keskiviikko 24. elokuuta 2011

Kataistuminen

Eikö olla suomettuneita? Voi hitto, että joku edes kehtaa väittää sellaista. Varmasti tästä jutusta joutuisi oikeuteen, jos joku sellainen lukisi sen, jonka pitäisi se lukea. Ihan sama, mutta jossakin sen rajan on kuljettava.

Ehkä suomettuminen on jo vanhentunut sana, kun niin paljon uusia muotisanoja nykyään on otettu käyttöön. Olkoon tässä nyt sitten jälleen yksi uusi sana: Suomi on kataistunut.

Kataistuminen tarkoittaa sitä, että kun suuren maan suuri johtaja taputtaa olalle, tulee suusta vain sellaista sanoja kuin ”kyllä”, ”tietysti” ja ”Suomi maksaa”.

Kun nyt vuosikausiin ensimmäisen kerran poliitikot ovat saaneet aikaan jotain niin merkittävää kuin tuo Kreikan takuusopimus, niin tietysti poliitikot antavat Saksan vesittää sen. En ole Lipposen kannattaja, mutta nyt kaipaisin hänen sanojaan ”so what”. Jos Merkelille ei sovi, niin mitä sitten. Ei me oikeasti olla maksumiehiksi edes haluttu.

No, sellaiseen kanttia tuskin on nykyhallituksellakaan, vaikka oikeasti pitäisi tajuta, ettei siitä seuraa muuta kuin mielenrauhaa suomalaisille veronmaksajille. Nykyisen hallituksen keinot veronmaksajien mielenrauhan säilyttämiseksi ovatkin muuten melko vähissä. Tämä johtuu pelkästään siitä, että ei oikein ymmärretä, mitä sanalla ”säästö” tarkoitetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti