lauantai 23. heinäkuuta 2011

Onko tarkoitus vesittää tarkoitus?

Kaikkien ihmeellisten kysymysten lisäsi heräsi myös tuo kysymys. Joku kansalaisten rahoilla tekstiviestejä lähettävä kansanpalvelija hoksasi, että joku saa tuloja palauttamalla tyhjiä pulloja kauppaan. Sehän pantin tarkoitus olikin. Pääsääntönä kai tarkoitus oli pitää luonto siistinä, ja toisaalta palauttaa käyttökelpoinen pakkausmateriaali edelleen käytettäväksi.
Keksittiin siis, että pullojenkeräilijät on verolle pantava. Kun pantin hinta on 20 senttiä, on ehdottoman tärkeää, että verottaja saa siitä ainakin 20%, joka tekee siis noin 4 senttiä.

4 senttiä on 0,04 euroa, joten yhden euron verotuloihin valtiolle on köyhän pullonerääjän kerättävä 25 pulloa. Kun hän on kerännyt 200.000 pulloa, on hän saanut kokoon verotuloa valtiolle sen 30.000 euroa, jona Kataisen tarpeeton matka yksityiskoneella EU:n kriisikokoukseen maksoi. Todella tehokkaita nämä palvelijamme. Pullojen kerääjältä menee koko ikä, jotta hän saa aikaan sen tulon, jona Katainen tuhlaa tunnissa.

Juuh... populismiahan tämä. Suomen kielessä populismin nimellä kulkee kaikki se, mitä muissa kielissä sanotaan totuuden kertomiseksi.

Voivathan nämä esimerkit olla hieman karkeita, mutta semmoista se joskus on. Oikeasti koko totuus on vieläkin karkeampi. Voipi olla, että joskus kerron senkin teille. Toistaiseksi se on valtiosalaisuus, ja siitä voisi saada jonkun tuomion. Toivottavasti jaksatte odottaa. Ajatelkaas nyt, mikä ongelma olisi syyttäjälläkin, kun kertosin, että ministeri x on täydellinen tomppeli. Joutuisi pohtimaan, syyttäisikö valtiosalaisuuden paljastamisesta vaiko herjauksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti