sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Tasa-arvon pelinappulat

Mies ja nainen syntyvät erilaisina, ja tähän tosiasiaan nojautuen on myös tuhansien vuosien aikana syntynyt ns. miesten töitä ja naisten töitä. Tosin en elänyt luolaihmisten kanssa samaan aikaan, mutta jotenkin minusta tuntuu, että senaikaiset ihmiset eivät edes ajatelleet, että mies ja nainen olisivat jotenkin eriarvoisessa asemassa.

Oli täysin selvä, että mies, jonka fysiologiset ominaisuudet soveltuivat paremmin metsästykseen, lähti metsälle ja toi saaliin kotiin, jossa nainen sitten laittoi siitä aterian ja syvän tasa-arvon hengessä perhe sitten ryhtyi aterioimaan. Näin oletan, että ns. miesten ja naisten työt ovat eriytyneet vuosituhansien aikana, eikä niistä ole riidelty ennen kuin nykyisenä aikana. Edes sota ei ajanut naisia "tykinruuaksi" rintamalle, vaan he palvelivat maataan niissä tehtävissä, joissa he yleensä olivat miehiä parempia.

Näin minä olen käsittänyt, että hyvin pieni vähemmistö on onnistunut runnomaan luulon, että me olemme synnyttäneet epätasa-arvoisen yhteiskunnan.

Näinhän ei tietenkään ole, sillä tuo epätasa-arvoinen yhteiskunta on vasta syntymässä. En käsitä, minkä ihmeen painostuksen seurauksena ollaan päädytty siihen, että meidän lakiasäätävät elimet lähes joka vaalikaudella joutuvat pohtimaan jotain lakia, joka tekisi tästä yhteiskunnasta mahdollisimman epätasa-arvoisen.

Olen sen seitsemän kertaa sanonut, että haluan sanoutua irti "persujen" nykyisestä politiikasta, mutta ihan samaan hengenvetoon olen valmis yhtymään perussuomalisten nuorten kampanjaan, jossa he toteavat, että yhteiskunta muodostuu kahdesta eri sukupuolesta, miehistä ja naisista. Näin on siitäkin huolimatta, että on olemassa joukko ihmisiä, jotka eivät oikein ole löytäneet identiteettiään kummastakaan sukupuolesta.

Minä olen huono puhumaan kieliä, joten kun yritän mongertaa vaikkapa englantia, mutta onnistun erittäin huonosti, niin ei se suinkaan tarkoita sitä, että on olemassa joku "välikieli" suomen ja englannin välillä. Minä olen suomenkielinen ja englantilainen englanninkielinen. En voi julistautua "välikieliseksi".

Ehkä tuo edellä oleva oli huono esimerkki tasa-arvoisuudesta. Parempi esimerkki löytyy varmasti kaskusta, joka kertoi savolaispoliisien pakollisesta kielikoulutuksesta.

Juuri koulutuksesta tullut poliisi kohtasi tummaihoisen turistin, joka halusi tiedustella jotain. Turisti vaihtoi kieltä toisensa perään, mutta savolaispoliisi oli edelleen yhtä ymmärtämätön. Lopulta he lopettivat tuloksettoman kommunikoinnin, jonka jälkeen poliisi totesi.: "Siinäs näitte, ei kielitaidosta ole mitään hyötyä..hääkii puhu ainakii viittä kieltä, mutta ei auttant mittää."

Tietysti tämäkään esimerkki ei kerro sukupuolten välisestä eriarvoisuudesta, mutta se kertoo siitä, että me ihmiset olemme erilaisia ja erilaisin taidoin varustettuja. Se on arvo, joka pitäisi asettaa etualalle kaikissa toimissamme.

Laki, joka määrittelee esimerkiksi sukupuolikiintiöt erilaisissa elimissä, on mahdottoman epätasa-arvoinen. Se antaa mahdollisuuden epäpätevälle kiilata pätevän ohi, joka on lähes korruptioon verrattava yhteiskunnan syöpä. Rahan sijasta ostetaan tuo "lautakuntapaikka" vain sukupuolella.

Toinen asia, joka minua kismittää, on puhe "tasa-arvoisesta" avioliittolaista. En vastusta homojen tai lesbojen keskinäisiä suhteita, mutta vastustan tuota nimitystä. Mitä ihmeen tasa-arvoa siinä on, että pienelle ryhmälle annetaan erityisoikeuksia?

Meillä on tasa-arvoinen avioliittolaki. joka kohtelee kaikkia ihmisiä aivan tasa-arvoisesti. Avioliitto on luotu lähtökohtaisesti miehen ja naisen väliseksi liitoksi ja toivottavasti sellaisena myös pysyy. Yhteiskunta on mielestäni ottanut sukupuolivähemmistöt loistavasti huomioon sallimalla myös heille parisuhteen rekisteröimisen, joka antaa avioliiton kaltaisen juridisen statuksen.

"Suutari pysyköön lestissään."

Ehdottomasti olen sitä mieltä, että kovasti turhaa energiaa haaskataan näennäisen tasa-arvon eteen. Tämänkin jälkeen me ihmiset synnymme erilaisin eväin, ja varmasti olisi viisainta hyväksyä tuo tosiasia.
Oikeaa tasa-arvoa on se, että jokainen saisi tehdä sitä minkä parhaiten osaa, eikä sitä pyrittäisi ohjailemaan jotenkin ulkopuolelta.

Miten luulette tasa-arvolle tapahtuvan, jos perustetaan kaksi viisihenkistä ojankaivuuryhmää, toisessa ryhmässä on kaksi naista ja kolme miestä? Tasa-arvon nimissä toiseen ryhmään pannaan siten kolme naista ja kaksi miestä.

Perusoletus lienee, että ojankaivuukilpailun voittaisi ryhmä, jossa on kolme miestä. Jos toisin kävisi, kyse olisi yksilöiden välisestä erosta ja sillähän ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa. 


Miesten ja naisten ammattijakauma 2009. Lähde: Tilastokeskus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti