perjantai 7. elokuuta 2015

Lentopalloliiga

Kovasti järkyttävään uutiseen törmäsin ”männä viikolla”, kun kuulin, että LiigaSärkät ei siten saanut liigalisenssiä mestaruusliigaan, vaikka lentopalloliitto hyvin tiesi, että Kalajoelle ainakin suunniteltiin uutta palloiluareenaa ja se oli asetettu ehdoksi väliaikaiselle lisenssille, joka oli jo edellisvuonna voimassa. Totta on, että Kalajoen kaupunki on hieman hidas käänteissään, mutta sittenkin jokaisen pitäisi tajuta, että ei tuollaista hallia hetkessä rakenneta. Kun kerran tiedetään, että hanke on aidosti vireillä ja seura on sarjapaikkansa uusinut ihan pelaamalla, olisi asian luullut olevan selvä.

 Kuva: Hannu Tilus

Entisenä liittotason urheiluvaikuttajana hieman tuota lentopalloliiton päätöstä ihmettelen ja vilpittömästi toivon, että päätöksestä on valitettu ja urheilulliset näkökohdat lopulta voittavat. Totta on, että joukkueen pelaajat eivät juurikaan ole kalajokisia ja valmentajakin on englantilainen, mutta kun tästä ei ole mitään määräyksiä säännöissä, ei sitä saisi pitää myöskään minään kriteerinä päätöksiä tehtäessä. Tuskinpa seura sen huonommin toimisi kuin edelliselläkään kaudella, ja vähän kerrassaan se hallikin tänne nousisi, ja kalajokisia pelaajia tulisi yhä enemmän mukaan.

Saattaa olla, että tuonkin päätöksen takana on rasismi, niin kuin niin monen muunkin päätöksen takana tässä maassa. Huhuja olen kuullut, että eräs ratkaisevaksi mainittu tekijä on ollut juuri mainitsemani ulkomaalaisten pelaajien määrä. Mitenkäs se niin voi olla, kun yhtään peliä ei vielä ole pelattu eikä ketään kentällä nähty? Ihan varma olen, että LiigaSärkät sääntöjä noudattavat tässäkin suhteessa.

Jos todella käy niin, että ensi kaudella meidän kalajokisten ei sallita katsoa mestaruusliigatason palloilua täällä Kalajoella, niin noustaan kapinaan. Seura voisi vaikkapa ottaa mallia Oulun Kärpistä, joka putosi jääkiekon mestaruusliigasta, mutta kansa osti yhtiöitetyn seuran osakkeita ja seura palkkasi Juhani Tammisen nostamaan taas porukan SM-liigaan, ja eikös vain parin vuoden päästä saatu Oulussa juhlia jääkiekon Suomen mestaruutta. Totta on, että ei lentopallo ole Suomessa yhtä suosittu laji kuin jääkiekko, mutta kansainvälisesti paljon suurempi. Sen verran ylpeitä meidän kalajokisten pitäisi tuosta pelaamalla hankitusta liigapaikasta olla, ettei nyt ihan poliittisilla päätöksillä sallittaisi meitä vedettävän kölin alta.

Jos nyt todella niin käy, että vauhtia joudutaan hakemaan alemmasta sarjasta, niin kai se on nieltävä, mutta juuri silloin meitä kaikkia tarvitaan. Mielestäni seuran pitäisi vain pää pystyssä jatkaa pelaamista ehkä hieman vahvemmalla organisaatiolla ja alempaan sarjaan soveltuvalla pelaajamateriaalilla, mutta ainakin minä aion olla katsomossa niin kuin tähänkin saakka. Vilpittömästi toivon, että mitat täyttävä palloiluhalli Kalajoelle syntyy, niin että vastaisuudessa tämän kaltaiset kömmähdykset voidaan välttää. Kaupunki saa todella hyvän lippulaivan LiigaSärkistä, mutta ehkä taustalta olisi hyvä löytää enemmän todellisia urheilumiehiä. Urheiluseuran johtamisessa tarvitaan sekä urheilu- että liikemiehiä. Onkohan nyt ollut oikein kumpiakaan? Ainakin urakka on aivan liian iso, jos se on Shailen Ramdoon hartioilla yksin. Näissä olosuhteissa hSailen on korvaamaton, mutta älkää jättäkö häntä yksin.

Minä olen jo kuokkimiseni kuokkinut lähes kaikella urheilun saralla, mutta tarvittaessa olen kyllä valmis auttamaan, jos minun ei tarvitse katsomoja kannella. Toivottavasti sitä tarvetta ei kuitenkaan koskaan synny, vaan asialle saadaan nuoria, vetreitä ja vaikutusvaltaisia urheilumiehiä. Varmasti minä jonkun osakkeen ostan, jos osakkeita joskus myydään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti