lauantai 12. joulukuuta 2015

Suomen viranomaisten tehokkuus

Vähän joskus kismittää, kun lukee lööppejä, joiden mukaan Suomessa ei ole varauduttu terrorismin uhkaan, tai että tätä vaaraa vähätellään. Ihan sieltä sisäpiiristä olen saanut tietoja, joiden mukaan ei vähätellä, mutta suopolla ei ole tapana julkisesti retostella niitä asioita ja menetelmiä, joita he käyttävät sisäisessä valvonnassa.


Keskusrikospoliisi pidätti äskettäin kaksi turvapaikkaa hakevaa irakilaisveljestä. Hetihän rasistit hehkuttivat, kuinka nyt nähtiin, miten käy, kun ei rajoja panna kiinni.

Minun näkemykseni on sitten se todellinen, ehkä päinvastainenkin. Se oli hyvä esimerkki Suomen poliisin tehokkuudesta ja siitä, kuinka käy, jos ei maahantulijoilla ole "puhtaat jauhot pussissa."

Hetihän minä älähdin, kun joku "päivystävä dosentti" vihjasi, että Suomen viranomaiset eivät ota tosissaan Suomeen kohdistuvaa terrorismin uhkaa. Olin juuri kuullut, kuinka hyvin meidän sisäinen valvonta toimii, joten tiesin kyllä, että ei näillä resusseilla enempään pystytä. Täysin käsittämättömältä tuntuu, kuinka joitakin ihmisiä voidaan seurata jo Turkista asti aina Suomen rajalle Tornioon. Näin maallikosta tuntuu, että se ei ole edes mahdollista.

Viranomaisten kansainvälinen yhteistyö ja tekninen valvonta kuitenkin mahdollistaa sen, eikä asianomainen sitä edes huomaa ,ennen kuin on "pallo jalassa."

Noidenkaan veljesten kohtalo ei ihan yksiselitteisen selvä ole. Voi hyvinkin olla, että he olivat todellisia pakolaisia ja että heillä ei ollut mitään pahoja tarkoituksia Suomea kohtaan. Yhtä selvää kuitenkin on, että he ovat rikollisia, joita varten kansainvälinen turvajärjestelmä ei ole olemassa.

Suomessa ns. oikeudenmukaisuus on viety liiankin pitkälle. Näiden rikollisten kohdalla riittäisi hyvinkin, että heidät pidätettäisiin ja ilmoitettaisiin asianomaisen maan viranomaisille, että tulkaapa hakeman veljekset pois, meidän asiamme ei ole heitä tuomita.

On totta, että ulkomailta tuleva rikollisuus on vaikea torjua. Itärajan takaa rikollisuutta tulee paljon enemmän kuin pakolaisten mukana, mutta valitettavasti on kuitenkin totta, että suurin joukko rikollisista syntyy tähän maahan. Meillä ei vain ole menetelmää, joilla tähän porukkaan voitaisiin kohdistaa seulontaa.

Kaipa tässä täytyy luottaa siihen, että Suomessa on luotettava viranomaisverkosto, joka valvoo tämän maan turvallisuutta niin hyvin kuin se on mahdollista.

Tuskin tästäkään maasta rikollisvapaata saadaan heiluttamalla banderolleja Torniossa. Terroritekoja on kyllä tapahtunut täällä, mutta ne ovat lähinnä suomalaisten rasistien pakolaiskeskuksiin kohdistuneita tekoja. On se ihme, että pakolaiset eivät vielä ole ryhtyneet vastatoimenpiteisiin! Luultavaa on, että jokainen ihminen provosoituu kun provosoidaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti