sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Rasismi on rikos


Joka viides suomalainen asuu ulkomailla, joten olisi luultavaa, että suomalaiset suhtautuisivat myötämielisesti ulkomaalaisiin niin ulkomailla kun kotimaassamme. Olisihan se jo tasapuolisuuden vuoksi jotenkin reilua. Esimerkiksi Espanjassa asuu suuri suomalaisten yhteisö, josta ei espanjalaisilla ole paljonkaan hyvää sanottavaa, vaikka he eivät nyt suorastaan rasistisesti suhtaudukaan näihin juopotteleviin suomalaisiin, jota maailmaan mahtuu. Ruotsalaisten asenne on jo selkeästi vieroksuvampi, koska suomalaiset ovat onnistuneet kohoamaan kärkipaikoille naapurimaamme rikostilastossa. Muutama vuosi sitten myös Tanskan tunnetuin rikollinen onnistui olemaan suomalainen, ihan kuin sattuman oikusta. 


En minä puolustele ulkomaalaisten suhtautumista suomalaisiin. En puolustele, enkä paheksu. Ihmettelen vain. Ihmettelen siksi, että rehtinä kunnon kansana itseään pitävät suomalaiset sortuvat jatkuvasti häiriökäyttäytymiseen heti rajan ylitettyään, vaikka tuomiot rötöksistä ulkomailla ovat huomattavasti suuremmat kuin täällä Suomessa, jossa tapana on vain taputtaa hieman päätä ja pieni sakko ikään kuin muodon vuoksi. Esimerkiksi Ruotsin vankiloissa suomalaiset ovat suurin ulkomaalaisryhmä.

Suomessa asuvien ulkomaalaisten tekemiä rikoksia on tilastoitu n. 2% rikosten kokonaismäärästä. Maahanmuuttajien määrään suhteutettuna se on melko tarkoin keskiarvo rikollisten määrästä yleensä ja huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi suomalaisten tekemien rikosten määrä Ruotsissa, saman laskutavan mukaan.

Tosiasiassa en puolustele ulkomaalaisia rikollisia, mutta en myöskään suomalaisia. Jos olisi olemassa kansainvälinen sopimus, jonka mukaan jokainen maa ottaa vastaan oman kansallisuutensa rikolliset, aiheuttaisi se melkoiset kustannukset Suomelle, sillä jokaista poislähetettyä ulkomaalaista kohtaa joutuisimme ottamaan vastaan neljä suomalaista. Jos olisi vielä niin, että tuomiot olisi annettu ulkomailla, olisi näitä elätettävä melko pitkä aika.

Myös kiihotus kansanryhmää kohtaan on Suomessa kriminalisoitu, joten hyvin monet facebookin kirjoittajatkin saisivat pallon jalkaan, jos poliisi joutaisi tutkimaan kaikkia asioita. Näin ei ole, eikä näitä Halla-ahojen ja Immosten juttuja kovin moni ota edes tosissaan, mutta pelottavalla äänimäärällä Jussi EU-parlamenttiin meni. Uskaltaisinpa kuitenkin lyödä vetoa, että kovasti toisenlainen mies sieltä kuoriutuu, kunhan tuota kansainvälistä kokemusta on vähän hankittu. Tämä tuntuu olevan myös joidenkin hänen toveriensa mielipide tuolta Suomen parlamentista. ”Minä olen jo aikuistunut” on jo nyt Euroopassa siteerattu Jussin lause, kun hän tervehti oman ryhmänsä puheenjohtajaa, joka sattui olemaan muslimi. Nopeasti on muutos alkanut.

Jos nämä ”viharikokset” ja oikeat rikokset lasketaan yhteen, on Suomi ylivoimaisesti maailman rikollisin maa. Aloitettaisiinko näiden rikosten karsiminen ihan omasta itsestämme ja vasta sen jälkeen aletaan lähettämään ihmisiä takaisin kotimaahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti