sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Timo Soinin sokeus

En ole kokonaisuudessaan ennättänyt vielä lukemaan Timo Soinin kirjaa, mutta niiltä osin, kun sen sisältöön olen paneutunut, totean jokseenkin yleispätevästi, että aivan oikeassa Soini on. Puolueen menestys perustuu pitkälti hänen henkilökohtaiseen karismaansa, mutta myös erittäin hyvään ja suomen etuja ajavaan ideologiaan.

En edes yritä kertoa tässä blogissani, mikä on oikein ja mikä väärin, sillä nyt koetan nähdä perussuomalaisen politiikan sellaisena kuin se oikeasti on ja myös luulen Timo Soinin sen kokevan. On aivan totta, että puolueeseen on sen nousun myötä hakeutunut suuri joukko politiikan ulkopuolisia nousukkaita, jotka ovat nähneet mahdollisuutensa pulpahtaa pinnalle poliitikkoina. Osa heistä onkin onnistunut uimaan Timo Soinin vanavedessä aina eduskuntaan asti, jossa he ovat sitten niittäneet kyseeinalasta mainetta. Samanlaisia pyrkyreitä ovat myös muista puolueista eronneet ja erotetut  pikkupoliitikot, jotka uskoivat kasvavansa suureksi persujen kasvun myötä. Kun se ei ole onnistunut, syyttävät he yleensä muita omasta epäonnistumisestaan. Vuosituhansia vanha totuus kuitenkin on, että vain omasta toiminnasta palkitaan tai rangaistaan.

Ihmiset, joiden kanssa olen kirjasta keskustellut, ovat aika monella suulla moittineet Soinin johtamistyyliä diktadooriseksi. Voi olla, että se sitä myös on, mutta useimmat moittijat ovat ihmisiä, jotka paikallistasolla noudattavat samaa menetelmää itse sitä tajuamatta. Kyllä demokratia on ainut oikea menetelmä, niin paikallisella kuin kansallisellakin tasolla. Puolueen jäsenten selän takana toimiminen ei koskaan ole hyväksyttävää. Samoin kun minkäänlainen juoruilu tai jopa valheellisten tietojen levittely. Se nyt vaan yksinkertaisesti on sopimatonta, joskus jopa rikollistakin.

Minä vanhana perussuomalaisena suren kyllä sitä, että puolueesta on meinannut tulla muista puolueista poispotkittujen kaatopaikka. Se on lähes yhtä mädättävä asia kuin tuo politiikan ulkopuolisten pesiytyminen puolueeseen. Molemmat ilmiöt voivat mädättää puolueen. Soini kertoo kirjassaan myös siitä, kuinka kaikkien ehdokkaiden taustat tutkitaan ennen vaaleja.  Onko puuttunut sitten siviilirohkeutta, vai onko jotenkin muuten mennyt pieleen, mutta ainakin kunnallisvaaleissa oli ehdolla varsin epämääräisen menneisyyden omaavia ihmisiä, jopa rikollisiakin. Jos nämä olisi todella poistettu listoilta, olisi Soinillakin ollut paljon helpompaa ja selittelyn tarve vähäisempää.

On selvää, että ei Timo Soini ole voinut laukata kaikkien kommentien perään, vaan on joutunut tyytymään juoksupoikiensa tiedotteisiin.


Tähän loppuun nyt pätkä ns. ”Kalajoen tilanteesta”. Mitään Kalajoen tilannetta ei olisi koskaan syntynytkään, jos puoluejohto olisi vaivautunut ottamaan selvää asioista, uskomatta sokeasti juoksupoikein tietoihin.

Olen päättänyt, että en nimeltä mainitse koskaan ketään, mutta aina ei tältäkään asialta voi välttyä.

Minulle tuntemattomasta syystä kuusamolainen Joukamo Kortesalmi oli päättänyt tuhota Kalajoen Perussuomalaiset ry:n. Antamalla täysin totuudenvastaista tietoa puoluetoimistolle saikin yhdessä Paula Jukan ja jo puolueesta eronneen piirisihteerin kanssa aikaan sen, että paikallisyhdistys erotettiin piiristä. Ennen erottamista Kortesalmi oli perustanut Merijärvelle yhdistyksen, jonka  johtokuntaan kuuluu nyt kaksi kalajokista epäpoliitikkoa, yksi Rovaniemellä asuva opiskelija sekä hänen isänsä. Siis tosiasiallinen tilanne on se, että yhdistykseen kuuluu vain yksi aito merijärvinen. Jo perustamisvaiheessa Merijärven yhdistys oli Perussuomalaisten sääntöjen vastainen. Samaa valheellista linja Kortesalmi jatkoi myös puolueen omassa lehdessä julistamalla Kalajoen Perussuomalaiset ry:n toiminnan Merijärven toiminnaksi. 

Kyllä se niin on, että julkisuudessa esitetyt totuudenvastaiset tiedot on oikaistava. Jos sitä joku sanoo riitelyksi, niin se on kyllä puhtaasti heidän asiansa. Minä en riitele, mutta valheelliset tiedot tulen aina oikaisemaan. Puolueesta erosin tiettynä protestina Kortesalmen ja siitä seuranneelle puoluejohdon toiminnalle.

Kalajoen Perussuomalaiset ry on olemassa, eikä toimintaamme tosiasiallisesti vaikuta se, olemmeko piirin jäseniä vai emme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti