maanantai 1. elokuuta 2011

Mikä on hullua?

Saa sitä ihmetellä. Minusta vaan oli ihan luonnollista, että jos nelipyöräkulkuneuvo halutaan Lappeenrannasta Kalajoelle, niin se ajetaan. Jos se on vanha traktori, niin sitten ajetaan vanhalla traktorilla.

Kirjoitan tämän ihan vain siksi, että en jaksa olla ihmettelemättä sitä, että asiaa ihmetellään. Se, että matka kesti yhtämittaisesti ajaen yli 36 tuntia, johtui vain siitä, että matkaa oli 520 km ja traktori kulki keskimäärin vain 20 km tunnissa. Ne olivat asioita, joille en mitään voinut ja olivat sitä paitsi etukäteen tiedossani. Saahan minua sitten pitää vaikka hulluna, mikäpä siinä. ”Hulluus ei häviä iän mukana”, sanoi eräs ystävänikin.

Kyllä kaunista Suomea on mukava kesällä katsella. Ihan hyvin sen voi tehdä traktorin pukiltakin. Ei siinä hullu tarvitse olla. Sen sijaan on suoranaista hulluutta esimerkiksi tupakan poltto ja ateismi.

Tupakoitsija maksaa siitä, että saa tuhottua terveytensä, jonka jälkeen hän maksaa siitä, että saa hoidettua terveyttään. Ateisti taas vastustaa sitä, minkä ei usko edes olevan olemassa.

Niin että minä sitten vaan ajelen traktorilla ja katselen kaunista Suomea. Minä kun en tupakkaa uskalla polttaa, sillä on se vaarallista. ”Tupakanpoltto on miehisten miesten hommaa, ei minusta siihen ole”, sanoi ystäväni Olli Mäki. Moninkertainen nyrkkeilyn Euroopan mestari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti