tiistai 26. elokuuta 2014

Reppana Räty


Kaikenlaisia ihmeellisyyksiä ihan ministerin suusta kuulee kun tarkasti kuuntelee! En mitenkään voinut käsittää, miten ministeri Räty ei voinut käsittää, että suurin osa suomalaisista sattuu osumaan tuohon hänen ilmoittamaansa tulohaarukkaan. Jopa minäkin, vaikka en koulutukseltani juurikaan Rädylle häviä. Toki asiaa pikkusen lieventää se, että olen jo eläkkeellä. Minunlaisia eläkeläisiä tässä maassa on varmasti enemmän kuin ministereitä, ja todennäköisesti suurin osa heistä elää vielä pienemmillä tuloilla kun minä. Aina olen pyrkinyt olemaan vähäosaisten ja muiden vähemmistöjen puolella, joten kaipa minun pitäisi nyt asettua tukemaan hätää kärsiviä lääkäreitä. Rädyn mielestä kun on vähintään kohtuullista, että nämä valtakunnan kunniakansalaiset saavat verottomia etuja vuodessa enemmän kuin tavallinen Matti Meikäläinen saa palkkaa. Ei suostunut ministeri edes arvioimaan julkisuudessa, onko moraalisesti oikein, että osa hyvätuloisista pystyy kiertämään lakia tältäkin osin.

  
Arvoisa rouva ministeri. Ihan kokemuksesta voin kertoa, että suurin osa eläkeläisistä, monet perheenäidit ja tuhannet yrittäjät joutuvat elämään 2000€:n alapuolella olevilla tuloilla. Mistään luontaiseduista ei ole puhettakaan. Mitä sitten tulee ministeriin itseensä, niin eihän vain satu niin, että palkkaa maksetaan sekä kansanedustajan pestistä että ministerin paikasta ja kulukorvaukset tulevat kaiken päälle. Kyllä se panee ihmettelemään, että tavallisia kansalaisiakin on.

Paljon olen kuullut puhuttavan suomalaisesta sisusta, mutta mikäli oikein olen ymmärtänyt, niin kyllä se paremmin muistuttaa kovapäisyyttä. Vaikka kuinka selkeästi voidaan osoittaa, että vanhojen puolueiden muodostama hallitus ei pysty hoitamaan asioita eikä läheskään kaikilla ministereillä ole pienintäkään käsitystä ihmisten elämästä. Onkohan se oikeasti se suomalainen sisu, joka saa ihmiset kerta toisensa jälkeen äänestämään samoja tolleroita, joita isä ja isoisäkin ovat aikoinaan äänestäneet? Äänestyskäyttäytyminen näyttää olevan hyvin perinnöllistä, eikä sillä ole juurikaan tekemistä sen kanssa, onko puolue osoittanut kyvykkyytensä asioiden hoitoon.

Henkilökohtaisesti en tunne Laura Rätyä, mutta kaikesta päätellen hänessäkin voisi olla jotain hyvää. Ei nyt heti tule mieleen, muuta kuin että ei hän kai hiihtäjä, juoksija tai laulaja ole. Missinä oli ehkä menestynyt paremmin kuin ministerinä, mutta ei kai hän ääniä silläkään ominaisuudella ole kerännyt. Siksipä minä nyt ihan julkisesti ihmettelenkin, että millähän ominaisuudella sitten. Loukkaankohan minä nyt paljon tuota meidän pääministeripuoluetta tai sen edustajia, jos sanon, että kovasti reppanoilta vaikuttavat, niin pääministeri kuin muutama muukin perässä kulkija. Kannattaisi ainakin itselleen tehdä selväksi mikä on moraalisesti oikein. Ei se aina tarvitse olla rikos, kun se on jo synti. Joskus on siis todella huono puolustus, jos sanoo: ”Suomen lain mukaan olen toiminut.” Joskus lain tarkoitus ei ole ihan se, miltä lain kirjain saa sen näyttämään. Vanha tuomariohje sanoikin, että lain tarkoitus on asetettava etusijalle. Se ei siis ole niin, että kaikki laissa olevat aukot on pyrittävä hyödyntämään, varsinkin jos olet ministeri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti