torstai 26. toukokuuta 2016

Uskottava maanpuolustus

Talvisota ja jatkosota käytiin menestyksellisesti, ja kieltämättä varsin merkittävässä roolissa olivat ilmavoimat ja lentokoneet yleensäkin. Pääsääntöisesti tavisodassa ranskalaiset ja jatkosodassa saksalaiset. En tiedä miten siinä olisi käynyt, jos oikeasti olisi koetettu pärjätä ilman näitä koneita. Veikkaan, että sinne paljon puhutuille "nahkurin orsille" olisi päädytty. Se on siis villi veikkaukseni, mutta paljon on Vuoksessa vettä virrannut sen jälkeen, ja sodankäynti on kovasti muuttunut.

Toki Suomen maajoukoillakin oli sanansa sanottavana tässä menestyksessä. Menestykseksihän minä sitä sanon, että pystyimme estämään Neuvostoliiton valtauspyrkimykset, eikä Saksakaan oikein uskaltanut meitä liittää etupiiriinsä. Näin saamme siis piakkoin viettää Suomen itsenäisyyden satavuotispäivää.

Joku sanoi minulle, että Suomen herrat ovat menneet täysin sekaisin puhuessaan uskottavasta maanpuolustuksesta. Tuohon minä tietysti vastaan, että eivät ole seonneet. Kekkosta lukuun ottamatta ovat aina olleet jonkin verran sekaisin. Eräs suuruudenhulluuden oireista nimittäin on, että realiteetit täysin katoavat. Känä Kekkonen oli viisas kuin kettu ja onnistui puhumalla ja veljeilemällä rakentamaan hauraan rauhan Suomen ja Neuvostoliiton välille. Nyt vain sattuu olemaan niin, että Kekkonen on kuollut ja Suomessa puhaltelevat varsin viileät tuulet.

Suomi on valinnut rauhan tiekseen pelottelutaktiikan, ja varsin tehokas ase Suomella onkin:se on Nato-kortti.

 Lisätietoa Nato-laivojen vierailusta Helsingissä 21.-22.5.2016: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000001183791.html

Jos olette huomanneet, ei ole Venäjälläkään entiset kuninkaat, vaan arvaamatonta ja vähän sotahullua väkeä. Ei voi olla varmaa, etteivätkö nuo kahjot saisi päähänsä ihan vaan huvin vuoksi koettaa Suomen uskottavaa puolustusta.

Jokainen täyspäinen tajuaa, että Suomen uskottava puolustus kestäisi vajaan viikon ilman Naton apua. Kokonaan eri asia on, rupeaisiko Nato uhraamaan rauhaansa ns. puolueettoman Suomen takia. Selvää on, että Venäjän armeija joutuisi Naton kanssa niille samoille orsille, joissa Suomi jo odottaisi, mutta varsin syvää luotsaava kysymys onkin, onko järkeä rassata verta nenästään.

Luultavaa on, että tuo Suomen veljeily Naton kassa aiheuttaa täitä Putinin ohueen tukkaan, mutta lähes samaan päästään jatkuvalla puheellamme uskottavasta maanpuolustuksesta.

Kun Suomi puhuu hävittäjähankinnoista, se samalla puhuu kymmenistä miljardeista.

Jos vaivaudutte seuraamaan historiaa, ei vielä koskaan ole mennyt niin, että julkisuudessa mainittu rahasumma olisi riittänyt muuhun kuin lentäjien tupakoihin. Älkää nyt hyvät ihmiset antako taas pettää itseänne. Todellisuudessa kokonaiskustannukset on kerrottava kymmenellä.

Ainut viisas päätös tässä taloudellisessa tilanteessa olisi haudata puheet uskottavasta maanpuolustuksesta ja haudata saman tien haaveet myös uusista hävittäjistä.

Ilmatorjuntaa pystyttäisiin vahvistamaan huomattavasti pienemmällä rahamäärällä, ja tosiasiassa se olisi tehokkaampi ase kuin nuo lentokoneet.

Kyllä se meidän uskottava puolustus on tuolla hampaiden välissä. Jos emme neuvotteluilla pysty rauhaa pitämään, niin aivan varma on, että emme pysty siihen aseillakaan. Kaikkihan me sen tiedämme. että meidän ainut vihollinen on idässä, eikä silläkään oletettavasti ole sotilaallisia aikomuksia, jos käyttäydymme niin kuin naapurin kuuluu.

Kun lentokoneet jätetään ostamatta, on yli puolet tarvittavista säästöistä tehty. Loput saadaankin kieltämällä tuulivoima, tai ainakin lakkauttamalla tuulivoimatuet.

Kun nämä kaksi rahareikää on tukittu, voidaankin taas elää hyvinvoivassa ja puolueettomassa Suomessa. Taivaalla ei tosin törise yhtään hävittäjää, mutta ei niitä oikeastaan kukaan kaipaa. Ilmavoimien komentajakin jää kohta taas eläkkeelle, eikä seuraaja edes tajua, että on menetetty tämä etu, jolla olisi kirkkaasti lyöty ainakin Ahvenanmaa ja Suomen valtionvarainministeri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti