maanantai 5. toukokuuta 2014

Munattomat miehet

Pikkuisen olen alkanut epäillä perussuomalaisten kykyä toimia sanojensa mukaan. On jotenkin ristiriitaisen törkeää, että samalla kun puolue moitiin EU:ta siitä. ettei se noudata omia sääntöjään, niin se sallii kuitenkin puolueen piirijärjestöjen toimia omien sääntöjensä vastaisesti. Myös Perussuomalaiset rp:ltä puuttuu siviilirohkeutta noudattaa puolueen omien sääntöjen pykäliä. Ilmeisesti tämä ei ole ainoastaan ”persujen” ominaisuus. Näitä munattomia miehiä tuntuu löytyvän kaikista puolueista, sillä miten on muuten selitettävissä se, että kymmenet kansanedustajat, joilla on selkeitä rikostuomioita, saavat ihan rauhassa istua palleillaan. Näin siis siitäkin huolimatta, vaikka kansanedustajalta vaaditaan nuhteettomuutta. Pelkkä perusteltu epäilys jostakin vakavasta rikkomuksesta riittää tosiasiallisesti syyksi luottamuksen menettämiseen.

Jotainhan tässä hommassa on mätää, kun selkeästi valheellisia tietoja ei ole suostuttu tarkastamaan lukuisista pyynnöistä huolimatta. Sadat ja taas sadat ihmiset ovat havainneet ainakin yhden ns. järjestösihteerin kirjoituksien hieman totuudenvastaiset kommentit. Totuuden vastaisia kirjoituksia toki menneinä aikoina oli hieman muitakin, joten Kalajoen perussuomalaiset joutuivat niitä oikomaan. Kalajoen Perussuomalaiset ry todellakin vain oikaisi väärät tiedot, ilman minkäänlaista paatosta tai värittelyä. Mielestäni järjestö teki sen mitä pitikin.

Tokihan minäkin kynänkäyttäjä olen, joskus menneisyydessä jopa ihan maksua vastaan. Ei se tietenkään minun kirjoitustaitoani lisännyt, mutta ehkä jonkin verran sai ajattelemaan lehtimiesmoraalia kirjoitellessani jotain lehtiin. Siispä en muista koskaan suoranaisesti valehdelleeni kirjoituksissani, vaikka joku joskus on niin väittänytkin. Aina olen kirjoittanut vain asioita, jotka tarvittaessa voin todistaa. Mielipidekirjoitukseni ovat tietysti mielipidekirjoituksia ja ne kuuluvat hieman eri katekoriaan.

Suurta haittaahan näistä kirjoituksista varmasti on ollut. Kuitenkin etupäässä vain niille, jotka ovat keksineet tarinoita. Harvoin olen henkilökohtaisesti vaivautunut näitä edes oikomaan, sillä tuntuu tosi lapselliselta leikkiä juupas-eipäs leikkiä aikuisten ihmisten kesken. Sen sijaan on totta, että olen lukuisia kertoja lähettänyt puoluehallitukselle kirjeen, jossa olen pyytänyt tarkistamaan asian. Tähän ei yksinkertaisesti ole ollut aikaa tai tahtoa. On se ihan totta myös, että olen vaatinut sääntöjen noudattamista, mutta sekin on jotenkin tulkittu puolueen imagon vastaiseksi teoksi. Näin siitäkin huolimatta, että en ole edes väittänyt puolueen rikkoneen omia sääntöjään. En siis ole aikaisemmin väittänyt, mutta nyt väitän.

Sen sijaan, että puolue olisi ottanut selvää todellisista tapahtumista täällä Kalajoella ja tutkinut hieman kirjoitusten alkuperää, se otti ja antoi piirijärjestön erottaa Kalajoen Perussuomalaiset ry:n jäsenyydestään. Koomista sinänsä, mutta virallista erottamisen syytä ei edelleenkään ole meille toimitettu. Pääasiassahan tämä tapahtuikin Joukamo Kortesalmen ja Kari Laurilan tahdosta, johon yhtyi piirin puheenjohtaja Paula Juka. Joukko munattomia miehiä istui pöytien ympärillä ja katsoi silmät tapillaan, miksi nämä herrat vaahtosivat. Vain Aimo Remeksellä oli kanttia edes hieman vastustella näitä kahta herraa.

Juridisesti kestäviä perusteluja ei siis koskaan kerrottu, ja kovasti Paula Juka pelkäsi, että todella asia viedään oikeuteen. Miksi olisi viety! Toki uskon tänäkin päivänä, että juttu olisi voitettu, mutta miksi? En todellakaan löydä mitään syytä miksi meidän tulisi olla piirin jäsenenä.

Olen pahoillani, että Perussuomalaisten erottamispäätökset ovat viimeaikoina olleet hieman hätiköityjä. Sääntöjen mukaan puolueesta pitäisi, tai olisi pitänyt, erottaa muutamia aivan muita ihmisiä, joiden joukossa järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi. Perusteluna vahingon aiheuttaminen puolueen toiminnalle, ihan niin kuin säännöissä sanotaan.

Minulle on kerrottu, että puoluehallituksen jäsenet eivät edes lue näitä blogeja. Saattaa olla niin, mutta kannattaisi kyllä lukea, sillä näissä blogeissa kerrotaan usein kansan mielipide. Ehdottomasti Joukamo Kortesalmi täyttää erottamisen tunnusmerkit. On varmasti satoja ihmisiä, jotka tietävät hänen vahingoittaneen toiminnallaan puoluetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti