lauantai 31. tammikuuta 2015

"Persujen" uusi nousu

Kaikkihan sen varmasti jo tietävät, että minulla on vahva perussuomalainen historia, mutta olen ihan vapaehtoisesti eronnut puolueesta näiden paljonpuhuttaneiden Kalajoen erimielisyyksien vuoksi. En minä niistä pitänyt, enkä luultavasti myöskään ollut niihin osallinen, sillä jo silloin olin sitä mieltä, että säännöt ovat se ohjesääntö, jota yhdistystoiminnassa pitää noudattaa. Kun ei noudatettu, niin seuraukset olivat katastrofaaliset, eikä niissä olosuhteissa voitu asian eteen paljon tehdä.

Nyt kun paikallisosasto on lopullisesti puhdistunut meistä ”vanhoista jääristä”, on myös olemassa mahdollista  että puolue pääsee uuteen nousuun myös täällä Kalajoella, joka ei ihan niitä perussuomalaisten vahvimpia alueita ole ollut. 

 Kaupunginvaltuutettu Lek Pernu

Perussuomalaisten kannatuksen lasku myös valtakunnallisesti näyttää toistaiseksi taittuneen, mutta nähtäväksi jää, mitä jatkossa tapahtuu. Henkilökohtaisesti minä uskon, että eräs suurimmista laskun syistä on ollut puheenjohtajan selkärangaton suhtautuminen puolueen sisällä riehuneeseen rasismiin, joka ilmeisesti aiheutuu siitä, ettei hän oikeasti tunne maahanmuuton välttämättömyyttä. Timo Soini on ilmoittanut ulkoistaneensa maahanmuuttopolitiikan Jussi Halla-aholle, joka hänen sanojensa mukaan on tässä asiassa parempi asiantuntija kuin hän. Jos tämä on totta, niin kyllä se ilmaisee Soinin täydellistä tietämättömyyttä, sillä kaikesta päätellen Halla-anhonkin tiedot ovat melko vähäisiä. Luultavaa onkin, että tämä Brysselin ”mamu” suhtautuu asioihin enemmän tunneperäisesti kuin tosiasioihin nojautuen.

Maahanmuuttokriittisyydeksi naamioitu rasismi tarkoittaa käytännössä maahanmuuttovastaisuutta. Epäloogistahan se on maassa, jossa syntyvyys jatkaa laskuaan ja työvoima pula odottaa lähivuosina. Minäkin olen maahanmuuttokriittinen. Kun olen aitiopaikalta saanut seurata niitä vaikeuksia ja esteitä, joita maahanmuuttajat täällä kohtaavat, olisin taipuvainen korjaamaan monia asioita, jotka johtuvat meidän byrokraattisesta järjestelmästämme. Sen sijaan väestömäärän pitäminen edes entisellään vaatii voimakasta maahanmuuton lisäämistä.

Kalajoella tätä ongelmaa ei ole, sillä täällä olevat ”mamut” ovat kohtalaisen hyvin työllistetty. Paikallisten ”persujen” rasitteenakaan ei ole rasistisuus, sillä uuden yhdistyksen puheenjohtaja on ulkomaalaissyntyinen ja sihteerinä toimii maahanmuuttoasioihin hyvin perehtynyt henkilö. Muita johtokunnan jäseniä en tunne, mutta tietojeni mukaan he eivät ole rasisteja, joten yhdistys voi aloittaa aivan ”puhtaalta pöydältä”.

Kyllä minä sydämestäni toivon onnea ja menestystä perussuomalaisille, vaikka en voikaan hyväksyä kaikkea sitä, mitä puolueessa on tapahtunut. Puolueen ohjelma on hyvä, mutta sen noudattamisessa on ollut toivomisen varaa. Ihan nappiin ei ole mennyt sääntöjen ja lain kanssakaan.

En minä Jussi Halla-ahoakaan pois haluaisi potkia puolueesta. Ei se potkiminen oikea ratkaisu koskaan ole, mutta ohjelmassa voitaisiin kyllä rasismi kieltää ja vaatia kaikilta ehdokkailta sääntöjen noudattamista. Myös paikallistasolla olisi syytä noudattaa demokratian perusteita. Eiköhän lähtökohtaisesti ole niin, että esimerkiksi valtuustoryhmän muodostavat valtuutetut ja varavaltuutetut, täysin riippumatta siitä, kuka kenestäkin tykkää.

Niinhän sitä ennen sanottiin, että ”lapsi tuo leivän tullessaan”. Näin varmasti tekevät myös maahanmuuttajat, kunhan kotouttaminen hoidetaan kunnolla. Kalajoella tämä asia on kunnossa, josta ansiona on kai tämä antirasistisuus ja hyvä työllisyystilanne myös ”mamuilla”.

1 kommentti:

  1. Maahanmuuton suurin ongelma on siinä, ettei joitakin väestöryhmiä ole pystytty kotouttamaan edes välttävästi missään länsimaissa. Miten ihmeessä se voisi sitten onnistua meillä. Sen sijaan jotkut toiset maahanmuuttajaryhmät kotoutuvat melko lailla itsestään.

    Tämä kai on Halla-ahonkin sanoma. Tai ainakin hänen muotoilemassaan vuoden 2011 nuivassa vaalimanifestissa sanotaan mm. näin: "Suomen on oltava avoin sellaiselle maahanmuutolle, jonka vaikutukset ovat neutraalit tai myönteiset. Tämä merkitsee sitä, että maahanmuuttaja, joka sopeuttaa ja elättää itse itsensä." Ei tuo minusta kuulosta maahanmuuttovastaisuudelta.

    Mutta toki maahanmuuton vaikutukset Kalajoella ovat aivan erilaiset kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Meillä tietyt maahanmuuttaja- ja kantasuomalaiset nuoret vihaavat toisiaan ilmiselvistä syistä; sillä ei voi olla olematta kauaskantoisia seurauksia. Valitettavasti.

    VastaaPoista