keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Muutos 2011

Solidaarisuuden vuoksi minäkin äänestin aikoinani tuota otsikossa mainitsemaani puoluetta, vaikka en halla-aholainen koskaan ollutkaan. Toki minä sen tiesin, että puolue syntyi kokonaan seurauksena siitä, että Halla-ahoa ei hyväksytty Perussuomalaisten ehdokkaaksi EU-vaaleissa 2009. Poikani, joka oli ja on kai edelleenkin Halla-ahon ystävä, oli eduskuntavaaleissa ehdokkaana juuri tuona mainittuna vuonna 2011 ja oli noihin aikoihin myös tuon puolueen puheenjohtaja. Täytynee myöntää, että veri on joskus vettä sakeampaa ja saattaa johtaa jopa tekoihin, jotka sitten myöhemmin harmittavat.

Kieltämättä olen nykyisin nimitellyt tuota puolueeksi hyväksyttyä porukkaa jopa ”persuista” pois potkittujen kaatopaikaksi. Näyttää nimittäin siltä, että tuo joukko koostuu paljolti niistä, jotka eivät ole oikein lojaaleja kellekään eivätkä oikein sopeudu yhtään mihinkään. Luulen, että muutoslaisille oli lievä pettymys, että Jussi Halla-aho itse ei sitten puoluetta vaihtanutkaan, vaan jäi edelleen Perussuomalaisiin, jossa oletti olevan paremmat menestymisen mahdollisuudet. Voi olla, että mies olisi haudattu hiljaisuudessa, jos hän olisi lähtenyt eduskuntavaaleihin Muutoksen ehdokkaana. Jussi osoitti kuitenkin pelimiehen silmää pysyessään nousukiidossa olevissa ”persuissa.”

Sen enempää edellä kirjoittamaani kuin tulevaakaan en väitä faktaksi, vaan se on ehdottomasti ainoastaan valistunut arveluni. Jussi Halla-ahoa en tunne, enkä siis voi ottaa kantaa hänen älykkyyteensä, jota monet muut ovat ylistäneet, luultavasti myöskin häntä tuntematta. Tohtorin tutkinnolla ja älykkyydellä ei ole mitään tekemistä keskenään, sen uskallan ihan kokemuksesta väittää, vaikka minun takapuoleni ei siihen aikoinaan yltänytkään.

Minä uskon kuitenkin, että Jussi on varsin älykäs mies. Uskon itse asiassa, että Halla-aho on niin älykäs, että on huomannut, että jos tohtorismies julistautuu rasistiksi, niin hän kerää kaikki mahdolliset rasistien äänet, joita Suomessa kyllä riittää. Vaikka Halla-aho siis välillisesti vaikuttikin Muutos 2011 puolueen perustamiseen, olisi kyseinen puolue jo kuollut, ellei Perussuomalaisista pois potkittu James Hirvisaari olisi keksinyt perustaa eduskuntaryhmää tuon puolueen nimissä. Kyllä minä veikkaan, että Hirvisaarikin on nyt eduskunnasta lähtevien listoilla, niin kuin moni muukin nykyinen ja entinen ”persu”. Ehkä rasismi riittää kantamaan Halla-ahon eduskuntaan, mutta todennäköistä on, että myös Perussuomalaisten ryhmä pienenee melko paljon. Tuntuuhan se pahalta väittää, että Halla-aho käyttää hyväkseen rasisteja, vaikka välttämättä ei itse edes ole sydämessään rasisti.

Perussuomalaisten lanseeraama uusi nimitys rasismille on maahanmuuttokriittisyys. Tosiasiassa tuo sana tarkoittaa kuitenkin aivan muuta kuin mitä perussuomalaiset sillä tarkoittavat. Perussuomalaisille se on peitenimi maahanmuuton vastustamiselle, kun se esimerkiksi minulle tarkoittaa niiden todellisten epäkohtien arvostelua, joita Suomeen muuttaja kohtaa tänne tullessaan.

Kävisihän se tietysti niin, että otettaisiin Suomeen vain sen verran ulkomaalaisia kuin ulkomaillakin on suomalaisia. Kyllä minä vilpittömästi uskon, että nuo miljoona mamua toisivat tullessaan hyvinvointia tähän maahan. Ruotsin kokemukset ja kansainväliset tilastot puhuvat kiistatta tämän käsityksen puolesta.


Kuvat: Siirtolaisinstituutti ja tilastokeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti