keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Totuuden torvi


Minähän se olen se lahjomaton totuuden torvi, joka toitottaa koko maailmalle, miten asiat oikeasti ovat. 


No ehkä minä itse en moiseen visioon usko, vaikka totta kyllä on, että tietoisesti en valehtele. Jokainen meistä voi joskus erehtyä, mutta kokonaan toinen asia on väärien tietojen ja omien uskomusten levittäminen ehdottomana totuutena.   Nyt kun olen eronnut Perussuomalaisesta puolueesta, voin ehkä hieman vapaammin käsitellä tätäkin puoluetta koskevia asioita, vaikka edelleenkään minulle ei ole oikeutta paljastaa niitä sisäpiirille tarkoitettuja tietoja, jotka olen jäsenenä ollessani saanut tietooni.  Sellaista en myöskään koskaan muista tehneeni, mutta voihan se johtua huonosta muististani, kuten eräs puolueen entinen jäsen totesi diagnoosissaan.

Kovasti tätä totuutta tuntui myös pelkäävän kuusamolainen järjestösihteeri Joukamo Kortesalmi, jolle oli erittäin tärkeää minun poistumiseni piirijärjestön hallituksen kokouksesta sen jälkeen, kun Kalajoen Perussuomalaiset ry oli syytä ilmoittamatta erotettu piirin jäsenyydestä. Kalajoen Perussuomalaiset ry on edelleen olemassa, eikä piirin jäsenyys ole mitenkään vaikuttanut yhdistyksen toimintaan, mutta jotenkin vapaammaksi kyllä itseni tunnen. 
 
Tietenkään en ole Kortesalmen housuissa, enkä niihin ehkä sopisikaan, joten en voi tietää mitä mies pelkäsi, joten tyydyn vain pelkkiin arvailuihin tässä suhteessa. Todennäköisesti hän ei kuitenkaan pelännyt sitä, että olisin kirjoitellut lehtiin jotain kokouksessa käsiteltyä asiaa, vaikka herra sen syyksi ilmoittikin. Enhän nyt toki lehtimieskortin omaavana freelancerina olisi mokomaan sortunut.  Kyllä minä uskon syvästi, että todellinen pelko oli se, että paljastan hallitukselle Kortesalmen omat toimet ja toimimattomuuden ns. Kalajoen asiassa. Näiden toimien tarkoitushan oli ollut selkeästi Kalajoen alasajo.  Tähän ”laulukuoroon” yhtyi myös nyt jo eroamaan joutunut piirisihteeri, joka ei tosin ääneen mielipidettään esittänyt, mutta haki varsin ontuvia lainauksia ns. asiantuntijoiden lausunnoista. Toisenlaisiakin lausuntoja toki olisi löytynyt, mutta ne eivät olisi palvelleet tarkoitusta. 

Herrojen motiiveja en tiedä, mutta toki puolueen kannalta tuo oli huono ratkaisu. Eiköhän tässä ollutkin oma lehmä jossain ojassa, sillä en tosiaankaan tiedä, mitä hämärää peliä oli pelattu, kun minut valittiin joskus piirihallitukseen.  Minä ainakaan en asiasta mitään tiennyt. Minun mielestäni asia oli aivan selvä. Joku ylivieskalainen ehdotti, ja kokous valitsi. Silleenhän se yleensä yhdistyksissä menee.  Piirisihteeri kuitenkin joskus myöhemmin vihjaisi, että siinä olisi ollut jotain epäselvää. En tiedä, mutta ainakin selvää on, että sellaisten lausuntojen antaminen ei kuulu piirisihteerin tehtävän kuvaan. Oman tehtävän ymmärtämättömyys olikin varmaan yksi syy, miksi mies joutui poistumaan rivistöstä.

Omat mustat lampaammehan meilläkin täällä Kalajoella on olleet, mutta näyttää siltä, että vähän kerrassaan niistä päästään eroon.   Muutos2011 -puoluetta en oikein pidä puolueena, mutta jonkinasteista sympatiaa olen kuitenkin järjestöä kohtaan tuntenut, sillä olihan oma poikani sen perustamistoimissa mukana ja yksi sen ensimmäisistä puheenjohtajista. En toki olisi toivonut tälle järjestölle sellaista loppua, että se joutuu pois potkittujen kaatopaikaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti