lauantai 14. toukokuuta 2016

Jälleen kerran tuulivoimasta

Suoraan Saksasta saamani tiedon mukaan vasta nyt, kun eri puolilla maailmaa on todettu ihmisten sairastuneen ennestään tuntemattomiin vaivoihin, on alettu suorittaa suurta maailmanlaajuista tutkimusta myllyjen terveydellisistä vaikutuksista.

Saksalainen lääkäri ihmettelikin, että miksi vasta nyt.

Osittain tällaisen laajan tutkimuksen saivat liikkeelle eri puolilla maailmaa suoritetut kansalliset tutkimukset, joiden tulokset varsin yhdenmukaisesti kertovat myllyjen haitallisuudesta.

Tuo saksalaisen lääkärin toteamus oli melko lakooninen. Jos kyseessä olisi joku lääke, ei pilleriäkään olisi syöty, ennen kun tutkimukset olisivat todistaneet sen terveydelliset vaikutukset. Tuulivoimaloiden sairauksista ei ole välitetty, koska myllyt näyttävät varsin vaarattomilta ja sairaudestaan kertovia pidetään hieman tärähtäneinä.

 Turbulenssi ei pääty kahteen kilometriin. 

 Koska en ole lääkäri, en osaa arvioida, olisiko noilla häkkyröillä myös vaikutusta mielenterveyteen, mutta saattaa olla.

Sellaisen johtopäätöksenhän voisin vetää siitä, että joskus minua pidettiin ihan täyspäisenä, jopa melkein älykkäänä. Kun aloin kertoa tuulivoimalaitosten vaikutuksesta terveyteeni, minut melkein leimattiin kylähulluksi.

Tätä riskiä useimmat ihmiset eivät ota, vaan kärsivät kaikessa hiljaisuudessa. 


Katselin tässä taas erästä pressiklubin lähetystä, johon oli kutsuttu tämä Stillerin mielivieras, vihreiden Ville Niinistö. En taaskaan voinut välttyä ajatukselta, miksi noin sanavalmis ja fiksulta vaikuttava mies on täysin sokea, kun energiapolitiikasta on puhe.



Ville Niinistö puhuu riippuvaisuudesta Venäjään, vaikka Suomi rakentaa omia ydinvoimaloita vähentääkseen riippuvuutta ulkomaalaisista lähteistä, mm. Venäjästä. Ydinvoimaloiden toimittajan Venäjä (Neuvostoliitto) on osittanut luotettavuutensa mm. Loviisan voimalan suhteen. Uudemmalla tekniikalla rakennettava Hanhikiven voimala vähentää tätä riippuvuutta ennestäänkin. Laitoksen polttoaine voidaan periaatteessa hankkia ihan mistä vain, ja laitos on sen tyyppinen, että tätä polttoainetta voidaan kierrättää jopa 6 - 7 kertaa. Sen säteily on sen jälkeen sitä luokaa, että käytetyt polttoainesauvat voisi tuoda vaikka meidän takapihalle. Turhaan siis vihreät jankuttavat ikiaihettaan ratkaisemattomasta jäteongelmasta.

Ratkaisematon jäteongelma syntyy siitä, että ei ole vielä löydetty sellaista kaatopaikaa, johon kaikki tuulimyllyjen romut saadaan sopimaan sen jälkeen, kun ne ovat tullet loppunsa päähän noin 15 vuoden päästä. Saksassa todettu keski-ikä on 13,5 vuotta, joten ei ole aihetta olettaa, että nuo nykyisetkään myllyt kestävät sen kauempaa.

Selkeään totuuden vääristelyyn Niinistö syyllistyi siinä, kun hän väitti, että kaikki energia-alan asian tuntijat ovat sitä mieltä, että ydinvoima on haitallista ja ympäristölle vaarallista. Eihän se ole totta. Tunnen lukuisia alan asiantuntijoita, jotka lähes yksimielisesti ovat sitä mieltä, että nyt kun vesivoima on lähes loppuun rakennettu, on ydinvoima ainut ympäristöystävällinen vaihtoehto. Jos vihreät hiemankin vaivautuisivat tutustumaan tekniikkaan, olisi melko helppo todeta, että tuulivoima paitsi saastuttaa ympäristöä, on myös lähes merkityksetön energiatalouden kannalta.

Tuulivoiman mukanaan tuoma lasku veronmaksajille on paljon suurempi kuin nykyiset sähkölaskut, joista minäkin olen kuullut valituksia. 
Voi olla, että vihreät ovat hyvinkin hyvä poliittinen puolue esimerkiksi Saksassa, mutta siellä he ovatkin paljon realistisempia kuin Suomessa. Täällä eletään utopiassa ja hyvin harhaisessa maailmassa. En tunne yhtään vihreää insinööriä, ja olenkin melko vakuuttunut siitä, että sitä mukaa kun tieto lisääntyy, vihreys häviää.

Sorry vaan Ville... minäkin pidän itseäni asiantuntijana, ethän vain sisällyttänyt minua luetteloosi ydinvoiman vastustajista. Olen usein sanonut, että en vastusta enkä kannata ydinvoimaa, mutta olen yhtä mieltä oikeitten asiantuntijoiden kanssa siitä, että jos Suomi aikoo olla energian suhteen omavarainen, on ydinvoima ainut vaihtoehto. Toki voitaisiin myös vahvistaa liian heikkoja siirtolinjoja, jotta voitaisiin ostaa energiaa ulkomailta. Se tekisi meistä kuitenkin riippuvaisia esimerkiksi Venäjästä.

Suomalaisella maaperällä suomalaisten omistamat laitokset, jotka toimivat Suomen lainsäädännön mukaan, ovat ainoa vaihtoehto. Omavaraisuuden kanalta ei ole mitään merkitystä sillä, kuka laitoksen on rakentanut.

Minulla on ranskalainen henkilöauto, mutta en mitenkään tunne olevani riippuvainen Ranskasta.


2 kommenttia:

  1. Jostakin luin, että Saksassa kotitaloudet joutuvat maksamaan sähköstä n. 20 senttiä/KWH. Minun sähkölaskussani lukee 10 senttiä/KWH. Saksassa tuotetaan paljon enemmän tuulisähköä ja merkittävästi vähemmän ydinsähköä kuin Suomessa. Ei taida olla Poliittisesti Korrektia™ vetää tästä johtopäätöksiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://pitkaranta.blogspot.fi/2016/01/suomen-sahko-2015.html

      http://www.hs.fi/ulkomaat/a1390545745297

      http://www.talouselama.fi/tebatti/puheenvuoro/energiapolitiikassa-saksa-on-surkea-esikuva-6063626

      http://strom-report.de/strom-vergleich/

      http://energia.fi/energia-ja-ymparisto/sahkontuotanto

      Saksassa ja Tanskassa sähkön hinnan nousun on aiheuttanut massiivinen tuulituki.
      Saksalaiset kotitaloudet kuluttavat sähköä keskimäärin vain puolet siitä mitä suomalaiset kotitaloudet kuluttavat. Silti Saksassa sadattuhannet taloudet eivät pysty enää maksamaan sähkölaskuaan.

      Poista