torstai 8. toukokuuta 2014

Ulkosuomalaiset


Noin viides osa suomalaisista asuu ulkomailla. Tätä tosiasiaa ei kovin moni poliittinen puolue ole vaaliohjelmissaan huomioinut. Minä en ole se ehdoton totuuden torvi tässäkään asiassa, mutta olen antanut ke rtoa itselleni, että aktiivisesti tämän on huomioinut ainoastaan RKP, joka on keskittynyt - kuinkas muuten - Ruotsissa asuviin suomalaisiin. Se puolue, joka pystyy saamaan taakseen tuon massiivisen ulkosuomalaisten joukon, tulee olemaan vaalien suurin voittaja. Ulkosuomalaisia asuu Ruotsin lisäksi lähes kaikissa maailman maissa, mutta eiköhän suurimmat keskittymät liene Pohjois-Amerikassa ja Australiassa sekä Euroopan puolella Saksassa, Sveitsissä Ja Espanjassa. Tämän lisäksi porukkaa on sitten vähän siellä sun täällä, mutta kaikkien tavoittaminen ei mitenkään onnistu. Tai onnistuuhan se joten kuten, mutta alkaa olla aika lailla rajoilla, kannattaako niukkoja resursseja käyttää tämänkin porukan saavuttamiseen. Joka tapauksessa, jos noita ulkomailla asuvia ”mamuja” eli maasta muuttaneita halutaan jotenkin puhutella, on nyt syytä ajatella tulevia eduskuntavaaleja. EU-vaalit menivät ja olivat ennen kuin mitään on ennättänyt tällä rintamalla tapahtua. Ainakin kaikissa mainitsemissani maissa asuu siis suomalaisia vähintään yhden pienen kaupungin verran, joten ”pitäis tehdä jotakin”.


Keski-Euroopassa Perussuomalaiset mielletään usein äärioikeistoksi. Näin olen kuullut ihan paikan päällä ja olen kovasti koettanut kertoa, ettei se nyt ihan näin ole. Ihan kunnolliset suomalaiset eivät halua leimautua näihin äärilaitojen töyhtöhyyppiin, joten siinä suhteessa puolueellakin olisi töitä.

Lähtökohtaisesti ulkosuomalaiset ovat hyvin isänmaallista porukkaa, joten se antaa lievän etulyönnin juuri Perussuomalaisille. Puolue myönnetään myös ulkomailla kovasti isänmaalliseksi, jota se itse asiassa onkin. Nuo muutamat huuhaarasistit olisi kyllä syytä saada jotenkin hiljaiseksi, sillä kansainvälisessä Euroopassa juuri rasistisuus ja maahanmuuttovastaisuus koetaan hieman epämääräiseksi puuhasteluksi. Tähän porukkaan samaistuminen vahingoittaa myös Suomea.

Ei minullakaan tähän juuri suuria keinoja ole käytössä, mutta jos puolue tahtoo, olen kyllä valmis auttamaan. Täytyyköhän taas siteerata jota kuta, ehkäpä ukko Stoolia: ”Jotakin ehkä tietäisin, olinhan siellä minäkin.” Ainakin minulla on hieman suhteita ulkosuomalaisten lehtiin ja taitaa olla niin, että Pirjo on joskus päässyt kirjoittamaan jopa aivan ulkomaalaisten omiin lehtiin.

Tiedän myös, että ainakin kerran tällainen ulkosuomalaisten joukkovoiman näyttö on saatu organisoitua. Olisiko nyt sitten se ”vähintään” toinen kerta. Pirjo kumppaneineen organisoi asiaa ulkomailla ja Kalevi Sorsa Suomessa. Taisi mennä Suomessa demarien piikkiin, mutta tämän aktiivisuuden seurauksena saatiin aikaan mm. laki kaksoiskansalaisuudesta. Kunnia tästä laista ei kuulu kuitenkaan sosiaalidemokraateille, vaan sen aikaansaaja oli Ulkosuomalaisparlamentti, jossa Pirjo Keronen silloin vaikutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti