sunnuntai 30. elokuuta 2015

Tuulivoimapakolainen


Poliittiseksihan tämäkin blogi varmaan mielletään, kun se on ikään kuin rätin sivallus vihreiden kasvoille, mutta sanottakoon nyt kuitenkin, että itse ovat puolensa valinneet. Ehkä on paljonkin asioita, joita olen vastustanut, mutta monia juttuja myös kannattanut. Tuulivoima on asia, jota en oikeastaan ole enempää kannattanut kuin vastustanutkaan. Toki olen vastustanut sitä, että me veronmaksajat olemme joutuneet tarpeettomien myllyjen maksumiehiksi, sillä luultavaa on, että jokainen oikea ja puolueeton asiantuntija on sitä mieltä, ettei näillä tötteröillä energiantarpeen kannalta mitään todellista merkitystä ole.

Pidin siis jokseenkin merkityksettömänä noita tötteröitä sinänsä, mutta vastustin ajatusta, että veronmaksajat kustantavat yksityisen yhtiön mahdollisen taloudellisen tuoton. Eihän tuo nyt ihan yleinen käytäntö pitäisi olla - länsimaisessa valtiossa!

Tuulivoiman vastustaja minusta tuli vasta sitten, kun aloin tutkia saksalaisia lähteitä, joista ilmeni, että tuulivoiman vastustus kasvaa räjähdysmäisellä nopeudella, eikä syynä suinkaan ole ”myllyjen” heikko tuotto, vaan ne terveyshaitat, joita nuo häkkyrät ihmisille aiheuttavat. Olin toki niistä kuullut aikaisemminkin, mutta kun en itse kuullut niistä mitään meteliä eikä päässänikään jyskyttänyt, pidin noita sairaustapauksiakin lähennä luulotautina.

Luulosairaus on aina kuulunut vastustettavien asioiden joukkoon, vaikka olen hyvin tajunnut, että ei sille mitään voi. Luulosairas ihminen on luulosairas aina sairastumiseensa saakka. Vaikka siis hyvin vahvat tieteelliset dokumentit todistivat, että ”myllyistä” todella lähtee ääntä, joka saattaa tuhota terveytemme, suhtauduin asiaan kuin mihin tahansa höppänöitten höpinöihin.

Kun tänne Kalajoelle alettiin rakentaa tuulivoimapuistoja, olin kyllä lievästi pahoillani, varsinkin kun lähes koko projektit olivat ulkomaalaisten käsissä. En niistä kuitenkaan kovin kovaa meteliä pitänyt, vaikka joissakin blogeissani kyllä pyrin oikomaan joitakin vääriä käsityksiä. Muutoin suhtauduin asiaan suurin piirtein samalla tavoin kuin eräs ulkomaalainen tuulivoima-asentaja, joka ihmetteli, miksi tuulivoimaloita rakennetaan, vaikka viereen on tulossa ydinvoimala.

Vasta nyt, kun oma terveyteni on ruvennut reistaamaan milloin mistäkin syystä, olen lähes uteliaisuuttani tutkinut asioita myös tuolta kannalta. Hälyttävältä tuntuikin, kun useimmat oireista ovat täsmänneet noihin samoihin oireisiin, joita on todistettavasti havaittu noin 20 % niistä ihmisistä, jotka ovat asuneet tuulimyllyjen vaikutusalueella. Terveydelliset haittavaikutukset eivät siis koske kaikkia ihmisiä, mutta mielestäni 20 % on jo melko paljon. Sanotaanhan, että noin 10 % alkoholia käyttävistä ihmisistä alkoholisoituu ja silti alkoholi on ehkä suurin ennenaikaiseen kuolemaan johtava tekijä.

Omia oireitani vähättelin aluksi ja keksin milloin mitäkin syitä, sillä en halunnut missään tapauksessa leimautua luulosairaaksi. Vähän kerrassaan on ollut vain pakko myöntää, että oireet ovat kyllä hyvin samantapaisia kuin nuo arvovaltaiset saksalaislähteet väittävät.

Ehkäpä en sittenkään ole luulosairas. Jos nuo läpsyttävät roottorit ovatkin aiheuttaneet oireeni, niin tuulivoimayhtiöt saavat minusta kovan vastustajan. Tiedän, että jo Don Quichote aikoinaan taisteli tuulimyllyjä vastaan, mutta kärsi tappion. Hänellä ei ollutkaan käytössä valitusmenettelyä. Ehkä sekään ei lopullisesti auta, mutta antaahan se aikaa paeta. 

Jotenkin tuo pakeneminen on tuttua, kun Karjalasta piti lähteä sotaa pakoon, niin kai tämä tuulimyllyjä pakeneminen pikkuisen turvallisempaa on. Ihan luotettavana on pidettävä niitä tutkimuksia, jotka kertovat, että tuo matalataajuinen jumputus saattaa pahimmillaan aiheuttaa jopa kuolemaan johtavia sairauksia. 








http://www.akustinenseura.fi/wp-content/uploads/2013/08/Uosukainen3.pdf

http://www.hare.vn.fi/upload/Asiakirjat/20534/236327_Eri%C3%A4v%C3%A4_mielipide.pdf

http://pipa01.blogspot.com/2015/08/vastatuulta-matemaattisia-laskelmia.html 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti