sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Rasismin koko kuva


Olen varmaan kirjoittanut jo rasismista niin paljon, että ranteita pakottaa. Niin kauan kuin meillä on näitä Hitlerin opetuslapsia, en kuitenkaan pääse tästä aiheesta eroon. Lähes päivittäin törmään rasistisiin kirjoituksiin, rasistisiin tekoihin ja rasistisiin väitteisiin. En likikään aina ole itsekään pystynyt Jeesuksen oppien mukaisesti elämään, mutta kyllä minä silti pidän kovasti Raamatun vastaisena tuota luonteen kieroumaa, jota ”maahanmuutokriittisyydeksi” on koetettu naamioida.

Rasismi on rasismia ja maahanmuuttokriittisyys maahanmuuttokriittisyyttä. Maahanmuuttokiriittisyys edellyttää asioiden tuntemusta, jota rasismissa ei tarvita. Harvoin sitä myöskään näillä rasisteilla on, sillä suhteellisen pitkä kokemukseni on osoittanut, että pääasiallisesti tieto on jäänyt huhupuheiden tasolle ja pulpahtaa sitten pintaan lastenvaunujen muodossa, joita väitetään sosiaaliviraston antamiksi. En tiedä mikä tässä kyseisessä asiassa on totuus, mutta olen antanut itselleni kertoa, että kyseiset vaunut oli ostettu kirpputorilta eikä sosiaaliviranomaisilla ollut mitään roolia niiden hankinnassa.

Kun itsekin olen ollut ”mamu” ulkomailla ja pakolaisena täällä kotimaassani, on näihin asioihin liittyvä viranomaistoiminta minua aina liikuttanut. Suomi ei todellakaan voi ylpeillä maahanmuuttopolitiikalla, joten arvosteltavaa siitä löytyy, mutta ihan toiseen suuntaan kuin nämä rasistit antavat ymmärtää. Teoriassa meillä on reitti maahanmuutolle ja kotoutumiselle. Täytyy vain tietää, miten mikin järjestelmä toimii ja osata luovia byrokratian sokkeloissa. Monelle kielitaidottomalle ”mamulle” se on yhtä mahdotonta kuin minulle olisi selvitellä tekokuun lentorata. Tiedän, että se on mahdollista, mutta en osaa sitä tehdä.

Mitä kiivaammin rasisti väittää, että hän ei ole rasisti, sitä todennäköisemmin hän sitä on. Minä pidän varmimpana merkkinä juuri tätä asioiden kieltämistä, sillä tuskinpa me varkaaksikaan väitämme ihmistä, joka ei ole varastanut. Tuskinpa rehellisellä ihmisellä on tarve selvittää, että ei ole varas. Kyllä minä ainakin teen johtopäätöksen ihmisistä hänen tekojensa mukaan, en puheiden.

Kun rasisti sanoo ”en ole rasisti, mutta….” kuvittelen jatkon ”…. vihaan neekereitä, mustalaisia, ulkomaalaisia ja muta mutakuonoja.”  Eihän se ihan näin tarvitse olla, mutta jotenkin tulee mieleen aivan kuin varas kertoisi. ”En ole varas, mutta halusin niitä tavaroita….”   Onkohan se niin, että jos varastaa vain ulkomailla, se on isänmaallista! 


 Työskentelin aikoinani Ruotsissa, jossa kuulin seuraavan tarinan:

Suomalaiset kaverukset, olkoonpa nyt vaikka Aku ja Patu, asuivat Ruotsissa, jossa tuolloin 70-luvulla oli osamaksukauppa varsin yleistä. Kaverukset olivat päättäneet palata Suomeen, jonne ei toki sopinut mennä köyhän näköisinä rikkaasta naapurimaastamme. He kävelivät vaatemyymälään, josta sitten ostivat osamaksulla tosi trendikkäät varusteet. Osamaksusopimuksen he allekirjoittivat kuin miljoonamiehet. Aku kirjoitti: ”Menen Suomeen”, ja Patu silmääkään räpäyttämättä ”Samat sanat”. Kielitaidoton ruotsalainen myyjä ei edes vilkaissut sopimuksia, vaan kauppaan tyytyväisenä pakkasi tavarat herroille valmiiksi.

Sen koommin ei herroista sitten ole kuultukaan.

Tarinan todenperäisyyttä en tiedä, mutta tuntien suomalaisyhteisöjen laitapuolen kulkijoita, en toki pitäisi asiaa ihmeenä. Me suomalaiset, aivan oikein, tähdennämme sanontaa ”maassa maan tavalla” ja älähdämme pienimmästäkin ulkomaalaisen tekemästä rikoksesta. Tavallisia ihmisiähän he ovat kaikkine heikkouksineen, mutta kyllä meidän tulisi itsekin käyttäytyä saman kaavan mukaan. Kyllä Ruotsissakin osataan yleistää…”En finne igen”. Tosi pieni prosentti suomalaisista on tuon sanonnan saanut aikaan. Tosi vähän on on myös Suomeen muuttaneiden joukossa rikollisia ulkomaalaisia, enemmän ehkä juuri näissä suomalaisissa paluumuuttajissa.

Kristus ei todellakaan luonut kansallisvaltioita, eikä piirrellyt valtakuntien rajoja. Niin että hyvää loppuvuotta vaan kaikille, kansallisuuteen ja ihonväriin katsomatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti