maanantai 26. toukokuuta 2014

Vasemmistonuoret

Niinhän minä kuulin, että mummokin kepillänsä näkee. Ei siitä vanhan Neuvostoliiton systeemistä mihinkään ollut, mutta aina vaan on ihmisiä, jotka uskovat joulupukkiin. Kaikkein sokeimmat jopa Putiniinkin, joka näyttää olevan vanhan vallan kannattaja. Vanhan vallan kannattaja siksi, että silloisena KGB:n virkamiehenä hänen pääasiallisena tehtävänään oli huolehtia siitä, että kansalaiset käyttäytyivät valtiovallan ohjeiden mukaan. Totta tietysti oli, että Putinin pääasiallinen tehtävä oli valtion turvallisuuden vaaliminen, mutta sen käytännön toteutus tapahtui siten, että kytätään omia kansalaisia, joita kaikkia epäillään vakoilusta ja jonkinlaisesta kansankiihotuksesta. Putin siis oppi jo silloin, kuinka paljon suurempi valta on diktatuurissa diktaattorilla kuin demokratiassa presidentillä. Näin siis Neuvostoliitossa, joka kuoli luonnollisen kuoleman, aivan kuten sokea mummo oli ennustanutkin.

Suomessakin on yhä edelleen kommunistinen puolue ja SKDL:n seuraajana myös Vasemmistoliitto. Molemmat suuressa epärealistisuudessaan käyvät kamppailua kuolemaa vastaan. Hieman tätä kuolemaa on siirtänyt Kaltaisen hallitus, joka on kurjistanut kansan oloja siinä määrin, että kommunismikin voi taas hengittää.

Paradoksi on se, että kommunisti haluavat kansan olojen kohtuullista paranemista, tai ainakin he sanovat niin. Kaikkialla maailmassa näyttää kuitenkin käyvän niin, että kun kansan olot paranevat, niin kommunismi vähenee. Voidaanko nyt sitten sanoa, että kommunismi on itse tehnyt itsensä tarpeettomaksi? No, jos kommunisti todella uskoo siihen, että Putin on lentänyt sorsia saatellen, Mao uinut satoja kilometrejä ja joku pohjoiskorealainen käynyt auringonpilkkuja hakemassa syntymäpäivälahjaksi jollekin puolipöljälle peräkamaripojalle, niin oikeasti tuntuu siltä, että valistustyö on mennyt vähän hukkaan. 
Olkoonpa sitten muutama kommunistikin vielä olemassa. Vaarattomia tuntuvat olevan. Hieman haitallisia tosin toisinaan ovat kaikkein kiihkeimmät työväen aatteen ajajat. Jos ei muuten, niin onhan se jotenkin noloa, että Suomen jääkiekkojoukkue tarvitaan yhden vasemmistoministerin huoneeseen kantamiseenkin. Kokonaisuuden kannalta se kuitenkin on pienempi paha kuin Kataisen ja Urpilaisen kokonaisvaltaiset töppäilyt Brysselissä.

Ihan oman perheen piirissäkin olen tavannut lievää vasemmistolaistumista. Ihan oikeasti perheeseemme kuuluu vain kasi ihmistä ja kuusi kissaa, joten ei siinä nyt kauheasti politikoinnille luulisi sijaa olevan. Jonkinlaista mielipiteidenvaihtoa vain joskus ja tietysti nämä minun blogini, jotka ovat joskus hyvinkin kantaa ottavia. Olkoon nyt sitten minun kannanottoni vaikka tämä: Kansakunnan hyvinvointiin ei ole vaikuttanut kommunismi, eikä minkäänlainen työväen liike. Siihen ei myöskään ole vaikuttanut oikeistolaisuus. Hyvinvointia on tuonut ainoastaan tekniikan kehitys ja markkinatalous. Tätä taustaa vasten on melko koomista, että Suomen paperiteollisuuden tuhoon voimakkaasti vaikuttanut Jouko Ahonen pyrki toistamiseen tehtäviin, joissa hän olisi taas voinut tuhota joitakin elinkeinoja. Onneksi sentään kansa oli viisastunut sen verran, että moinen ehdokkuus käsitettiin lähinnä työpaikkojen virkistyspäiväksi. Saivat nauraa sydämensä kyllyydestä.


Niin, siitä oman perheen vasemmistolaistumisestahan minun piti jotain kertoa. No juttuhan on sellainen, että vielä toissapäivänähän meillä oli vain kaksi kissaa, mutta sitten tyttökissamme Lahja teki neljä pentua, jotka tietysti syntyivät sokeina, kuten kissan pennut yleensä. Syntyivät siis kommunisteina. Uskomme kuitenkin niiden oikeistolaistumiseen sitä mukaa kun silmät aukeavat. Ovat siis vain hetken vasemmistonuoria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti