tiistai 6. maaliskuuta 2018

Kaiken maailman ihmiset


Alun alkaen olen ajatellut tämän blogini lähinnä poliittiseksi, mutta mitä vanhemmaksi tulen, sitä selkeämmin havaitsen, että ei tämä planeettamme pysy edes ehjänä, jos se jätetään kaiken maailman tolleroiden käsiin.  Olen ruvennut kirjoittamaan kaikista niistä aiheista, jotka minua risovat, tai olen muuten vain eri mieltä yleisten virtauksien kanssa.  Toki tiedän, että moni on kanssani samaa mieltä, mutta erimielisiäkin löytyy.  Luulen kuitenkin pystyväni perustelemaan mielipiteeni, joista useimmat perustuvat peräti tutkimustietoon ja tilastoihin. Toki minä kannatankin asioita, mutta syystä tai toisesta ne eivät sytytä samalla tavoin kun nuo epäkohdat, joita vastustan.

Minä vastustan rasismia, epäoikeudenmukaista tukipolitiikkaa, tuulimyllyjä sekä poliittisia virkanimityksiä ja ”lehmänkauppoja.” Kaikenlainen ihmisten itsekkyys saa minut voimaan hieman pahoin.

Tämänkertaisen kirjoitukseni aihe on hyvin saman samantapainen kuin niin monesti ennenkin: rasismi.  Rasismi ja muukalaisvastaisuus perustuvat pelkoon, muutosvastarintaan ja tietämättömyyteen. Maailmanlaajuisesti se on eräs suurimmista vitsauksista, joka on aiheuttanut monia sotia.

Tämänhetkisestä tilanteesta en ole aivan varma, mutta aivan hetki sitten luin tilaston, jossa todettiin maailmassa olevan yli  7.000.000.000 ihmistä. Tuosta jättiläismäisestä määrästä et löydä kahta täysin samanlaista yksilöä. Uskomatonta, mutta totta.  Meillä on kymmenisen pääuskontoa ja niiden ohella tuhansia muita. Kieliäkin maapallolla on 6000 – 9000. Yli sadalla tavalla voi myös lukea ja kirjoittaa, vaikka monet maailman ihmiset eivät näitä taitoja hallitsekaan.

Toki meitä yhdistävät myös monet asiat. Me synnymme pieninä ja olemme lapsesta alkaen tuntevia ihmisiä. Asumme samalla planeetalla ja hengitämme samaa ilmaa. Syntymäpaikkamme on kuitenkin varsin sattumanvarainen, ja luulen, että luojamme antoi meille vapaan tahdon muuttaa mihin maailman kolkkaan tahansa.

On totta, että Suomessa syntyneet ovat harvemmin esimerkiksi mustia, mutta kuka on sanonut, ettei näin saisi olla?  Entä jos tänne haluaa muuttaa joku toisen värinen ihminen, niin miksi emme sitä sallisi? Ei suvaitsemattomuus ole ainoastaan Suomen ominaisuus, mutta kyllä me ratsastamme siinä rasismin eturintamassa, sillä esimerkiksi Ranska on kieltäytynyt lähettämästä pakolaisia Suomeen, koska Suomen pakolaispolitiikka on vaarallisen nuivaa.  Saksassa keskustellaan pakolaisten vastaanottamisesta, mutta miettikääpä tosiasioita.  Saksa on pita-alaltaan suunnilleen Suomen kokoinen maa, jossa asuu maahanmuuttajia lähes sama määrä kuin meillä on asukkaista. Varmaan Suomessakin olisi perusteltua keskustella aiheesta, jos tänne tulisi vaikkapa noin pari miljoonaa turkkilaista.  Sen verran heitä kai Saksassa on.  

Suomalaisen rasismi tulee usein ääneen lausuttua, kun mainitaan esimerkiksi islaminusko maahanmuuton esteenä. Kyllä se ihan meidän itsemme säätämä laki on tämä laki uskonnonvapaudesta! Totta kai minä olen sitä mieltä, että jokaisen on noudatettava sen maan lakeja, jossa asuu.  Ihmettelen kuitenkin, kuinka voimme vaatia sitä maahanmuuttajilta, jos edes itse emme niitä noudata.

Voi hyvinkin olla, että israelilaiset saivat ”luvatun maan”, mutta en ole kuullut, että suomalaisille olisi luvattu samanlainen reviiri.  Totta kai meillä on oikeus asua tässä maassa, oikeus myös laatia lakeja ja säännöksiä.  Suhtaudun kuitenkin varsin nurjasti siihen ajatukseen, että vain täällä syntyneillä olisi oikeus asua näiden rajojen sisäpuolella.

Kyllä minä sanon, että tervetuloa, mutta opetelkaa kieli ja eläkää siististi.  
  
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti