rahdataan. Se on todella kallis operaatio, ja jos se lankeaa maanomistajille, ei vuokratulot todellakaan siihen riitä.

En ole mikään tietotekniikan ihmelapsi, joten en tiedä, miten saisin tämän tiedon leviämään mahdollisimman laajalle. Selvää on, että jos tämä jää vain Kallan kuvernöörin lukijoiden tiedoksi, ei tästä kovin suurta hyötyä ole. Te, jotka hallitsette tämän ”somemaailman” minua paremmin, koettakaa levittää linkkiä mahdollisimman paljon. Minä kyllä kysyttäessä toimitan linkkejä mainittuihin kansainvälisiin tutkimuksiin.

Esim.: 
http://www.windvigilance.com/about-adverse-health-effects/low-frequency-noise-infrasound-and-wind-turbines#_edn1

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti