lauantai 26. huhtikuuta 2014

"Ken vaivojansa vaikertaa, on vaivojensa vanki"


Ei elämä aina niin helppoa ole. mutta sellaista se on, miksi sen itse olemme muokanneet. Kun aikoinani tein aloitteen Kalajoen ortodoksisen rukoushuoneen kannatusyhdistyksen perustamisesta ja myös tsasounan rakentamisesta, osasin kyllä varautua siihen, ettei se ihan läpihuutojuttuna mene. Toki tiesimme, että taloudellinen vastuukin kasvaa melkoiseksi. Se oli kuitenkin oma päätös, ja siihen sisältyi vastuun ottaminen.


Kannatusyhdistyksen puheenjohtaja en halunnut minkään ulkopuolisen seikan häiritsevän tsasounan rakentamista, joten harkitsin kyllä ainakin kaksi kertaa, meninkö mukaan politiikkaan, johon minua pyydettiin varsin vaikutusvaltaiselta taholta. Kokemuksesta tiesin, että varsinkin perussuomalaisuutta tullaan arvostelemaan jopa niin paljon, että toimintani perussuomalaisena saattaa aiheuttaa rukoushuoneen rakentamiselle vaikeuksia. Ja aiheuttihan se. Loppujen lopuksi jouduttiin rahoittamaan rakennus itse ”Kepun” hallitsema pankki ei suostunut antamaan lainaa yli 120 % vakuuksia vastaan. Onneksi ”omalle” pankilleni riitti pelkkä sana. Politiikassa kauan mukana olleena ymmärrän kyllä, mistä on kysymys. Toimiani voidaan arvostella joskus jopa henkilökohtaisuuksin mennenkin. Se ei ole kovin fiksua, mutta sellaista elämä kuitenkin on.

Ryhtyessään poliitikoksi ihminen asettaa itsensä alttiiksi arvostelulle, ja se on vain hyväksyttävä. Se on jokaisen oma päätös, eikä sitä pidä itkeä. Ihmiset ovat yksinkertaisesti erilaisia, ja lähes kaikilla on hieman erilaiset intressit. Myös käsitykset yhteisestä edusta vaihtelevat suuresti, joten ei nyt pitäisi olla yllätys, jos arvosteluakin löytyy. Poliitikolle on erityisen tärkeää asioiden täsmällinen hoitaminen ja totuudessa pysyminen. Ei koskaan, ei milloinkaan pitäisi esittää väitteitä, joita ei pysty näyttämään tarvittaessa toteen ja joiden takana ei pysty seisomaan. Kaikki ne väitteet, joita joku on joskus loukkauksiksikin nimittänyt, luulen pystyväni näyttämään toteen muutamassa minuutissa. Se antaa elämälle turvallisen pohjan.

Näin se vaan menee. Vastoinkäymisistä huolimatta Kalajoen ortodoksinen rukoushuone on noussut särkille ja on viimeistelyä vaille valmis. Kivien heittelystä huolimatta Kalajoen Perussuomalaiset ry toimii perussuomalaisuuden vaalijana Kalajoella, eikä sen toiminta ole mitenkään ristiriidassa Kalajoen etujen kanssa. Totta on, että yhdistys on erotettu puolueesta, samoin kuin pari sen hallituksen jäsentäkin on kai eronnut. Ainakin minä, protestina puoluehallituksen toiminnalle. Kalajoen Perussuomalaiset ry ei kuitenkaan ole järjestö, jonka säännöt edellyttäisivät puolueeseen kuulumista. Eivät ole koskaan edellyttäneet, eivätkä edellytä nytkään. Olemme perussuomalaisia arvoja ajava yhdistys ja pyrimme näitä arvoja toteuttamaan kaikissa toimissamme. Voi olla, että ihan samaa ei aina voi sanoa valtuustoryhmästämme. On totta myöskin, että kunnallispolitiikka poikkeaa suuresti valtakunnan politiikasta, joten nämä arvot eivät ihan asiakohtaisesti ole aina näkyvissä, eikä niitä voida suoranaisesti soveltaa paikallispolitiikkaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti