perjantai 16. tammikuuta 2015

Kekseliäät poliitikot

Olen otsikoinut tämän blogini nimellä kekseliäät poliitikot, vaikka ehkä kaikki eivät ole poliitikkoja, eivät edes politiikan harrastajia. Poliitikot muodostavat kuitenkin toisen suuren ryhmän näistä ”keksijöistä” ja toisen, ehkä vielä suuremman politiikkaa harrastavat rasistit. Aloitanpa kertomalla rasistien ”keksinnöistä”, joista pari esimerkkiä. Ehkä viime aikoina tunnetuin tuo helsinkiläisen kansanedustajan kertomus ”mamuille” sosiaalihuollosta annetuista kalliista lastenvaunuista. Se oli urbaani legenda, jota kyseinen kansanedustaja esitti totuutena joko tietämättään tai tietoisesti. Se oli joka tapauksessa holtitonta tietämättömyyttä. Jos kansanedustaja avaa suunsa kertoakseen jotain, tulee kertomuksen olla ehdottomasti totta.

Nämä ”mamujutut” syntyvät usein seuraavasti:

Puolituttu hammaslääkärin apulainen kertoi, kuinka vastanotolle oli tullut somali sosiaalihuollon maksusitoumuksen kanssa. Hampaat olivat tosi reikäiset, joten hammaslääkäri esitti korjaussuunnitelman. ”Joo, kyllä”, sanoi somali, ”mutta on laitettava kultapaikat, sillä meillä Somaliassa käytetään tällaisissa tapauksissa aina kultapaikkoja.” ”Jaa”, vastasi siihen hammaslääkäri ja lisäsi: ”Niin meilläkin joskus, mutta ei sosiaaliviraston lähetteellä.” Somali nappasi lähetteen hammaslääkärin kädestä ja poistui vihaisena. Seuraavana päivänä hän tuli takaisin saman lähetteen kanssa, johon sosiaalivirkailija oli lisännyt sanat ”asiakkaan toiveiden mukaisesti”. Niin somali sai kultapaikat ja kunta neljän tuhannen laskun.


Tuo yllä esitetty tapaus alkoi kiertää maata. Kymmenillä paikkakunnilla oli kymmeniä puolituttuja hammashoitajia, jotka kertoivat muka samaa tarinaa huonohampaisesta somalista. Jopa kaikkine kirjoitusvirheineenkin tarinat olivat täysin identtisiä. Hieman tosin herätti ihmetystä, kuinka saattoikaan olla satoja huonohampaisia somaleja niilläkin paikkakunnilla, jossa ei ollut edes tervehampaisia. Näin jatkui, kunnes joku kriittisemmin asioihin suhtautuva ihminen alkoi ihmetellä moista yhteensattumaa. Ilmeni, että kyseessä oli legenda, jonka kertomisesta  moni rasisti oli saanut tyydytystä ja moni maahanmuuttaja oikeasti harmia.

Tämäntapaiset lastenvaunut ja huonot hampaat ovat levinneet ympäri maatamme, ja ihmisille on yritetty luoda käsitystä, jonka mukaan kaikki, tai ainakin melkein kaikki maahanmuuttajat elävät täällä veronmaksajien kustannuksella. Ja tottahan tämä on, sillä kaikki, tai ainakin melkein kaikki, ovat veronmaksajia. Monet jopa yrittäjiä, jotka työllistävät myös kantasuomalaisia.

Samantapaisia keksittyjä juttuja syöttävät myös poliitikot ja politiikan harrastajat ihmisille. Jos joku ei ole saanut aatteitaan läpi jossain poliittisessa elimessä, lähtee hän lenkille. Heti kohta häntä vastaan alkaa tulla ihmisiä, jotka esittävät täsmäkysymyksiä juuri käsitellyistä aiheista, ja ovat pahoillaan siitä, että asiat ovat menneet niin kuin ovat menneet. Somalien huonoja hampaitakin ihmeellisempi yhteensattuma lienee tuo aamuvarhainen lenkkeilijöiden määrä. Jos lenkkeilijöiden määrä ei ihme olisikaan, niin ihme olisi se, että nuo lenkkeilijät olivat osanneet kysellä juuri niitä asioita, joita kyseisessä elimessä oli käsitelty.

Nämä kaikki ovat tietysti hypoteettisia esimerkkejä, mutta voisin toki esittää aivan todellisiakin tapauksia. Tiedän kuitenkin poliitikkojen ja rasistien kyvyn nykäistä henkeen, niin että tukehtumisen välttämiseksi jätän ne toiseen kertaan.

Vaikka minä en näihin tarinoihin uskokaan, on olemassa ihmisiä, joille ne ovat totisinta totta. Suosittelen todella kaikille kansanedustajille lenkkeilyä. Jos todella sattuu käymään niin, että jopa puolet äänestäjistä tulee vastaan samana aamuna, niin voitte aivan hyvin selittää heille asioiden ”oikean laidan”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti