keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

"Älä sano väärää todistusta"

...älä siis lähimmäisistäsi, älä Japanin tsunamista. Kun nyt pidän itseäni jonkinasteisena totuudenpuhujana ja ydinvoiman puolustajana, kajahtaa aina ilkeältä tietty sanojen vääristeleminen. 

  
Marraskuussa vuonna 2011 tapahtui Tyynen meren pohjassa erittäin voimakas maanjäristys, joka synnytti ennennäkemättömän tsunamin. Tälle geologisesti herkälle alueelle oli rakennettu myös ydinvoimala, joka joutui tsunamin kouriin ja vaurioitui pahoin. Itse asiassa se oli kautta aikojen maailman toiseksi pahin onnettomuus  joka oli kohdannut ydinvoimaloita  ja ydinsäteily oli varsin mittavaa. Fukushima säteilee yhä vielä, viisi vuotta onnettomuuden jälkeen, mutta säteilyn määrä on jo nyt huomattavasti laskenut, ja oletettavaa on, säteily saadaan loppumaan lähivuosina. Kyse ei siis ole todellakaan mistään vuosituhansista, niin kuin vihreät propagandassaan antavat ymmärtää. Tähän säteilyyn ei myöskään ole kuollut yhtään ihmistä, mikä näin suru-uutisena vihreille kerrottakoon.

Muu maailma surkoon niitä 19.000 kuollutta sekä lähes 3.000 edelleen kadoksissa olevaa, jotka kärsivät tuon tsunamin seurauksista.

Onkohan tämä maailma vihreiden trolliarmeijan saastuttama, kun melkein kaikkialla puhutaan Fukushiman ydinonnettomuudesta, vaikka tarkkaan ottaen ei sellaista koskaan ole tapahtunut? Valitettavasti kävi niin, että ydinvoimalakin joutui kärsimään tuon katastrofin seurauksena, mutta kesti sen oletettua paremmin.

Kyse oli siis onnettomuudesta, jonka "uhri" ydinvoimala oli.

Totta on, että tuo onnettomuus herätti japanilaisetkin. Kaikki Japanin 48 ydinreaktoria ajettiin alas ja niiden kuntoa ruvettiin tarkkailemaan. Nyt voimaloita on jälleen ruvettu käynnistämään, sillä ydinvoima on Japanille erittäin tärkeä, jota ei tosiasiallisesti pystytä korvaamaan millään muulla menetelmällä. Japanissa ymmärretään hyvin, että onnettomuutta ei suinkaan aiheuttanut voimala, vaan tsunami.

En tunne Japanin turvallisuusmääräyksiä, mutta melkeinpä varma olen, että tuollainen onnettomuus ei koskaan olisi ollut Suomessa mahdollinen kahdestakaan syystä.

Suomessa ei ole geologisesti sellaisia alueita, joissa tuon mittaluokan maanjäristykset olisivat edes mahdollisia. Jos olisikin, niille ei missään tapauksessa saisi lupaa rakentaa ydinvoimalaa.

Kaiken kukkuraksi luulen, että jopa Loviisan reaktorit olisivat kestäneet nuo olosuhteet, vaikka Suomessa ei vielä 60 – 70-luvuilla asetettukaan ihan niin tiukkoja vaatimuksia kuin nykyisin.

Suomalaisten ydinvoimaloiden suurin uhkatekijä on vihreä terrori, joka kaikkialla on ollut rakentajien riesana. Eihän se toki rakentamiseen ole esteitä tehnyt, mutta onhan se jotenkin törkeää, kun jokapäiväistä työtään tekeviä ihmisiä häiritään milloin milläkin tavalla.

Kieltämättä minua harmittaa, että maailman ilmastointiystävällisintä puhdasta energiaa vastustetaan oikein eduskuntapuolueen voimin. Sellaistahan se on: kaikki mitä et tunne, aiheuttaa pelkoa.

Tuulivoima tuntuu turvalliselta siksi, että tuuli on elementti, jonka me luulemme tuntevamme. Tuulivoimala on kuitenkin laite, josta vain harva tietää mitään.

Olen laatinut pienen tuulivoimalaa käsittelevän kysymyslistan, jossa voitte sitten punnita tietonne. Kyllä minä sen täällä ihan pian julkaisen, kunhan varmistan joitakin yksityiskohtia ja testaan kysymykset oikeilla asiantuntijoilla.

Semmoista se Suomessa on. Täydellisen tietämättömyyden antamalla varmuudella vastustetaan ydinvoimaa ja kannatetaan tuulivoimaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti