keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Blogit ja blogin kieli

Kyllähän me blogin pitäjät syyllistymme monenlaisiin synteihin, mutta aina ei ihan kaikkia asioita tule tarkastettua. Siksi olenkin yrittänyt pysyä muuten kohtuudessa ja ainakin aina koettanut pitää huolen siitä, että tiettyjä sääntöjä en koskaan riko. Niihin sääntöihin kuuluu totuudessa pysymisen velvollisuus ja kohtuullisen säädyllinen kielenkäyttö. Tähän kuuluu mm. se, että en milloinkaan ole käyttänyt nimityksiä, joita olen kuullut joskus käytettävän ihmisten sukupuolielimistä enkä myöskään nimitellyt ulosteita millään nimillä. Mielestäni tuollaiset nimittelyt eivät kuulu sivistykseen.
 
Olen joskus, jossakin blogissani, myös tullut maininneeksi, että yleensä ei ole sopivaa myöskään ihmisten mollaaminen minkäänlaisilla nimityksillä. Olen myös sanonut, että kynnys on hieman matalampi silloin, kun kyseessä on julkisuuden henkilö, sillä hän on tietoisesti asettunut arvostelulle alttiimpaan asemaan. Jos esimerkiksi joku arvostettu rasismin tutkija on todennut, että joku poliitikko on rasisti, niin kyllä minä pidätän itselläni oikeuden samaan, täysin luottaen siihen, että Jussi Hallaaho on rasisti, jos kerran Vesa Puuronen on niin todennut. Toki minäkin olen samaan tulokseen tullut, mutta tuskinpa olisin tohtinut niin väittää, jos minua arvostetumpi auktoriteetti ei olisi tätä todennut. Toki Jussi Halla-aho on myös julkisuuden henkilö, joten häneen ei ihan samaa hienovaraisuutta tarvitse soveltaa kuin ns. tavallisiin ihmisiin.

En muista olenko koskaan sanonut Jussia rasistiksi, mutta jos joitakin minun kirjoituksiani on niin tulkittu, niin oikein on tulkittu. Minun mielestäni Jussi Halla-aho ja Olli Immonen ovat rasisteja. Toki tohdin näin sanoa, sillä kyseessä on kaksi julkisuuden henkilöä. Toivoisin toki olevani väärässä, mutta enpä taida olla, ellei sitten ole todella ovela keino kerätä ääniä vaaleissa. Tottahan on, että me suomalaiset olemme keskimääräistä rasistisimpia, vaikka onnistumme sen hyvin kätkemään, esimerkiksi puhumalla maahanmuuttopolitiikan arvostelusta. Tosiasiassahan kyse on maahanmuuton vastustamisesta, jonka taustalla piilee ulkomaalaisviha, joka taas syntyy pelosta ja tietämättömyydestä.

Varmasti Jussi Halla-aho on alallaan aivan pätevä, mutta totta on myös se, ettei mahanmuuton ja rasismin tutkimus ole hänen alaansa. Toki uskon edelleen, että monissa kansainvälisissä projekteissa mukana ollut ja laajasti matkustellut vaimonikin on aika paljon enemmän perillä näistä asioista kun Jussi, jonka tietämys saattaa asettua suunnilleen samalle tasolle kuin minulla itsellänikin. Näkemys on kuitenkin hieman toinen.

Maahanmuutto Suomeen jatkuu ja hyvä niin. Tämä koko keskustelu on saanut hieman liian suuren mittasuhteen, sillä ihan aidosti uskon, että tässä maassa on todellisiakin ongelmia, joten omasta puolestani lopetan tämän tähän. Ihan henkilökohtaisena mielipiteenäni totean, että tervetuloa vain tänne ”te kaikki työtätekevät ja raskautetut” - me tarvitsemme teitä. Onneksi suurin osa Suomen kansasta on tästä asiasta kanssani samaa mieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti