lauantai 2. elokuuta 2014

Kurjistuva Suomi


Seuraava Euroopan kriisivaltio on sitten Suomi. Tämä nyt on vaan ihan yhtä suuri totuus, kun ennustukseni Nokian kaatumisesta 1992. Silloinkin melkein kimppuuni hyökättiin, kun lausuin : ”Oulun kaupunki itkee, kun Nokia kaatuu.” Niihin aikoihin Nokia eli suuruutensa aikoja, ja hyvin monet korkeastikin koulutetut ihmiset olivat valmiita väittämään, että Nokia on ikuinen. Ihan pelkkää tyhmyyttäni pidin luennon elinkaariajattelusta ja sain jopa yhden kollegani vakuuttuneeksi siitä, että kuolee varmasti. Nyt se on sitten nähty, joten ei siitä sen enempää. Eihän Nokian kokoinen yritys samalla tavoin kaadu kun joku keskisuuri suomalainen yritys, mutta kaatui samalla tavoin kun moni muu iso yritys jo ennen Nokiaa oli tehnyt. 

 
Jos joku haluaa saada jotain tietoja ennustajan lahjoistani, niin kehotan selaamaan näitä blogejani pikkusen taaksepäin. Jos nyt ei muistini ole kokonaan pettänyt, niin muistan jo jossakin edellisessä blogissani kertoneeni siitä, kuinka Suomi ajautuu Kreikan kohtaloon, jos tyyli ei muutu. Ei muuttunut tyyli, joten nyt sitten jo saksalaisetkin ovat asian oivaltaneet.

Toistan toistamasta päästyänikin, että puoluekuri on perustuslain vastainen, sillä laki velvoittaa kansanedustajan toimimaan parhaan ymmärtämyksensä mukaisesti eikä esimerkiksi Paavo Lipposen ohjeiden mukaan. Puoluekuri yhdessä enemmistöhallituksen kanssa vie eduskunnalta koko vallan. Tosiasiassa hallitus saa tehdä mitä tahansa, ilman että eduskunnalla on keinoja puuttua asiaan. Jos laki kieltäisi kokonaan enemmistöhallitukset, olisi hallituksen pakko tehdä päätöksiä, jotka koko kansa voi hyväksyä. Muussa tapauksessa eduskunta kaataisi hallituksen. Joskus ”vanhoina hyvinä aikoina” jopa presidentilläkin oli tuo oikeus, mutta nyt sekin on viety pois. Tuskinpa Suomen kansa niin typerää on, että valitsisi presidentiksi henkilön, jolta puuttuisi kokonaan näkemys. Ellei nyt sitten sattuisi niin, että joku hiihtäjä tai missi.

Ehdotankin nyt eduskunnan harkittavaksi enemmistöhallituksen kieltävää lakia. Saisitte jälleen valtaa ja hallitus pakotettaisiin tekemään vain järkeviä päätöksiä.

Ohessa linkki, joka kertoo teille kaiken sen, jonka minäkin kerroin jo vuosia sitten. Olkaa siis hyvät: http://www.wiwo.de/politik/europa/finnland-in-der-krise-europas-naechstes-problem-kommt-aus-dem-norden/10244434.html. Jos joku ei osaa saksaa, niin tässä toinen linkki, jossa joitakin asioita on suomennettu: http://pipa01.blogspot.fi/2014/08/wirtschaftswoche-suomi-euroopan.html

Saksa on pita-alaltaan suunnilleen Suomen kokoinen maa, mutta pystyy elättämään 15-kertaisen asukasmäärän, siitäkin huolimatta, että luonnonrikkaudet ovat Suomea vähäisemmät. Tekee sen huomattavasti korkeammalla elintasolla kuin mitä me suomalaiset voimme saavuttaa. Olisikohan sillä mitään merkitystä, että malmivarantomme on lahjoitettu ulkomaille ja rahat Kreikaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti