lauantai 10. tammikuuta 2015

Isis ei ole islam




Viime aikoina on kauhisteltu joidenkin terroristien hirmutekoja Pariisissa, enkä minä niitä mitenkään yritä puolustella. Ne ovat todella kauheita tekoja, joista ei pahimpienkaan rasistien pitäisi riemuita. Se ei anna silti lupaa tuomita ketään asioihin perehtymättä, täydellisen tietämättöminä. Se voi hyvinkin olla, että kyseessä on kahden tai kolmen hieman ”nyrjähtäneen” syntyperäisen muslimin teko, jota länsimainen sananvapaus on provosoinut. Koko maailmanlaajuinen muslimien yhteisö on nuo teot tuominnut, aivan samoin kun koko kristitty maailma. Se, että vastaavia tekoja tapahtuu myös kristityssä maailmassa, ei tietenkään anna oikeutta näihin tekoihin. Nämä teot eivät kuitenkaan saa peittää esimerkiksi norjalaisen Breivikin tekoja, joiden taustalla oli mielisairaus ja rasismi. Samalla meidän länsimaisten ihmisten tulisi muistaa, että rasismi provosoi myös muslimeja kaikenlaiseen terrorismiin, joka ei lähtökohtaisesti ole islamin tavoite.

Täytyy myöntää, että kristittynä ihmisenä minäkin mieleni pahoitan, jos joku alkaa laskea pilaa tai muuten mollata minun uskontoani. Ehkä vanhana partiopoikana olenkin ominut tuon partiolain kohdan ”partiolainen kunnioittaa toisen vakaumusta” niin, että jopa Jehovan todistajat ovat saaneet aina tulla meille, samoin kuin aikoinaan myös mormonit. Koskaan en ole sanonut, että et ole tervetullut, koska olet eriuskoinen. Keskustelemalla avoimesti näiden ihmisten kanssa olen huomannut, ettei meissä nyt niin kovin suurta eroa ole ihmisinä. Melko varma olen myös siitä, että minun talooni eivät jehovat hyökkää. Eivät myöskään mormonit eivätkä muslimit. Varma olen myös siitä, että ortodoksinen rukoushuone Särkillä saa olla näiltä uskonnollisilta vähemmistöiltä rauhassa. Jopa lestadiolaisetkin toivottelevat minulle ”Jumalan rauhaa”, vaikka ero meidän uskontojen välillä on lähes yhtä suuri kuin on kristittyjen ja muslimien välillä. Vain ani harva tietää, että paljon Raamattua myöhemmin kirjoitettu Koraani on monilta osin Raamatun kopio ja että sana Allah on arabiaa ja tarkoittaa Jumalaa. Suurin ero länsimaisten kristittyjen ja Lähi-Idän muslimien välillä onkin temperamentissa. Siinä, missä me länsimaiset suhtaudumme varsin tyynesti uskontoomme kohdistuviin loukkauksiin, saattaa muslimi todella pahasti tulistua. Väkivallan tuomitsee islam aivan samoin kun kristinuskokin.

Kokonaan oma lukunsa on Isis-järjestön taistelijat. Tutkimusten mukaan on havaittu, että kovinkaan moni Isis-taistelija ei tiedä islamin uskosta mitään, eikä heistä ole kuin muutama aito muslimi. Sota ja vallanhimo vetävät heitä puoleensa hieman samalla tavoin kun Hitleriä Natsi-Saksa aikoinaan. En edelleenkään sulkisi Suomen rajoja yhdeltäkään ihmiseltä, joka aidosti tänne haluaa, mutta jos joku on täältä lähtenyt sotimaan joihinkin vieraisiin maihin, niin ilman muuta palatessa luukut kiinni. Tässä ei pitäisi tehdä mitään eroa kansallisuuden perusteella, sillä näitä sekopäitä riittää muallakin kun Syyriassa ja Norjassa. Jos oikein muistan, niin sekä Vietnamissa että Koreassa oli mukana myös suomalaisia, joita pelkkä jännitys kiihotti.

Kaikki terroristit ansaitsevat rangaistuksen, mutta tuomittavaa on myös uskontojen kustannuksella pilaileminen. Jos se nyt ei vallan rikollista olekaan, niin kyllä se osoittaa huonoa makua ja typeryyttä. Se ei oikeuta rikollisiin iskuihin, mutta eivät pahatkaan rikokset oikeuta rasismiin.

Pahaa teki lukea tuosta Pariisin iskusta, mutta yhtä pahalta tuntui katsella facebookista, kuinka rasistit oikein hykertelivät ja iloitsivat tapahtuneesta. Luulivat raukat vissiin, että nuo tapahtumat todistivat heidän olevan oikeassa. Tottahan se on, että rasismi lietsoo väkivaltaa ja väkivalta taas rasismia. En minä tälle asialle paljon mitään mahda, voin ainoastaan olla olematta rasisti ja noudattaa Raamatun käskyä ”rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

1 kommentti:

  1. Sunnilaisuus ei myöskään ole islam. Silti sunnit tekevät samoja tekoja kuin isisläisetkin

    VastaaPoista