perjantai 26. elokuuta 2011

Kuka presidenttiehdokkaaksi?

Voi kansa kaikkivaltias. Kaikki poliittisen puolueet tuntuvat olevan kriisissä. Näyttää nimittäin siltä, että vain kokoomus, vihreät ja perussuomalaiset pystyvät nimeämään presidenttiehdokkaansa ilman isompaa itkemistä.

Kansa tosin itkee vihreiden ehdokasta, sillä olkoon Haavisto kuina hyvä mies tahansa, niin saattaapi olla, että musta mies ei kelpaa presidentin ”rouvaksi”. Päivi Lipponen taas hyvin kelpaisi presidentin rouvaksi, mutta Paavo itse on ohittanut jo eläkeiän ja on sitä paitsi venäläisten palveluksessa. En toki väitä, että hän olisi juntti ja öykkäri, mutta itse hän on jotain sellaista tunnustanut. Perussuomalaisille sentään tuntuu Soini kelpaavan. Kyllä hän tietystä tästä kolmikosta paras olisikin, vaikka on onnistunut pitämään vaimonsa visusti syrjässä. Niin – tai ehkä juuri tästä syystä.

Mitä sitten loput. Olisihan vasemmistoliitolla Martti Korhonen, mutta ei varmaan kelpaa Arhinmäelle. Ei varmaan kelpaisi kansallekaan, mitä melkein voisi pitää vahinkona.

Kepu joutuu yhä edelleen roikkumaan Paavo Väyrysen varassa, ja mikäpä siinä:tällä Paavolla on jo runsaasti kokemusta häviämisestä, joten eiköhän kerta vielä mene.

Kristilliset ja ruotsalaiset ovat muuten vaan hukassa. Bjarne Kallis saattaisi olla hyvä vaihtoehto yhteiseksi ehdokkaaksi. Ainakin hän täyttäisi kummankin puolueen perusedellytykset ja saattaisi saada muutaman äänen yli puoluerajojenkin.

Tuskin minäkään pitäisin ihan mahdottomana jossakin tilanteessa äänestää Kallista. Ei vaan taida tulla sellaista tilannetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti