torstai 10. huhtikuuta 2014

Tasa-arvoinen avioliitto





Voi herran jestas millainen nimihirviö on annettu ihmeelliselle vaatimukselle, jonka tarkoituksena on erivapauden hakeminen seksuaaliselle toiminnalle, joka vielä muutama vuosi sitten katsottiin rikolliseksi.

Ajat muuttuvat ja laki siinä ohessa. Kyllä minunkin mielestäni on aivan oikein, että rikosnimikkeistä on poistettu homous. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kyseistä homoseksuaalista toimintaa pitäisi ruveta pitämään täysin normaalina ja jotenkin erivapauksilla suojattuna.

Yhteiskunta on tullut jo tosi pitkälle vastaan, kun se on hyväksynyt lain, jonka puitteissa rekisteröidyn parisuhteen voivat rekisteröidä sekä miehet että naiset keskenään, ihan miten parhaaksi näkevät. Perinteinen avioliitto on yhä edelleen miehen ja naisen välinen liitto, eikä siinä ole mitään eriarvoisuutta sen enempää naisia kuin miehiäkään kohtaan. Saavat mennä keskenään avioliittoon, ihan riippumatta siitä, onko toinen homo tai lesbo. Voipa käydä niinkin, että homo ja lesbo solmivat keskenään avioliiton. Tiettävästi näinkin on käynyt, eikä siinä ole kenelläkään mitään nokan koputtamista, onhan nykyinen avioliittolakimme todella tasa-arvoinen.

Ns. tasa-arvoisuutta voisivat sitten muutkin ihmisryhmät ruveta vaatimaan. Hyppäsin aikoinani pituutta yli kuusi metriä ja heitin keihästäkin melko pitkälle. Molemmissa lajeissa olisin ollut ihan Suomen huippuja - naisten sarjassa. Puhuinkin tästä joskus kotona, johon ”pikkumainen” vaimoni huomautti, että vika onkin siinä, että en ole nainen. Olipa kauhea jysähdys, kun putosin maan pinnalle.

Turun Ruissalossa jouduin kerran todella eriarvoiseen asemaan, kun vahingossa erehdyin naisten saunaan.  Epätasa-arvoa kannattavat turkulaiset olivat sitä mieltä, että minulle ei löydy lauteilta tilaa, vaikka ehkä joukossa olisi ollut muutamia asian hyväksyviäkin. Ei auttanut, täytyi vain kerätä luunsa ja etsiä toinen sauna. Muutamia muitakin tilanteita olen elämässäni kokenut, jolloin kohtelu on tuntunut hyvin epätasa-arvoiselta, mutta olen koettanut kestää sen ihan kuin oikea mies.

Lakien laatiminen on eduskunnan tehtävä, joten siitä syystä tätäkin asiaa puin tässä poliittisessa blogissani.

Jos homo menee naimisiin naisen kanssa ja tunteekin vastenmielisyyttä puolisoaan kohtaan, niin kävisikö lohdutukseksi toteamus, että niin voi käydä myös heterojen kesken.

Ihan nyt suomentaakseni tässä asian, että laki on aina silloin tasa-arvoinen, kun se koskee kaikkia ihmisiä tasapuolisesti. Niin rikkaita kuin köyhiäkin, ja niin miehiä kuin naisiakin, eikä anna kenellekään erivapauksia.

Nykyisin voimassa oleva avioliittolakimme on juuri sellainen, todella tasa-arvoinen. Homostelkoon ketä homostuttaa, mutta älköön työllistäkö tällä eduskuntaa. Geneettinen vääristymä mikä vääristymä, eikä sille kai mitään voi. Turha siinä kuitenkaan on erivapauksia enempää säädellä, sillä se olisi jotenkin epäoikeudenmukaista muita poikkeavia ryhmiä kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti