Rääkkylä on maailman napa. Uskalsivat ulkoistaa ja alkoivat voimaan hyvin. No jaa, ainakin osa asioista parani, vaikka samat asiat hoidetaan samoilla ihmisillä, samalla aikataululla, mutta paremmin ja halvemmalla.
Tämä yhtälöä tuntuisi lähes mahdottomalta, vaan un ei ole. Asian ydin on siinä, että tehdään niin kuin hyvä tulee, eikä niin kuin kunnallinen byrokratia määrää. Tietysti tämä on vain arvelua, sillä oikeasti en tiedä miten Rääkkylässä eletään.
Siihen kuitenkin uskon, että yksityinen yrittäjä tekee hommansa tehokkaammin ja paremmin kuin kunnalliset byrokraatit. En tiedä myöskään onko totta, että suomalainen vanki tulee maksamaan yhteiskunnalle noin 600 – 900 € päivässä. Jos se on totta, niin minäkin tarjoan heti vankilapalveluja puoleen hintaan. 100 -200 konnaa ottaisin Kallan vankilasaarelle heti kun minusta tulee Kallan kuvernööri. Yhdessä kaverin kanssa vartioitaisiin ja jokainen pakoa yrittävä ammuttaisiin mereen. Ulkokallasta tulisi paikallinen matkailunähtävyys… ikioma Pirunsaari. Ja Kallan kuvernöörikunta sen kun rikastuisi, sillä eihän siellä ketään sellaista neroa olisi, joka osaisi kuluttaa kaiken sen Suomen valtion maksaman rahan. Sellainen taitohan on vain kunnan byrokraateilla. Vitsi, vitsi… mutta ei aivan mahdoton, sillä hiemankin laajakatseisemmin asioita tarkastellessa on pakko todeta, että jotain hullua meidän julkisessa rahankäytössä on.
Kun puhutaan säästöistä, ei oikeasti tarkoiteta säästöjä, vaan leikkauslistoja ja leikkauksia. Säästöä ei nimittäin ole se, että siirretään joku maksu toisen maksettavaksi. Säästöä on se, että ei tuhlata ollenkaan. Jos EU-kokoukseen on todella pako mennä, mennään sinne halvimmalla mahdollisella kulkupelillä. Ei ainakaan yksityiskoneella. Missään tapauksessa ei säästöä synny siitä, että suomalainen oikeusistuin ryhtyy puimaan ulkomaalaisen ulkomailla tekemiä rikoksia. Konna vain koneeseen ja lasku perään sille valtiolle, joka rikollisen omakseen tuntee ja tuomitsee. Säästöä olisi myös se, että eduskuntaa ja muuta valtion hallintoa pienennettäisiin ainakin puoleen.
Korkeinta valtionhallintoa lähellä olevasta luotettavasta lähteestä olen kuullut, että päätöksentekoon osallistuu parikymmentä henkeä ja muut vain nostavat ja painavat. Nostavat palkkansa ja painavat nappia käskyn mukaan.
Oikeitakin säästöjä siis syntyisi, jos säästää haluttaisiin ja muistettaisiin, että suuret joet syntyvät pienistä puroista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti