torstai 28. elokuuta 2014

Sulattaako rasismi persujen jytkyn?


Jostakin ihmeen syystä on media saanut Perussuomalaiset rp:n näyttämään kovasti ulkomaalaisvastaiselta puolueelta, vaikka mikään tällainen ei ole kuulunut puolueen ohjelmaan. Tämäntyyppinen julkisuus on kuitenkin saanut puolueeseen liittymään myös ihmisiä, joita hyvällä syyllä voidaan nimittää rasisteiksi. Tämän on todennut myös erittäin arvostettu suomalainen rasismin tutkija.

Aivan liian moni aloittaa puheensa sanoilla ”en ole rasisti, mutta…”, ja sitten puheenvuoro jatkuu selvästi rasistisena puheena. Yleensä nämä puheet naamioidaan maahanmuuttopolitiikan arvosteluna, vaikka useimmat puhujat eivät edes tiedä, millaista maahanmuuttopolitiikkaa tässä maassa harjoitetaan. Tähän tietämättömien joukkoon on luettava jopa joitakin kansanedustajia. Sen verran olen asiaan perehtynyt, että meillä ei harrasteta liian löysää maahanmuuttopolitiikkaa, eikä ehkä liian tiukkaakaan. Meillä harrastetaan liian sekavaa, monen luukun politiikkaa, joka saa ihmiset tuntemaan itsensä nöyryytetyksi ja myös ”ei-toivotuisksi” henkilöiksi. Tätä politiikkaa ainakin minä arvostelen.

Totta on, että myös Suomi alkaa olla ulkomaalaisten rikollisten kohdelistalla, mutta pääsääntöisesti silloin on kyseessä porukka, joka on nimenomaan tullut rikoksia tekemään. On totta, että myös maahanmuuttajat ovat ihmisiä ja tekevät kaikkea, mitä ihmiset yleensäkin, siis myös rikoksia. Valitettavasti tilastot näkevät ulkomaalaisten tekemät rikokset yhtenä pakettina, vaikka varsinaisia maahanmuuttaneita on rikostilastoissa vähän. Täällä Kalajoella asuu noin 300 ulkomaalaisperäistä ihmistä, joista tunnen useimmat. Tietojeni mukaan yksikään ei heistä ole rikollinen.

Perussuomalaiset rp on aloittanut työnsä tullakseen ”hovikelpoiseksi” puolueeksi, mutta tainnut aloittaa hieman väärästä päästä. Ei puolueen imagoa paranneta erottamalla ihmisiä sattumanvaraisesti. Siinä saattaa käydä niin, että menee lapsi pesuveden mukana. Jos puolueen imagoa todella halutaan parantaa, niin ehkä se voisi parantua vaikkapa julkisella taistelulla rasismia vastaan. Ei esimerkiksi rasististen mielipiteittensä avulla ääniä keränneitä ihmisiä kannata pitää puolueen listoilla vain siksi, että heidän henkilökohtainen äänimääränsä on kohtuullisen suuri.

En halua nimetä ketään, mutta esimerkiksi minä olen vakaasti harkinnut kannatukseni siirtämistä jollekin toiselle puolueelle, koska on mahdollista, että se koituu rasistisesti ajattelevan ehdokkaan hyväksi. En muuten ole ainut näin ajatteleva. Tosiasiassa ulkomaalaisvastaisuus saattaa viedä enemmän puolueelta ääniä kuin nämä muutamat rasistit henkilökohtaisesti tuovat. Puolueen rasistinen imago saattaa hyvinkin sulattaa sen viime vaalien suuren jytkyn, joka sitten taas tuo taloudellisia vaikeuksia tullessaan. Suuren puoluetuen kertymän vuoksi puolue on paisuttanut menojaan, niin että talous ei kestä romahdusta.


Tämän romahduksen koki aikoinaan SMP juuri tästä syystä. Jos nyt todella käy näin, niin kyllä siihen syypäitä ovat paitsi heikot talousmiehet, niin myös tuo puolueen rasistinen siipi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti