lauantai 8. elokuuta 2015

Yhteinen ominaisuutemme


Maailmassa on paljon ihmeellisiä asioita, joille ei mitään voi, täytyy vain ihmetellä. Menin aikanani Raahen ”tietotekulle” suorittamaan insinööriopintoja, mutta jo ensimmäisen vuoden jälkeen huomasin, että tietotekniikka on yksi niitä ihmeellisiä asioita, joiden ymmärtäminen saattaa muodostua ylivoimaiseksi minulle. Ei se Commodor 64:n aikaan edes kovin ihmeellistä ollut, mutta jotenkin aavistin, että sellaiseksi se vielä muodostuu. Toki minä tietokonetta opin käyttämään, mutta ei mies automekaanikkokaan ole, vaikka ajokortin omistaa. Vain hyvin harvoille ihmisille on annettu tietotekniikan syvimmän ominaisuuden hallinta ja minä en tuohon ryhmään kuulu, vaikka minusta lopulta insinööri tulikin. Ei kuitenkaan tietotekniikan insinööriä.

  
Kovasti olen toivonut, että en olisi saanut meille suurimmalle osalle yhteistä ominaisuutta, nimittäin tyhmyyttä. Tyhmyyttä pidän yhteisenä ominaisuutenamme siksi, että mitään ei historia ole meille onnistunut opettamaan.

Suomalaiset tappoivat toisiaan ihan sotimalla joskus edellisen vuosisadan alussa. Pohjois-Irlannissa tehtiin samaa vielä myöhemmin. Arvatkaapa mitä. Sama meno jatkui Jugoslaviassa, Kroatiassa ja muualla eteläisemmässä Euroopassa. Oikein isoa kristittyjen välistä kahinaa ei nyt sitten olekaan muualla kun Ukrainassa, joten vissiin on aika ruveta kuvittelemaan, että vain muslimit ovat pahoja.

Eino Leino oli ihan väärässä kirjoittaessaan Aurinkolauluun sanoja, joiden mukaan ”paha ei ole kenkään ihminen, vaan toinen on heikompi toista.” Uskon, että meissä jokaisessa ihmisessä asuu sekä hyvä että paha. Millaisia me lopulta olemme, sen ratkaisee se, kummalle puolelle haluamme asettua. Ihan ihmeelliseltä nyt tuntuu, kuinka Hitler sai aikanaan Saksan kansan asettumaan pahan puolelle, ja sitä ihmettelee nyt koko maailma.

En todella käsitä, millä manipulaatiolla tuo temppu onnistui. Ihmettelen suuresti, miten saksalaiset hyväksyivät isänmaallisuuteen vetoamisen, vaikka pääpukari itse oli itävaltalainen ”mamu”. Ei siis edes saksalainen. Eivätkö suomalaiset todella huomaa, että natsisaksan aikainen prosessi on heräämässä Suomessakin. Eivät muslimit täällä vaaraa aiheuta, vaan isänmaallisuuden taakse piiloutuvat natsit ja rasistit.

Hyvin usein tässä maassa vedotaan tilastoihin, ja jos joskus tilastot eivät tue rasistisia väittämiä, niin todetaan, että tilastot valehtelevat. Aivan oikein, kyllä ne vähän valehtelevatkin… tavallaan.

Suomessa kirjataan tietty määrä rikoksista ulkomaalaisten tekemiksi. Kun näiden ulkomaalaisten kansallisuuksia selvitetään, todetaan ruotsalaiset suurimmaksi ryhmäksi. Kun asiaa hieman syvemmälti tutkitaan ja ihmetellään, voidaankin todeta, että eihän ne ihan oikeita ruotsalaisia olleetkaan, vaan Ruotsin kansalaisuuden hankkineita paluumuuttajia, jotka, aivan oikein, oli rekisteröity ”mamuiksi”. Toinen samaan tilastoon harhaa tuova asia oli se, että yli 50% noista ”konnista” onkin varta vasten rikoksia tekemään tulleita ulkomaalaisia, joilla ei ole edes asuntoa Suomessa. Kiinni jouduttuaan he kuitenkin ovat päätyneet tuohon tilastoon, jota rasistit sitten käyttävät ”mamuja” vastaan. Kun nämä ryhmät siivotaan tilastosta pois, niin todetaan, että oikeat ulkomaalaisperäiset maahanmuuttajat ovat lähes enkeleitä meihin suomalaisiin verrattuna.

Luultavaa on, että se tilasto ei valehtele, jossa on todettu, että Suomi on yksi maailman väkivaltaisimmista maista ja että itsemurhia on suhteellisesti eniten maailmassa.

Kun maahanmuuttajat on tilastoitu, niin ikävä kyllä, sekä Pirjo että minä olemme myös päätyneet tuohon tilastoon. Ei siksi, että emme olisi suomalaisia, vaan siksi, että olemme asuneet ulkomailla ja muuttaneet takaisin Suomeen. Jos ette sitä tienneet, niin suhtautukaa kovasti varoen ”mamujen” moittimiseen, sillä voitte itsekin kuulua tuohon joukkoon.

Eräs ruotsalainen maahanmuuttovirkailija sanoikin: ”Ongelmaa eivät aiheuta maahanmuuttajat, vaan heihin rasistisesti suhtautuvat ruotsalaiset.” Jotenkin olen sitä mieltä, että tilanne alkaa olla sama myös täällä Suomessa.

Onhan se kyllä niinkin, että sokea ei näe, vaikka kuinka sanoisimme, että yritä nyt edes vähän katsella ympärillesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti