tiistai 26. heinäkuuta 2011

Sitoutumaton suomalainen

Voi hirveetä. Tai no, onko se oikeesti ees hirveetä. Kirjoitusteni perusteella minut on leimattu perussuomalaisesi. Parempi sekin kuin leimautuminen esimerkiksi vihreäksi. Suomessa kun vihreät eivät oikeastaan ole minkään värisiä.. siis minun mielestäni.

Kertakaikkiaan haluan nyt tehdä selväksi, että en ole perussuomalainen… suomalainen kylläkin. Sille en tietenkään voi mitään, enkä haluakaan voida, että joku Timo Soini ajattelee monista asioista kuten minä. Sanoin että monista asioista - ei siis kaikista.

Jotenkin minulla on sellainen kutina, että monissa puolueissa on ihmisiä, joiden henkilökohtainen mielipide on puolueen mielipiteistä poikkeava. Nämäkin puolueet käyttävät itsestään nimitystä ”demokraattinen”, vaikka tosiasiassa ns. puoluekuri on hyvin lähellä diktatuuria. Miltä se kuulostaisi esimerkiksi ”diktatuurinen työväenpuolue”? Diktatuurisessa työväenpuolueessa rangaistaan esimerkiksi siitä, että toimit niin kuin olet äänestäjillesi luvannut. Tämähän ei ole kovin yleistä suomalaisessa politiikassa, joten se voidaan ilman muuta katsoa rangaistavaksi teoksi. Pääsääntöhän on, että lupaa mitä lupaat, mutta puolueen etu on asetettava äänestäjien edun edelle. Puolueen etuna on pidettävä puoluejohtajan etua.

Suomalainen politiikka ja eduskuntatyöskentely ei siis missään tapauksessa ole samantasoinen tapahtuma kuin esimerkiksi Formula 1 –kilpailut. Siellähän tallimääräykset on kokonaan kielletty.

Jos nyt sitten joku haluaisi, että minä ryhtyisin presidentiksi, niin älkää sotkeko minua mihinkään puolueeseen, sillä en tule vastaanottamaan minkään valtakunnan tallimääräyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti