perjantai 11. maaliskuuta 2016

Kyllä se siltä näyttää

Tätä kirjoitettaessa on aamu ennen kukonlaulua, ja selailin tuossa nettiä uutisten toivossa. Löytyihän sieltä tämä yleinen uutinen, jonka tulkinta on suunnilleen itse kunkin mielen mukainen. Yleinen trendi tuntuu kuitenkin olevan, että kukaan ei halua tukea hallituksen ponnisteluja tämän maan nostamiseksi suosta. Ei siitäkään huolimatta, vaikka jo EU:n taholla on asiaan puututtu.

Toki on totta, että hallituskin on liian lepsu ja ailahtelevainen ja antaa maan vakauden vastustajille aseet käsiin. Näissä olosuhteissa näyttää myös siltä, että ihan ei ole perustuslakikaan mennyt perille.

Perustuslain mukaan valta tässä maassa kuuluu kansalle ja sitä käyttää kansan valitsema eduskunta. Aloitteet eduskunnalle tekee eduskunnan valitsema hallitus, joka sitten hylkää tai hyväksyy aloitteen joko sellaisenaan tai ehdottaa siihen muutoksia.

Ei siis niin, että valtiovalta kuuluisi ay-liikkeelle, joka näyttää pyörittävän hallitusta miten tahtoo.

 
Silmiini sattui uutinen, jossa joku ay-pomo taivasteli: ”Ei voi olla oikein, että vain osa palkansaajista kantaa vastuun Suomen kilpailukyvystä."

Ei todella voikaan, mutta minkäs teet, kun ay-liike pistää hanttiin ihan kaikessa. Kysyin itseltäni, että mikä osa se on.

Pitkällisen järkeilyn surauksena tulin siihen tulokseen, että ovathan ministeritkin palkansaajia ja ehkä tuo ay-pomo tarkoittikin heitä. Siltä se nimittäin näyttää, että Suomen järkyttävän heikko talous ei tunnu juurikaan muita huolettavan kuin Suomen hallitusta.

Onkohan yleinen ajattelutapa mennyt sellaiseksi, että kun ministerit saavat jo muutoinkin liian suurta palkkaa, ei ole kohtuutonta, että he yksin vastaavat maan taloudesta?

Tuosta "ylipalkkauksesta" olen kyllä samaa mieltä, mutta nyt ei todellakaan kannata takertua pienen kansanryhmän etuihin, vaan kyse on koko maan tulevaisuudesta. Hallitus kuitenkin yrittää, ja ay-liike kerta toisensa jälkeen torppaa kaikki yritykset. Näitä kapuloita ay-liikkeen klapitykkiin lataa sitten parhaansa mukaan vasemmisto-oppositio.

Ei maan asioita näin hoideta. Kyllä tässä niin käy, että kun Suomi joutuu EU:n valvontaan, meidän kaikkien " saavutetut edut" joutuvat romukoppaan.

Yhden neuvon nyt kerralla annan koko kansalle: lakatkaa tuijottamasta sitä, millaisen rahan joku toinen panee kolehtihaaviin, vaan huolehtikaa siitä, että oma osuutenne on riittävä. Vain se on se tie, joka tätä maata auttaa.

Aina on helppo sanoa, että "minähän sanoin". No niinhän minä tein jo silloin, kun tämä hallitus nimitettiin. Kyllä minä itseäni enemmän oikeistolaisena pidän kuin vasemmistolaisena, mutta silti olin jo silloin eri mieltä hallituksen rakenteesta. Itsekkäästi ajattelevan Kokoomuksen tilalle olisin valinnut toisen yhtä itsekkäästi ajattelevan SDP:n. On luultavaa, että se olisi kuitenkin helpottanut yhteiskuntasopimuksen syntymistä. Kokonaan eri asia on sitten se, oliko tämä lainkaan oikea tie kaikkine vatulointeineen.

Näyttää siltä, että jossakin vaiheessa jonkinnäköinen sopimus kyllä syntyy, mutta luultavasti se on siinä vaiheessa jo niin vesitetty, että sen merkitys on varsin vähäinen. Ainakin sen hinta tälle yhteiskunnalle on ollut kohtuuton.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti