maanantai 16. toukokuuta 2016

Vihreiden vähäinen tieto

Olen useaan otteeseen sanonut, että päätöksentekijöiden vaatimuksiin pitäisi sisällyttää moitteettomuuden lisäksi myös jonkinasteinen tekninen tai kaupallinen osaaminen.

Aivan hullultahan tuntuu, että esimerkiksi vihreiden suurimmat voimalaitosasiantuntijat ovat historian tutkija ja maantiedon opettaja. Taitaa tekninen osaaminen muutoinkin olla aika heikkoa, sillä kaikkea sitä vastustetaan, josta ympäristölle olisi todellista hyötyä, mutta kannatetaan kaikkea, mikä aiheuttaa vahinkoa.

 
Aina jotain oppii, kun pitää silmät ja korvat auki. Sen verran on tästä teknisestä elämäntavastanikin ollut hyötyä, että melko pian ymmärrän, kun asia minulle selvitetään. Ehkä siinä auttaa myös avoin ennakkoasenne, sillä olen oppinut jo sen, että mikään ei oikein kovasti yllätä. Tuulivoiman kannattajakin olin niin kauan, kunnes minulle selvisi energian todellinen luonne. On ehkä voimakas sana tuo "kannattaja", sillä en sentään koskaan edes kuvitellut, että olisi olemassa ihmisiä, jotka näkisivät siinä jonkinlaisen ratkaisun energiatalouteemme. En vain vastustanut sitä, ennen kuin alkoi valtakunnallinen hulluttelu. Toden totta, olin pitänyt sitä vain paikallisena leikkinä.

Ydinvoimaa en koskaan ole erityisesti kannattanut, mutta en myöskään vastustanut sen jälkeen, kun sain tutustua Loviisan laitokseen ja sen rakentamiseen. En siis kannattanut enkä vastustanut, mutta hyväksyin sen tosiasian, että se oli ainut varteenotettava vaihtoehto 70-luvulla ja näyttää olevan sitä edelleenkin.

Kuten sanoin, aina jotain oppii, kun pitää silmänsä ja korvansa auki. Kyllä minulle oli yllätys, että ei sähköautokaan ihan saasteeton peli ole, vaikka oletan vihreiden niin uskovan. Myöntää täytyy, että yllätyksenä minullekin nuo tutkimustulokset tulivat, mutta avoimin mielin otan nekin vastaan.

Vielä tällä hetkellä en osaa päättää, kannatanko vai vastustanko näitä menopelejä. Mielelläni otan vastaan lisäinformaatiota, mutta en edes yritä hankkia sitä somesta enkä vihreiltä poliitikoilta.

On se niin, että maailman pelastaminen on aika paljon isompi juttu kuin muutama liito-orava tai vaikkapa joku Koijärvi. Eiköhän vihreiden nimissä tehdyt öljylauttojen valtaukset, voimalaitostyömailla häiriköinnit ja tarpeettomat valitukset ole lähes yhtä vahingollisia kuin vihreiden istuminen eduskunnassa. Ei niillä muuta merkitystä ole kuin että asioiden käsittely viivästyy, ja se tulee yhteiskunnalle kalliiksi.

Digita on se yhtiö, joka vastaa televisio- ja radiokanavien toimivuudesta. Viimekertaiseen blogiini liitin tuon yhtiön virallisen tiedotteen tuulivoimalaitosten vaikutuksesta. Juuri tuollainen oletin sen olevankin, sillä tiedot perustuvat virallisiin mittauksiin ja tutkimuksiin. En uskonut yhtiön uskaltavan mennä vielä pidemmälle, vaikka epäilen, että ei vieläkään tullut esille ihan koko totuus.

Tällä kertaa liitän tähän tiedot sähköautoista ja niiden haitoista. Päättäkää sitten itse mitä uskotte tai kannatatte.
http://pipa01.blogspot.fi/2016/01/sahkoauto-ymparistoystavallinen.html

Edelleen pidän vihreitä tosi tietämättömänä porukkana enkä poliittisia päätöksiä yleensäkään kovin korkealle arvosta. En ainakaan silloin, kun kyse on jostakin tekniikkaan liittyvästä päätöksestä.

Minä vastustan sotia, mutta en silti pidä itseäni sotatieteen tuntijana. Jotenkin minusta tuntuu, että minkään asian vastustaminen ei lisää asiantuntemusta siltä alalta. Eiköhän siihen tarvita sekä koulutus että kokemus!

Ihmisten tarkoituksellinen harhaanjohtaminen on moraalitonta, ja minä näen vihreiden samoin kun tuulivoimalobbareiden siihen syyllistyvän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti