sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Vihamieliset valtiot


Ei uskota sen enempää Raamattua, Koraania kuin muitakaan pyhiä kirjoja, sillä maailma on täynnä vihamielisiä valtioita, siitäkin huolimatta, että nuo pyhät kirjat kehottavat rauhaan ja rakkauteen.

Vaikka olenkin melko muistamaton siitä ajasta, kun Suomi joutui vainojen kohteeksi, ovat kertomukset Neuvostoliiton suomalaisvainoista syöpyneet syvälle sisimpääni. Isäni veli Eero joutui Leningradissa teloitetuksi ihan vaan varmuuden vuoksi, koska oli suomalainen ja kansallisuudellaan muodosti suuren uhkan mahtavalle Neuvostoliitolle. Eero kuoli jo ennen minun syntymääni, joten en tarkoin tiedä, mikä setäni oli ammatiltaan, mutta olen kerran tavannut hänen tyttärensä, joka kertoi joitakin muistoja isästään. Oli kuulemma harras kristitty ja jossakin kirjapainossa töissä. Ei siis ihan niitä pahimpia terroristeja eikä edes mielenosoittajia.


Ihan näin pitkälle ei Suomessa ole menty eikä toivottavasti koskaan mennäkään, vaikka käytävä maahanmuuttokeskustelu kovasti siihen viittaakin. Ainakaan kaikkien maiden mielestä ei Suomeakaan kovin ystävällismielisenä valtiona voida pitää, vaikka luultavaa on, että me emme sotaa suunnittelekaan. Ulkomaisten tiedustelutoimistojen aktiivisuus Suomessa on kuitenkin palannut kylmän sodan tasolle, joten minään lintukotona me emme voi kuvitella maatamme pidettävän.

Totta on, että Suomella on kohtalaisen hyvät välit lähes kaikkien maailman valtioiden kanssa. Osa pitää meitä sen verran merkityksettöminä, ettei kannata , ja osa on oikeasti siinä uskossa, että Suomi ja suomalaiset ovat kaikin puolin mukavaa väkeä. Suomalaiset ovat kuitenkin suhteellisen rasistinen kansa, joka metelöi muutamasta ulkomaalaisesta, joita muihin maihin verraten ei ole kuin kourallinen. Ongelma tuntuu kuitenkin olevan maailmanlaajuinen.

Ainut selkeästi Suomea kohtaan vihamielinen maa on Venäjä. Venäjän kansa on kyllä ihan kohtuullisen mukavaa, mutta kansalainen Putin vaikuttaa hieman sotahullulta hölmöltä. Siis minun mielestä vaikuttaa, joten pidetään tätä vain minun mielipiteenäni. Toivottavasti en nyt tullut ampuneeksi Mainilan laukauksia. Tosiasia on, että Venäjän lähetystövirkailijoista Ruotsissa on noin kolmannes sotilastiedustelun korkeita upseereita… siis vakoojia. Suomi ei samoja tietoja ole Helsingin lähetystöstä pystynyt onkimaan, mutta otaksuttavaa on, että vähintään saman verran on näitä hiippalakkeja myös Suomessa.

Hyvin on varmasti vielä koko maailman muistissa aika, kun Neuvostoliitto lähetti sotajoukkonsa Afganistaniin verukkeella, että Afganistan oli pyytänyt apua. Koko neuvostoarmeija etsi usean vuoden tuosta maasta sitä ihmistä, joka oli apua pyytänyt, mutta joutui lopulta palaamaan häntä koipien välissä, kun ei avunpyytäjää löytynyt.

Samat metkut tuntuvat olevan myös Putinilla mielessä nyt Ukrainassa. Hyvinvointia ja humanitaarista apua vie maahan rekkalasteittain, mutta jostakin ihmeellisestä syystä kansa voi aina vaan huonommin ja huonommin.

Muista maista minä en oikein tarkoin tiedä, mutta kyllä minä nyt ihan rohkeasti väitän, että Venäjä on maailman ainut maa, joka selkeästi on kaikkien maiden silmin katsottuna ns. vihamielinen valtio. Se, että puheväleissä ollaan, on vain hieman lieventävä asianhaara. Ehkä se suojaa Suomea, ehkä ei. Mitään uskottavaa puolustusta meillä ei tuota kohmoa vastaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti