maanantai 28. huhtikuuta 2014

Kalajoen koulukiista



Ehdottomasti olen sitä mieltä, että koulujen lakkauttamisessa Kalajoella pitäisi käyttää harkintaa hieman enemmän kuin nyt käytetään. Näin muualta muuttaneelle se on erittäin ihmeellistä, että kyläkouluja vainotaan aivan kuin olisi lopullisesti päätetty. että näistä alueista halutaan tehdä tulevaisuuden tyhjiöitä. Erikoista tuo Kalajoen kouluvaino on siksi, että missään päin Suomea ei ole todellisia säästöjä näin saavutettu, mutta monet kylät on saatu melko tyhjiksi.

En kuitenkaan voi vastustaa asiaa vastustamisen itsensä vuoksi. Tähän Kalajoen kiistaankin on sotkettu ihmisvastaisuutta ja ihmisten yrityksiä ja ammatteja. Ei kai se mitenkään esimerkiksi kaljaasi Ansioon liity, jos joku puolustaa tai vastustaa koulujen lakkauttamista. Se on kokonaan eri asia, samoin kun kenen tahansa valtuutetun omistamat yritykset ja työpaikat.

Meidän eläkeläisten tai muuten työkyvyttömien on helppo puhua jostakin boikotoinnista. Kovin moni tuskin on siitä kiinnostunut, mistä tällainen pienkuluttaja vähäiset tarpeensa hankkii, mutta ihmisten yllyttäminen toisten elinkeinoa vastaan on lapsellista, typerää ja jotenkin halpamaista. Samantapaista käyttäytymistä olen nähnyt ennenkin, joten ei kauhean vaikea ole arvata, missä se sylttytehdas sijaitsee. Kyllä politiikkaa pitää saada harrastaa ilman työpaikkaan kohdistuvia painostuksia. Ilosta hytkyen katson kuitenkin lasten vanhempien mielenosoituksia. Se on ihan hyvä tapa toimia, ja ansaitsee kaikkien samanmielisten tuen. Jos nyt sattuu kuitenkin käymään niin, että mielenosoituksesta huolimatta kunta päättää lakkauttaa koulut, ei asia miksikään muutu ihmisiä haukkumalla. Lakkauttamispäätösten takana olevat ihmiset ovat ihan yhtä hyviä ihmisiä kuin nekin, jotka päätöksiä vastustivat. Jossakin tapauksessa jopa parempiakin. Tätä epäilen siksi, että hallussani on muutamia kirjeitä, joista voisi päätellä, että tässä enemmänkin vastustetaan tiettyjä ihmisiä kuin tuota päätöstä. Päätös on vain naamio saada jotenkin ”kostettua” näille ihmisille. Todella raukkamainen tapa hoitaa kunnallispolitiikkaa.

Kuten kuitenkin olen usein sanonut ja sanon toistamiseen: minä siis vastustan näitä koulujen lakkauttamisia. Jos sellainen päätös kuitenkin tehdään ja se on valtuuston päätös, pitää myös perussuomalaisten valtuutettujen ottaa vastuu päätöksestä. Se vaan on yleinen poliittinen käytäntö, eikä siinä auta selitellä kuinka mones kausi se on valtuustossa ja kuinka mones puolue on menossa. Ainahan voi tietysti sanella eriävän mielipiteen päätökseen, mutta tällaisessa suhteellisen tavallisessa asiassa se lienee tarpeetonta eikä todellisuudessa auta mitään. Toivotaan kuitenkin, että päätös on lapsille ja lasten vanhemmille parhaaksi.


Olen kuullut myös huhuja, että valmistelu ei olisi edennyt ihan laillisesti. Tarvittaessa se kyllä Kalajoen Perussuomalaiset ry:n toimesta tutkitaan ja tarvittaessa tehdään valitus laillisessa järjestyksessä. Ei se nyt ihan harvinaista tietenkään ole, että tällaistakin tapahtuu. Juuri tällaisia tilanteita varten Kalajoen Perussuomalaiset ry on olemassa.

Kalajoen Perussuomalaiset ry tulee järjestämään syksystä alkaen keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista asioista.  Tilaisuuksista lisätietoa Kalajoen Perussuomalaiset ry:n FB-sivulla, jonne yritetään muutoinkin päivittää ajankohtaisia poliittisia aiheita. Kyse on avoimesta FB-ryhmästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti