sunnuntai 17. elokuuta 2014

Hölmöyden huippu


Olisikohan se viisasta, jos kotoutuminen tapahtuisi niin, että kun ”mamu” ei opi suomea, niin muutetaan Suomi vaikkapa saudinkieliseksi maaksi. Näinhän meneteltiin, kun 500 vuotta sitten Suomeen jääneet maahanmuuttajat kieltäytyivät oppimasta suomea, vaan päättivät vallata omia ruotsinkielisiä alueitaan. Ei Suomi oikeasti ole koskaan ollut kaksikielinen maa, vaikka suurimmalle osalle kansaa on koetettukin pakkosyöttää ruotsia. Sen verran jääräpäitä suomalaiset ovat, että suurin osa ei koskaan opi ruotsia, koska ei sitä koskaan tarvitse. 

  
Toki kaksikielisyys tulee Suomelle kalliiksi, mutta ajanhaaskausta lukuun ottamatta sillä ei muuta vahinkoa suomalaisille ole. Säälittää kuitenkin esimerkiksi Pietarsaareen eksyneet ”mamut”, joille pakkosyötetään ruotsia selkeästi valehdellen, että tämä on tässä maassa puhuttu kieli, ja näin saadaan heidät vangiksi pohjanmaan rannikolle. Puhutaanhan tässä maassa englantia, saamea ja venäjääkin, mutta suomalaisten äidinkieli on pääosin suomi ja sitä puhuu lähes koko kansa.

Tällaiseen harhaan eivät Ruotsin ruotsalaiset ole koskaan eksyneet, sillä siellä suomen kielellä on edelleen vähemmistökielen asema, vaikka siellä asuu suomenkielisiä huomattavasti enemmän kuin Suomessa ruotsinkielisiä. Juu, tottahan se on. Kyllä minun mielestäni ruotsin kielelle kuuluisi vähemmistökielen asema tässä maassa. Se toisi, paitsi huomattavia säästöjä, niin selkeyttäisi kovasti koulutusta. Ne jotka haluaisivat tätä kieltä oppia, saisivat kyllä lukea sitä, mutta jos se jollekkin olisi pakkopullaa, niin vapautettakoon hänet siitä. Ei Suomen hallituksen tarvitse kumarrella 500 vuotta sitten maahan muuttaneita ”mamuja”, jotka eivät vieläkään ole kotoutuneet. Sen verran on jo Ruotsille annettu periksi, että vanha kunnon uskontomme on vaihdettu luterilaisuuteen Ruotsin kuninkaan käskystä. Tarvitseeko meidän oikeasti pokkuroida niin länteen kun itäänkin!

Kyllä, kyllä. Ei Suomen hallitus ruotsin kieltä tarvitse, mutta se tarvitsee toistaiseksi RKP:n tuen tyhmille päätöksilleen. Ja RKP tukee kaikkea, mikä ei uhkaa ruotsin kielen asemaa, olkoon aloite poliittisesti kuinka typerä tahansa, kunhan sen vastapainoksi saadaan tuki ruotsin kielen asemalle milloin missäkin. Tosiasiassa tässä siis kolautetaan kaksi tyhmää päätä yhteen, ja lopputuloksena on oikea tyhmyyksien tyhmyys.

Tyhmyyksien tyhmyys on se, että maahanmuuttajien koulutukseen on ympätty pakollisena myös ruotsin kieli, vaikka se murentaa kovasti opiskelijoille tärkeän suomen kielen oppimista. Ei niinkään siksi, että se on niin erilainen kieli, vaan siksi, että se vie aikaa suomen kielen opiskelulta. Tosiasiassa Suomi on yksikielinen maa, jossa on kyllä muutamia vähemmistökieliä, niin kuin kaikkialla maailmassa. Sen verran byrokraattinen ja vaikea maa Suomi on, että maahanmuuttajien kotoutumista ei pitäisi häiritä millään ylimääräisellä ja tarpeettomalla.

1 kommentti:

  1. Kovasti kunnioittamani kirkonrakentaja....kuules nyt.Tekstisi muistuttaa kyllä nyt kiihoitusta kansanryhmää vastaan.Ihan on Halla-Aholaista ajattelua.

    tv. suomenkielinen joka asuu ruotsalais alueella

    VastaaPoista